torsdag 20 december 2012

Årets Julkort, Ellos-leenden & Kaninhelvete!

Ernst stöper sina egna ljus, gör sin egen senap, gör sina egna tvålar, syr små presentpåsar, bygger ljuskronor av björnmossa och viker små rosor av silkespapper. Vem fan har det så?! Hade jag inte ångest innan så fick jag det nu. Här satt vi i godan ro och drack ICA´s mikrade saftglögg och käkade köpta pepparkakor med Ädelost på tub. Och så kommer den solbrända tremetersmannen in och ger mig årets käftsmäll i "värdelöshet". Alice tittar på mig och säger "Men mamma!! SÅNA kan vi väl göra imorgon?!" Nej gumman...det blir inga pappersrosor av silkespapper. Mitt mål för morgondagen är att hitta den förbannade julgransfoten, åka och köpa en gran och överleva fighten med ljusslingorna. Jag har mycket svårt att se att jag kommer stöpa ljus, sy presentpåsar eller vika pappersrosor under tiden detta sker...

Det är ett jäkla pyntande och bakande överallt. Aldrig någonsin har det hetsats så som det gör i år! Instagram och Facebook är ÖVERFYLLT med bilder på perfekta pepparkakshus, glada barn, lagom sega knäck, vackert och stilrent pyntade julgranar och fula små hemmagjorda julpynt. Alice har också gjort pynt. Hon gjorde en "jultelefon"...


Inte världens snyggaste kanske MEN man kan ringa till mormor med den och säga God Jul! Man får vara lite försiktig bara så att man inte får ett spik i örat. Man blir ju stolt...

Idag var mitt mål att köpa en julgran. Inte ens det fick jag till. Efter BVC-besök med vaccinering, lunch på stan med Alice, en sväng i leksaksaffären och två timmars letande efter julgransfoten var min ork slut. Tack gode gud att Freddy är ledig imorgon. Då ska de sista julklapparna inhandlas, huset ska städas, strandhuset ska förberedas för julens gäster och vi ska fixa den där granen. Dessutom ska vi ringa mormor med "jultelefonen" och fråga varför hon inte syns bland stjärnorna...

Ja, ni hör ju hur julstämningen spirar här hemma. Det är nog inte så illa som det låter. Jag blir bara lite smått spyfärdig på alla statusuppdateringar med total avsaknad av...verklighet. Julförberedelserna KAN inte vara så fantastiskt rogivande och mysiga som alla framställer dem?! Små söta glada barn på en fårfäll...med Tomteluvor och fejkade Ellos-leenden...jag spyr snart. Men vi är inte sämre! Vi gjorde också ett sånt julkort i år...dock utan barnen...för såne é vi! ;)


Till alla er som skickat julkort till oss - stort tack! Ni som skickat julkort på era fina barn...på en fårfäll...iklädda Tomteluvor: Förlåt. Men efter 15 minuters tjatande gav jag upp, satte luvan på Freddy och en rosett runt halsen på kaninhelvetet istället - för sån é jag!

over and out.

//Meekatt...

66 kommentarer :

  1. Du e fan galen.. Va fint att kanin helvetet fick vara med...

    Hoppas mammamafian ser detta julkort och kommer med några härliga kommentarer så vi andra får skratta åt dom lite...

    Nu kommer iaf jag att lägga mig med ett brett flin mellan kinderna....

    Du kära Semlefilen.. vad hade min värld varit utan dig...???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja...vad hade den varit? ;)

      Klart kaninhelvetet fick vara med! Den är ju en viktig del av vår familj....typ, haha.

      Kramen!

      Radera
  2. HAHAHAHAHAHAHAHAHAH!! Jag dör lite!!! Skrattat så jag väckte både man och bebis! DU ÄR UNDERBAR! Årets bästa julkort!! Hahahaha!!

    SvaraRadera
  3. *skrattar* Fantastiskt vackert julkort! Och ännu vackrare jultelefon! <3

    Du Malin - jag stressar inte det minsta. Alls. Men så har vi bara bakat lussebullar (två veckor sedan) och redan ätit upp de "rocky roads" godis vi gjorde. Dessutom fick vi inte ihop det färdiggjorda pepparkakshuset när vi väl tog oss tid att ägna oss åt det. Men vi är glada ändå!! Och skrattar högt åt hur fånigt dåliga vi är. Och så lyssnar vi på Just D med "mer jul" och fuldansar. DET är så vi "pyntar" och har oss... Vi e nog inte riktiga - men det skiter vi högaktningsfullt i!!

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jultelefonen är underbar!

      Låter alldeles klokt och sunt det där! <3

      Radera
  4. Jag jobbar exakt hela helgen, dottern är hos farmor, mannen jobbar och den lilla tid jag är ledig ska jag stöda, handla och fixa inför måndagen... Vi har bakat knäck de blev gott.. Måste vaka mera.. Råkade visst äta endel. Pepparkakshus mallen är klar vi har bakar de med men det är inte ihop satt.. Kommer nog inte bli heller!

