fredag 17 oktober 2014

Återbruk, Murbruk & Värmeljus?

Är ni med och återbrukar? ALLA gör det så om ni inte är med så är ni helt ute. Nästan pinsamma. Förut var man en hjälte när man körde till återvinningsstationen med fullt släp men nu är man en riktig bov om man slänger något. Inget ska återvinnas - ALLT ska återbrukas! En gammal glasspinne blir till en flaggstång till huset man byggt av värmeljuskoppar, lamporna i taket är egentligen gamla torktumlare och runt fingrarna har man farmors gamla silverskedar. Endast fantasin sätter gränser och i Återbrukargrupperna på Facebook finns det fan inga gränser! Eller jo...det finns. Men då byter man ifrån "Återbruka mera"-gruppen till "Återbruka mera utan regler"-gruppen. Där är folk mindre aggressiva och där uppmuntras återbruk av alla slag. Jag har ju också pysslat med en del återbruk i mitt liv och mitt bästa har jag precis lagt upp i den mindre aggressiva gruppen. Ja, jag lär bli portad, haha. Men vafan - sån é jag!


Människorna i de här grupperna är oerhört kreativa. Så kreativa att man blir illamående när man scrollar igenom sidan. Det återbrukas ta mig fan ALLT och om någon råkar skriva "denna var på väg till tippen men sen ångrade jag mig och målande den" blir det krig. "PÅ VÄG TILL TIPPEN!?! När det finns människor utan möbler!??" Regel nummer 1: Erkänn ALDRIG att du tänkte slänga något. Alla kommer hata dig.

Regel nummer 2: Allt blir fint i vitt MEN du får absolut inte måla något i vitt! I grupperna läggas det upp tusentals bilder varje dag på loppisfynd och gamla skitmöbler som målats vita. Det kommer inledningsvis ett tiotal kommentarer med "ÅH vad fint!! Hur gjorde du?!" För folk vet inte hur man målar vitt(?). Sen kommer det ALLTID en sur jävel som säger "ÅH vad tråkigt att ALLT ska målas vitt hela tiden!!" Men ja, tack för din värdefulla kommentar...typ? Sen följer en lång diskussion om huruvida det är nödvändigt att kommentera eller inte om man inte har något positivt att säga. Sen kommer admin och stänger tråden.

Regel nummer 3: Våga aldrig fråga! Allt vi lärt oss tidigare (och det vi lär våra barn) om att "Fråga - annars får du aldrig veta" gäller INTE när man återbrukar. Har du inget färdigt återbruk att lägga upp ska du tamejfan inte komma in i gruppen och be om råd. Se gruppen som en porrklubb. Är du oskuld är det kanske inget för dig? När du väl provat (även om det gick åt helvete) och fotobevis finns är det fritt fram att spamma med fula bilder och DÄREFTER får man fråga. Inga tips eller råd - kör på bara och hoppas på det bästa! Admin har koll på ALLT och i vanlig gammal mellanstadiestil så skvallras det till fröken så fort någon gör fel.

Det finns massor av pengar att spara. Regel nummer 4: Tid är INTE pengar när man återbrukar och är du inte förtidspensionär, sjukskriven eller rent av lyxhustru är grupperna kanske inget för dig. Istället för att köpa en jävla silverfärgad ljusstake på Ullared så ska man göra det svårt. Man ska inte heller spraya den vita ljusstaken i silverspray och få den klar på 3 minuter. Nej, man ska tejpa skiten?! Mina ungar har redan fått mig att leva på existensminimum med sitt jävla tejpande här hemma - men nu ska ALLT tejpas. Plötsligt får grabbarna sällskap av sina fruar till Biltema för nu ska det shoppas aluminiumtejp (och kopparspray) för hela barnbidraget. Sen ska ljusstaken TEJPAS....och målas...och sen ska färgen torkas av igen. Dessutom ska man gömma små saker under tejpen som "bucklar ut". Som nycklar...och blommor...och kondomer? Allt som bucklar ut är "fiiiiiint!".

