måndag 29 maj 2017

Kuken...på Ikea & Dålig mamma!

(Pappa: Läs inte detta inlägget. Tack.)
 
Jag var på Ikea idag med Majsan och Elton. Jag behövde bunkra med en massa ramar och passade på att ta med Lilleman när det ändå var stängt på dagis. Vi gasade ner och Majsan var nog lite smått glad när vi parkerade efter 35 minuter med "Guld & gröna skogar", "Naken i min säng" och Habba Habba Zoot Zoot" på högsta volym - men så jobbar vi i vår familj, haha. Meekattbilen går som bäst med (farthållare, jag vet!) och ungarnas lista på spotify!
 
Vi käkade lunch och gick ner för att lämna in Elton i lekrummet. Där var det stängt. Elton löste detta själv:

 
29 spänn. Ungefär snittpriset på en 5-åring en måndagkväll. 
 
Efter att ha kastat omkring både nallar och ungar gick vi för att hämta ramar. Här händer en liten olycka. Elton kör vagnen (Såklart. Han är ju 5 år och kan ALLT!) och han kör den rakt in i mina hälar - jättehårt!! En bra reaktion här hade varit "Hoppla!! Aj aj aj!" Men jag är Meekatt. Så jag gör inte så. Istället vänder jag mig om, sätter mig på huk och vrålar "KUUUUKEN!!" över hela Ikea. Vem gör så?!? Jag lovar att det ALDRIG har varit så tyst på avdelningen med ljus och gröna växter. Förlåt. Det bara kom. Och jag är faktiskt inte en sån bloggare. Jag skyller inte på kuken. Det var bara spontant det som kom upp. För sån é tydligen jag. Kan vara en brist av något slag..? (Skyll dig själv pappa om du läste vidare, haha.)
 
Elton berättade för mig att man inte får säga det ordet, Majsan skämdes lite och jag haltade generat vidare. På vägen hem tog Majsan kontrollen över spotify och jag och Elton fick lyssna på dansk pop hela vägen hem. Där fick vi! ;)
 
Ikväll mutade jag Elton med 20 kronor och fick hela huset dammsuget. Äntligen kan man börja ha lite nytta av dem. Alice har fortfarande slajmförbud så hon spenderar den mesta tiden i sängen med att tjura. Jag har fått skriva en sväng och klarat av 6 km på slingan. Heja mig. Alltså är jag värd ett glas rött ikväll...eller två.
 
Jag fick föresten ett mail idag ifrån en "mamma med fyra barn och många års erfarenhet" som tyckte att jag skulle "tona ner mig" och "sluta va så mot strömmen hela tiden!" Folk kan ta illa upp av min "bordusa humor" och återigen uppmanas jag att leva i evig tacksamhet över det mina äggstockar skakat fram. Tydligen är jag både vulgär, motströms, mediakåt och "en usel mamma som sätter mig själv i främsta rummet - alltid!" Tack för uppläxningen. Och skit på dig. Uppenbarligen hittade du in i min blogg i förrgår och har inte en aning om vem jag är eller hur jag jobbar. Men det bästa är:
 
 
20 spänn till Alice nu om hon läser saga för Elton så att den här egoistiska vulgära mamman kan ta en lång varm dusch och sen ett glas vin i soffan! För SÅN é jag!
 
over and out.
 
//Meekatt...

46 kommentarer :

  1. Haha jag bara älskar dina inlägg katten :) så många gånger jag skrattat igenkännande gråtit krokodilstora tårar å vetat exakt vilken saknad du pratar om. Å i mina ögon så vill jag bli en exakt lika rolig mamma som du den dagen jag får lyckan att bli det. Tills dess lever jag singellivet äter min geisha å dricker
    Mitt vin precis när hur å var jag vill å ser framemot många fler härliga personliga underbara inlägg från dig! ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack gulliga du! NJUT av livet!

      Kram Meekatt

      Radera
  2. Hahaha, hade det varit jag så hade nog f-ta kommit över mina läppar. Vet inte varför men det är det ordet som kommer när jag gör illa mig och det gör riktigt ont 😨. Sen surmuppen som lämnar en sån kommentar, sluta läs om du irriterar dig så mycket och låt oss som uppskattar Malins humor fortsätta läsa. /Fru K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lika bra ord det där, haha. Skönt att inte va ensam i sin tourettes, haha.

      Radera
  3. HAHAHAHAH!! "Snälla pappa, läs inte detta!" Jag skrattar så jag får ont i magen! Bara älskar dig katten! Du är den roligaste jag vet!

    Skit i alla pretto - var som du é för det är därför alla VI hänger här inne!

    Kärlek!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tack Johanna! Inte hört ngt från pappa än så jag är nog safe. ;)

      Kärlek tillbaks!

      Radera
  4. Såg dig allt på slingan! Jävlar katten!? Vart har du tagit vägen?! Halva dig kvar bara ju! Hoppas du sätter dig i soffan nu och äter choklad för annars har vi snart ingen favvobloggare kvar! ;D

    Snygg är du med. Som fan! Haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack Johan, haha. Jag får se till att springa snyggare och snabbare nästa gång då nu när jag vet att mina läsare har span på mig där med, haha. Fan...jag som mest försökte springa ifrån myggen. ;)

      Det blev både choklad och vin igår så va inte orolig! Finns massa katt kvar!