    Kram Hannaa cramer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh knäck! DET saknade jag i jul!

      Kram!

      Radera
  5. Fan vad jag håller med dig, jag har nästan kastat upp på allt. Själv har jag inte en endaste lite tomte uppe, får ju nog av dem ändå. Men för sakens skull så får jag kanske slänga upp en i morgon innan jag sticker och firar jul på annat hål. Dammråttorna kanske vill ha nåt att titta på och ev. dansa runt. Ha det gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja EN kan man ju slänga fram i all hast! ;)

      Radera
  6. Vågarinteståförminaord ;)20 december 2012 kl. 23:27

    Hahahahaha! Älskar julkortet! Vi har fått fem såna i år. Men barn på vita fällar och ljust skimmer. Jag spyr lite.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, skönt... Det är inte bara jag! ;)

      Radera
  7. Hahahahaha... ni är såååååååååå söta...och kaninhelvetet så klart ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, kaninhelvetet bockar och tackar! ;)

      Radera
  8. Härligt kort! Kanske ska bryta trenden att skicka på barnen nästa år o göra som ni! För det är ju ett sjå att försöka få till nåt bra på en 1.5 o en 4 åring. Jagar dom med kameran o försöker vara rolig alternativt mutar med nåt!

    Nä, bra ide ni kom med! Ha en god jul med de dina!

    Malin, en trogen läsare :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nästa år vill jag se fler julkort av de vuxna i familjerna! Vi kör naket nästa år! ;)

      Radera
  9. Hahahaha. Min dotter på 4 år vill också göra allt som Ernst gör. Skulle inte tro det!! Och våra julkort fick två foto, ett var på barnen. Helt omöjligt att få dem att se normala ut på samma foto.
    //Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, alla sätt är bra! Det går inte att få två barn att se glada ut samtidigt!

      Radera
  10. Nej då!
    Här råder TOTALT kaos och inte ett pynt så långt ögat når. Om man inte räknar de redan utslagna hitsmugglade hyacinerna som inte ens fått komma ner i några krukor än.
    Tvätt ÖVERALLT.
    Odiskad disk ÖVERALLT.
    Damm och skit ÖVERALLT.

    Jag dör ångest-död-stress-döden nu.
    Men rena fönsterlister har jag ;)
    http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/december/har-har-vi-varit-pa-julavslutning.html

    HJÄLP!!!!!!

    Hälsningar
    Yohanna

    PS Här brukar vi passa på att ta julkort på julaftonen när alla redan är pyntade och OM någon mot förmodan inte sköter sig så blir det INGA julklappar hö hö ;) DS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra idé, "så här såg barnen ut för ett år sedan"? då eller ni skickar dem i efterskott? ;)

      Radera
  11. pynta? jo tomtarna är på loftet....
    hjulkort skaman ? nä ork int :-(
    Trötttt på bak o folk som tycker man måste baka m barnen.Får väl dra ner brallorna i köket-manmas bak luktar gott.....:-P

    Hjulstämning ok ringer zMichelin o GoodYear imorgon....

    SvaraRadera
  12. Haha, bästa julkortet!! Har du förresten tänkt på det, att vänner som aldrig skickat julkort tidigare börjar med det i samband med första barnet? Har fått några med fårskinn, brasor å tomtedräkter... jättegulliga! Men så otroligt helylle att jag så till min 6åring att vi gör ett nästa år A la "knäppisungar" med roliga miner ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju så. Så fort folk får barn ska det skickas julkort och tillverkas kalendrar till alla släktingar. ;)

      Radera
  13. Så jävla roligt! När min son var liten så gallskrek han när han skulle få på sig Stjärngossestruten (vem gör inte det liksom) på alla kort rinner tårarna, gav upp, satte på struten på hunden, årets julkort var kirrat :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, perfekt! Jag satte dumstruten på Freddy istället och drog ut honom på Luciaturné!

      Radera
  14. Vi har vänner som klär av sina barn typ alla kläder innan de tar på tomteluvorna och sätter dom på fällen. Det kanske vore något för er inför nästa års julkort. Mamman och pappan i bara underbyxorna, iklädda tomteluva. Det får säkert plats en och annan kanin i det kortet också;) God jul på er och tusen tack för en läsvärd blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, bra idé! Naket nästa år! Hoppas kaninhelvetet växt så att hon döljer nmufflan! ;)

      God Fortsättning! Och tack för att du tittar in!

      Radera
  15. Håller med dig, kräks på julen, i år känns den än mer dryg och jobbig. Har en klädd gran som inte lyser, ett pepparkakshus som inte finns, inga glada barn på fällar, en katt som börjar bli inkontinent och försöker just nu på att grava en lax för första gången i mitt liv. Hur bra kan den bli ????
    önskar dig en underbar jul, hur den än må bli :)
    monika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det gick bra med laxen! ;)

      Ha det gott!