Lastpallar is da shit. Regel nummer 5 i Återbrukavärlden: Lastpallen is the new black! Ja, så är det. Man tar en lastpall och målar den vit. Klart. Hallefuckinglujah! Till och med jag klarar av det där. (Om det inte är så noga i skarvarna för då tröttnar jag LÅNGT innan det är klart?). Den vita lastpallen sätter man sig sedan på och uppdaterar Facebook med "KOLLA VÅR NYA SOFFA!!" och alla står upp och applåderar i sina återbrukade cykelhjälmar som numera används som skor. Man kan även ställa lastpallen i sovrummet och skriva "KOLLA MIN NYA SÄNGGAVEL!" och alla blir lika upphetsade.

Regel nummer 6: Snyt dig inte i servetten! Är du på kalas och det dukats med fina servetter så för allt i världen - RÖR DEN INTE! Vem vet om det sitter en återbrukare mitt emot dig som redan limmat upp den på sin brevlåda i tankarna? Eller som planerat att göra en lampskärm av den? Servetter med änglar på är att föredra och kan man på något vis kombinera servetthelvetet med orden Carpe Diem är det rena orgasmen för återbrukarna. Carpe diem-texten ska då självklart inte vara köpt utan skriven i Kalles kaviar med utgånget datum. Återbruk is da shit!

Kabeltrumman är också väldigt populär! Min Elton ville ju använda en som vi hittade utanför dagis som rullstol men det var nog inte bra nog för grupperna. Den ska målas (Vit såklart...och sen ska det klagas på att den är vit...och sen ska det bråkas om klagandet...och sen kommer admin...bla bla bla) och sen ska den användas som sängbord, soffbord och fan vet allt. Praktiskt såklart! Ingvar Kamprad kommer snart gå i konkurs! Kabeltrumman är det nya Lackbordet. Regel nummer 7: Köp inget nytt när du återbrukar. ALLT måste vara gammalt - limmet med!

Som om det inte redan tjatats hål i våra huvuden om Shabby Shic? Nu finns det ett nytt "uttryck" och det är Chalk Paint och bara orden får återbrukarna att vibrera av lycka. I början köptes det Chalk Paint men nu gör alla sin EGEN färg. SJÄLVKLART duger det inte att måla om sakerna när man återbrukar. Färgen ska man göra själv också. Ska hunden avlivas så spar svansen till pensel annars käftas det säkert om vad man målat med. Återbruka ALLT! Regel nummer 8: Gör din egen färg!

Regel nummer 9: Värmeljus är livsfarliga! Återbrukagrupperna är lite som Familjeliv...men för oss med lite större barn och som nyligen upptäckt att det finns tid att andas. Tyvärr används lungorna lite fel ibland och en massa skit kommer ut. Så fort någon lägger upp en bild på en ljuslykta kommer brandförsvaret instormandes och tror att värmeljusen ska förvandlas till inferno så fort man tänder dem. Ingvar Kamprad har på allvar en anledning att vara orolig för det sprids en MASSA elaka rykten om storsäljaren "100-pack värmeljus". Jag har under mina 34 långa år ALDRIG sett ett värmeljus "balla ur" och jag tänder flera hundra i månaden. Men i Återbrukagrupperna brinner det utav helvete så fort tändaren kommer fram. Jag har en liten undran bara: Alla de där rosorna som viks av värmeljus - var kommer tomkopparna ifrån om ingen använder dem?! Petar ni ut stearinen och smälter om dem till penisformade ljus för praktisk återbrukning?

Regel nummer 10: Beröm! Det är alltid kul att få uppskattning såklart och det delas ut en MASSA kärlek och beröm i grupperna. Klipp en toarulle på mitten, måla den blå och skriv "TITTA MITT PENNSTÄLL!!"och hela gruppen skickar hejarop. Du kommer dessutom få 611 kommentarer med "Fiiiiint! Och extra kul att du INTE målade den vit!"

Här är (Förutom Freddy) mitt bästa Återbrukar-tips men jag misstänker att jag blir blockad för alltid om jag lägger in den i grupperna:

Vill man verkligen "återbruka" kan man med all säkerhet göra en röd Tomtevariant nu till jul...

over and out.

//Meekatt...

57 kommentarer :

 1. Hahaha... garvade så jag kissade i sängen! Eller nästan iallafall :-) Känner så väl igen det, jag har också varit medlem där, men blev blockad när jag ifrågasatte nåt. Det var det många som blev.

  Nu kommer jag inte kunna somna.. nu måste jag se om jag blir insläppt igen och kan se vad du får för kommentarer :-)

  SvaraRadera
 2. Haha!! Så sant! Orkar liksom inte med det!

  SvaraRadera
 3. Hahaha, du gjorde min morgon, helt jävla underbart ��

  SvaraRadera
 4. HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

  SvaraRadera
 5. Jag DÖÖÖÖÖR! Skrattar så jag gråter! Du är underbar och brutalt (h)ärlig!

  //En återbrukare

  SvaraRadera
 6. Var får du allt ifrån..Du har gjort min dag :-). Nu tii veterinären med valparna sedan handla, finns det något tråkigare. Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
 7. Alltså, det är faktiskt Bra att vi återanvänder och återbrukar! Tänk på miljön! Tycker det är dåligt att du hånar alla oss som tänker på den. *skämmes!*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hört talas om ironi och humor? Självdistans? Jag som själv är en återbrukare av rang skrattade så jag nästan kräktes av igenkänning!

   Radera
  2. Anonym, har du man är det nog välkommet från din mans sida att återanvända din mans "härlighet". Jag tror både du och han blir lite lyckligare av det och kan se den fantastiska humorn som ligger bakom inlägget.

   Radera
  3. sköljer ur en kondom och återbrukar den också? ^^ allt kan / ska inte återbrukas ;D

   Radera
 8. Hahaha sååå igenkännande och precis på pricken! :)

  SvaraRadera
 9. Aaah, underbart! Jäklar vad roligt! :D Mitt i fucking prick!

  SvaraRadera
 10. Hahahahahahahaha! Satt precis och målade en vas när jag fick inlägget mailat till mig. Dog lite. Vilken härlig blogg o vilket skönt flyt i texten!

  SvaraRadera
 11. Lena Andersson i Laholm17 oktober 2014 kl. 10:35

  HAHAHAHA!!! Fy fan vad du är rolig! Jag orkade inte läsa hela i ett sträck utan fick ta paus. "Lastpallen is the new black!" HAHAHAHA!! Så jäkla sant! Jag har lastpallar som sänggavel, som soffbord och som soffa på altanen! *ASG*

  Kram och lycka till ikväll på Guldkvällen!

  SvaraRadera
 12. Sitter och frustar i soffan och stör väl ungarna som sover. Du kan verkligen lägga ut texten! Hög igenkänningsfaktor hos mig som då och då kollar återbruka sidan (och gillar) spara hundens svans att måla med!?! Jag dööör! Du e så underbart dråplig! Go!
  Ibland undrar jag om det alls är möjligt för svenskar överlag att föra en hyfsad debatt av något slag ? Hatar fl t.ex. Rena rama sandlådestrider hela tiden och tjat om admin hit o dit. Mera humor och självdistans åt folket!!!

  SvaraRadera
 13. Såå jävla bra,vad tror du om tampongtomtar&pipparkakor å lite saffrans"ku*ar att sälja på julmarknaden?goood idea?

  SvaraRadera
 14. Underbart och mitt i prick. Själv har jag valt att gå ur dessa grupper pga deras elakheter och kanske är dom kreativa men inte min smak.

  SvaraRadera
 15. Åh tack för tipset med tampongerna! :-) det ska jag göra på förskolan :-)

  SvaraRadera
 16. Du är bara BÄST! Älskar att läsa din blogg, du har rätt i allt du skriver finner inga ord för hur bra jag tycker du är 👍💕

  SvaraRadera
 17. Klockrent inlägg..! Och eftersom jag jobbar på en fabrik som tillverkar gaffeltruckar så kan jag bara säga att några jävla lastpallar kommer det inte in i mitt hus!

  På tal om Carpe Diem förresten...så har jag en tröja som jag har tryckt "Carpe Crustulorum" på. Alla tror alltid att det är något jävligt filosofiskt bara för det är latin, men det är det inte. Det betyder typ "fånga bullarna/bakverken". :)

  SvaraRadera
 18. Klockrent och mitt i prick! Tack för kvällens asgarv!

  SvaraRadera
 19. "och alla står upp och applåderar i sina återbrukade cykelhjälmar som numera används som skor" HEEREGUD jag skrattar ihjäl mig! <3

  SvaraRadera
 20. Jag ska be Bondmoran ge dig en kram nästa gång Ni träffas. För du har samma underbara humor. Annars kan jag tala om att du egentligen hade kunnat byta ut denna grupp mot nästan vilken som helst där. För det är nog ett måste att vara bäst och elakast....