      Radera
  16. Jag hade på min treåring en fantastiskt söt tomtedräkt. Luvan åkte av efter ca 35 sek (hann ta två kort med mobilen) sen var han för varm. Jag tror att det EGENTLIGEN är så för alla, dom har helt enkelt haft TUR när dom har fått till det där söta kortet. Alla andra kort är suddiga för att ungen inte är still eller så är det fula grimaser på. Ang julpynten, att det ska vara så myyyyysigt, skitsnack. Dom har alla gjort pynten när barnen sover och sen sätter dom barnet vid deras fina pynt dagen efter och tar ett kort, allt för att det ska vara så perfekt som möjligt. Näpp, våga vägra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, du har genomskådat pyntandet! ;)

      Radera
  17. Jag såg inte ens kaninhelvetet förrän du sa det :D GOD JUL till DIG och Din familj. Önskar en en fröjdefull sådan. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tadaaaaa!

      God Fortsättning på dig!

      Radera
  18. HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Årets julkort!!!

    SvaraRadera
  19. Klockrent. Själv polimasar jag så sakteliga fram julen. Men ngt pepparkakshus blir det inte, har i nio års tid tänkt att nästa år, då ska mina barn och jag pyssla fram ett sådant, men nee. Vi skickar oxå julkort med barnen som motiv, men istf att bråka och få stela miner tar vi ett kort från semestern där de förhoppningsvis befinner sig någorlunda leende på samma bild. Iår sitter/ligger de i ett stort däck i Visby och ser helt naturligt glada ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Semesterbilder blir oftast lite gladare! ;)

      Radera
  20. Det blev ju ett alldeles underbart julkort:-) Meekatt-style, I love it!

    Kram

    SvaraRadera
  21. Haha, du är ju helt underbar! Väldigt fint julkort tycker jag! Go jul på er!

    SvaraRadera
  22. hahahaha et julekort med bare mor og far og en kanin... herligt ;)

    SvaraRadera
  23. Vilket läckert julkort! Annorlunda! Det borde fler pröva på, det börjar bli ganska tjatigt med alla barn på fårfällar.
    Önskar hela din familj en riktigt god jul!
    Kram Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en ny trend bör startas! Ungarna vet ju ju hur de ser ut. De ser vi på Instagram hela tiden!

      Radera
  24. hahahaha! fantastiskt julkort! jag tror vi kör ett likadant nästa år... :D

    SvaraRadera
  25. Man blir alltid lika glad att läsa din blogg. Lärde min mamma igår att det heter inte dillerdaller i midjan utan semmelvolanger. Hon skratta så hon tjöt och tyckte det var årets bästa förslag. Och jag lovar att vi gör vårat bästa för att hålla dom i trim å spänd året runt:P

    SvaraRadera
  26. Du och Din Freddy... helt underbart. Och kaninskrället - förlåt:-)
    Önskar Er en riktigt God Jul och njut av den fina gemenskap Ni har i Er familj!
    Ditt bloggande har gett mig så oerhört många fina stunder. Tack för dem Malin.
    Många härliga varma kramar och blöta pussar på Er från en glad tant:-)

    :-)ngrid W

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och tack snälla du för all kärlek! <3

      SÅ glad att du hittat in hit!

      Kramar och pussar till växelhäxan!

      Radera
  27. Det känns som att jag är den enda i hela världen som INTE är julstressad. Har heller aldrig varit. Jag älskar verkligen julen, men jag ser inga måsten. Jag gör bara det jag vill, resten skiter jag i. Kanske blir det annorlunda när lillen blir större och kräver mer utav mig...

    Hoppas att du får tid imorgon till att ta tag i dina julmåsten!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det låter skönt. Men om jag bara ska göra vad jag vill... (titta på TV och äta choklad tills jag blir frisk) blir det lite dålig stämning när gästerna kommer på julafton, haha.

      Radera
  28. Jättefint julkort! God jul till både er och barnen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tack! God Fortsättning Gittan!

      Radera
  29. Hahaha, själv har jag inte tagit foton. Jag har skickat fem julkort, till de som skickat tillmig. Tyvärr kom ett tiotakl till idag så de får nyårskort istället :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, smart att ta dem efterhand. Så man slipper skicka i "onödan"... ;)

      Radera
  30. Haha! Vet du, om det har varit en tuff dag och man bara har läst om elände på alla nyhetssidor, konstigheter på Familjeliv och gud vet allt.. Så surfar man in på din blogg och man bara skrattar och tycker det är skönt att åtminstone NÅGOT är normalt utan krusiduller! Ha en god jul på er! :)

    SvaraRadera
  31. Fina två tomtenissar....... ;) God Jul!

    SvaraRadera
  32. Hahahihihoho ja jag säger det igen..Du e gaulen kwinna! Älskar't! Haha och Ernst den lilla gulletussen tänk vad han kan :-) Ta't lugnt i julstimmet fina du<3 pöss på re

    SvaraRadera
  33. Hahaha! Jag har i år skickat mina första julkort med bebis-med-tomteluva-på-fårfäll. Har inte direkt varit något fan va dessa kort tidigare, men amningshormonerna gör något konstigt med en. Kan säga att det tog tre dagar att få till bilden, som ändå inte blev bra.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!