  SvaraRadera
 21. Hahahahahaha gud vad jag skrattar när jag läser för det är verkligen så du skriver. Dock har jag fått lite tips på sidorna så vi ska göra en sänggavel av en gammal dörr och visst vill jag ha en lastpallssoffa. Frågan är ju bara när man ska hinna med, fattar inte att folk hinner med allt.
  För nåt år sen var man ju knäpp om man gick på loppisar men nu är man knäpp om man INTE går på loppisar, riktigt trendigt har det blivit. Vänta några år sen ska man absolut inte gå på loppisar.

  SvaraRadera
 22. Helt ny läsare av din blogg. Alla inlägg är riktigt kul men det här tog ju priset. Underbart skrivet!

  SvaraRadera
 23. Du är så jävla dum i huvudet. Bara för att du är sponsrad av allt och kan kasta pengar omkring dig så behöver du inte se ner påå och idiotförklara oss som värnar om miljön och ekonimin. Du och dina barn har ett och annat att lära om verkligheten men sitt du på din jävla pidestal och var märkvärdig. JAG tar inte åt mig utan fortsätter återbruka allt jag kan och mår bra av det!! Jävla idiot!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men herregud så du tar åt dig! Om man inte kan se ironin i inlägget så förstår jag inte ens varför du följer hennes blogg överhuvudtaget? Och att gå ner på sådan sandlådenivå och kalla henne dum i huvudet och blanda in hennes barn är ju bara löjligt och rent kränkande!! Att dessutom vara anonym visar ju bara hur feg du är... Fy skäms på DIG!

   Radera
  2. Uppenbarligen tar du ju åt dig eftersom att du kommenterar, snacka om fanatisk. Chilla lite innan du bryter lårbenshalsen i ren aggrition.

   Radera
  3. Tar du inte åt dig?
   Så låter det ju inte.

   Får hon en lårbensfraktur kan hon säkerligen återanvända en lastpall..för gips är ju nytt så det kan hon inte tillåta sig att använda.

   Sen så vidare du fega människa så blandar man inte in barn.
   Och man stavar rätt till PIEDESTAL och EKONOMIN ;)

   Radera
  4. Anonym, svär, går till personangrepp, blandar in oskyldiga barn. Överflödigt användande av utropstecken, oförmögen att känna igen ironi om den så hoppade upp och dansade Jenka naken endast iförd cowboy hatt. Nej då, Anonym. Du tog inte alls illa upp, inte alls.

   Radera
  5. Det stavas piedestal och aggression

   Radera
  6. Ni vet väl att den första Anonyma och den andra Anonyma inte nödvändigtvis måste vara samma person?
   Själv tycker jag mig se att den andra Anonyma svarar på den första anonymas kommentar precis som S. Lundqvist och Katta och resten.
   Jag är den tredje anonyma och jag försöker inte vara märkvärdig, utan ville bara reda ut vad jag såg kan vara ett missförstånd. :)
   Vissa människor tar åt sig mer än andra och om nu Anonym säger att han/hon inte tar åt sig och skriver massa annan skit så kanske vi ska låta han/hon göra det- för klagar vi på det så är väl inte vi så mycket bättre, eller? :)

   Radera
 24. Hahaha, helt underbart Malin! Och de kissenödiga som kallar sig Anonyma behöver helt klart lite humor i sina liv! :D
  Tack för gympan, volangerna dallrar fortfarande xD

  SvaraRadera
 25. I förrgår kväll satt jag och läst i återbruka utan regler. Att jag inte dränkte datorn i utspottat kaffe -när en har lagt upp följande: jag har 4 tomma chipspåsar vad kan göra med dem? Jag kunde inte scrolla förbi denna gången utan gick in i disskution...det skulle jag aldrig ha gjort. Jag blev hånad och påhoppad, jämnad vid marken för att jag tyckte att gränsen var nådd...fy fan säger jag bara.. Blir bara trött i de där grupperna. vem fan vill ha 4 tomma chipspåsar och ens orkar tänka tanken vad man kan göra med dem? Släng dem för fan, eller trä dem över huvudet in och ut och lek robot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha! Jag såg den diskussionen och skrattade hysteriskt åt alla aggressiva chipspåseälskare. Jag hade ALDRIG kommit på tanken att spara en chipspåse. Jag äter så hetsigt att påsen nästan åker med ner i magen! ;)

   Radera
  2. I vårat område finns det återvinningskar för chipspåsar. Så kan man också återvinna! ;)

   Radera
 26. Hahahhahaha! Underbart Malin =)
  En del kommentarer är nästan lika spännande som inlägget i sig, men det är det som gör inlägget ännu roligare. Är inte så sugen på att återbruka tamponger dock, men dina kreationer var fantastiskt vackra ;)

  SvaraRadera
 27. Åh, jag har inte haft så kul läsning på läänge :-D Helt underbar, och sen allas kommentarer. Helt såld på din sida
  Meeera :-)

  SvaraRadera
 28. Bästa jag läst på länge. :-) :-) :-)

  SvaraRadera
 29. Hur kan jag ha missat det här inlägget???? Ligger här och kan verkligen inte sova. Gick då in på dina favoriter och hittade detta... Jag fick stoppa in hela jävla kudden i käften för att inte väcka familjen, alltså fy fan vad roligt 😂😂😂
  "Ska hunden avlivas så spar svansen till pensel" 😂😂😂😂

  Tack för ett riktigt asgarv ❤️

  SvaraRadera
 30. Christina Frisberg :) :) :)
  Tur att man kan knipa "pisseröret" annars hade jag pinkat på mig hahahahaha nu är jag på ett underbart glatt humör heeelt crazy inlägg, hur kan folk gå igång och bli så jävla förbannade???? fattar de inte skoj över huvet taget?? ser dem nästan framför mig hur de svettas och slår sönder tangentbordet när de skriver sina ilskna hatiska svar, var hittar de den våldsamma aggressionen från?? stackars människor :) <3 bara älskart!! härliga du!! ;) ;)

  SvaraRadera
 31. Klockren analys av återbruksgrupperna på fejan! Tror ingen kunnat sätta bättre ord på dem😄😄
  Heja! Jag är en av dina supporters!
  /Anki

  SvaraRadera
 32. Dagens absolut bästa läsning, skrattar fortfarande, för detta är såå sånt.

  SvaraRadera
 33. Ah, tampong-påskpynt var en ny variant. Tampongänglar har jag dock hört talas om. :)

  SvaraRadera
 34. Hahahaaaa 😂 😂 😂 Jag DÖÖÖR!!
  Sååå klockrent underbart!!
  TACK för ett långt gott skratt!! 👍👍😂😂😂

  SvaraRadera
 35. Herregud, jag kan inte sluta skratta... Maken sitter bredvid och kan inte koncentrera sig på sitt för jag skrattar så jag gråter 😊😂

  SvaraRadera
 36. Men snacka om att pricka rätt.. ;-) Tack för dagens gapskratt. <3

  SvaraRadera
 37. Du är helt klart min nya idol! Roligast i återbruksgrupperna är väl alla som lägger ut en bild med rubriken "alla negativa kommentarer undanbedes". Sen skriver de " åh vad ni är snälla allihop" Eller lägger ut en aluminium tejpad rokokobyrå och får kommentarer om att den ser antik ut. Just aluminium var ju väldigt vanligt på 1700-talet.

  SvaraRadera
 38. Å Glöm Inte Alla. målade stenar, vikta böcker med
  rosett omkring, och aluminiumtejpade ljusstakar .

  SvaraRadera
 39. Hahahaha klockrent!!!! Sitter på bussen och skrattar så jag gråter. Folk tror nog jag är galen haha
  Men saknade en sak.. När man väl FÅR fråga någonting tex, vart man köper denna förbenade tejp. Då blir det 500 kommentarer med samma sak. Biltema.. Som att man inte förstod det vid dom första 20 kommentarerna haha

  SvaraRadera
 40. Underbart, sant och roligt :D
  Du är en mycket bra skrivare och har bra humor! :)
  Keep up the good work and don't listen to the haters 'couse they're to hateful to be listened to! :D

  SvaraRadera
 41. Underbart! Skrattar så grannarna bankar i väggen! Tack :-)

  SvaraRadera
 42. Hahahahaha skrattar lika varje gång jag läser detta inlägget!!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!