      Radera
  5. Jag hade också vrålat ett könsord! Säkert flera!

    SvaraRadera
  6. Heja dig. Skit i sura käringar som klagar på dig. Du är bäst och bjuder på dig själv. Unna dig ett glas vin ikväll eller kanske bättre en nocco nu när du sprungit. Sen på med 5an kl 21😉

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nocco borde jag druckit igår. Då hade jag sluppit denna huvudvärken. ;)

      Radera
  7. haha jag skriker jä..la k*klåda.(*=U) vet ej vart jag fått det ordet ifrån. Förstår inte heller varför inte min sambo är i närheten av mig på affärer eller liknande. För det ordet ploppar upp ganska ofta. Tyvärr får man ju börja passa sig lite för vad man säger när man är hos svägerskorna. för deras 3-åring har naturligtvis börjat säga allt efter mig.. *skit också*
    Förresten varför ska du tagga ned dig? Då är det ju inte du direkt. Nej skit i tanten som klagar. vi gillar dig precis som du är
    /Helén

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, mer tourettes åt folket? ;)

      Nej, jag är ju som jag är. Och tänker fortsätta med det! ;)

      Radera
  8. Jag och min man såg dig på IKEA idag i Helsingborg, hehe. Vi såg dig nere i garaget så vi missade händelsen med kuken på växtavdelningen. ;D

    Vill bara skriva att du är bäst. Och snygg. Och rolig. Och min idol typ. Satt och fnittrade hela vägen hem för att jag nu har en suddig bild på dig bakifrån på min mobil. För sån é tydligen jag. *asg*

    Linnéa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha!! Du kunde ju hejat till och fått en bättre bild! Fast jag gör mig bäst lite suddig i alla fall. ;)

      Radera
  9. Men alltså............. du är helt underbar!!!! Skrattade hysteriskt, kunde ha varit jag själv som skrev. Den som har problem med det skrivna ordet(som för övrigt är fritt) kan ju sluta läsa eller låta bli att gå in.... Själv är jag åxå en katt, dvs gör, säger, tänker vad jag vill och skiter i andras tyckande. Om det funkar för dig och din familj..... go fore it! Mer spontanitet åt folket.
    Morran

    SvaraRadera
  10. Finns ett ord för sådana som henne: LATTE MAMMA.O dom är ju som dom är. Tomrum o inte den vassaste i knivlådan

    SvaraRadera
  11. Du är helt underbar <3 <3 <3

    SvaraRadera
  12. Gillar man inte din blogg så är rådet enkelt:låt bli att läsa. Inte fan ödslar jag tid att läsa bloggar eller tidningar som jag inte gillar. Vem tvingar mig lixom? Jag skrattade högt åt ditt inlägg. Själv hade jag antagligen vrålat FAAAN och maken bett mig dämpa mig varpå jag ännu högre vrålat "käften".

    SvaraRadera
  13. Fast att skrika !KUKEN" inför en femåring och dina lärljungar hyllar? Pinsamt. Du kan göra vad som helt och alla nickar. Som LAdy Dahmer. Hon slutar raka sig och alla hennes följare gör samma sak. Har folk ingen hjärna? Tycker du är störd. Mediakåt och pinsam. Vad har du gjort annat än bloggat de sista åren? Du blir ju inget annat än mammabloggaren. som skilt sig dessutom, haha. Bra inspiration till andra mammor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmmm... undrar vem som egentligen är pinsam i det här läget? Inte är det Meekatt iallfall. Dra kvastskaftet ur arslet så kanske du fattar att NORMALA människor kan erkänna sina fel och brister (vilket Meekatt gör!) och att man dessutom inte kallar andra människor för elaka tillmälen och/eller klankar ner på dess leverne. En bra förebild och inspiration blir man när andra kan se dig som en förebild, tror inte du är där tyvärr!

      Radera
    2. Surkärring !!!

      Radera
    3. Haha, vad har Lady Dahmers behåring med mig att göra? Jättekonstig kommentar. De som gillar henne och det hon står för hänger inne hos henne. De som uppskattar mig hänger här. och så du då. Välkommen in! (och ut!)

      Mediakåt kan jag inte riktigt hålla med om. Kåt, glad och tacksam är mer "jag".

      Ha en fin dag! //Skilsmässomorsan

      Radera
    4. Mäh man slutar väl inte vara mamma för att man slutar vara fru?
      /JVJK

      Radera
  14. Tror nog bara att en pappa uppskattar att dottern har kukbrist

    SvaraRadera
  15. Kanske, kanske, kanske ska jag ta och börja läsa en blogg. Du får mig sugen på att läsa mer! Ärlighet och rättframhet är något jag älskar och sällan får, men kanske i din blogg!?!
    Jag som aldrig läst en blogg känner för mer!
    TACK! :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. VÄLKOMMEN IN! Hoppas du ska trivas här inne! Här kör vi raka puckar och inget fluffigt trams!

      Radera
  16. Hahaha *asgarvar* "tack för uppläxningen. Och skit på dig"
    😂😂😂 Du är bäst katten!

    SvaraRadera
  17. Här är en annan mamma till 4 och 15 års erfarenhet av sömnbrist, skitunge r och en man jag lätt skulle kunna kväva med min kudde vissa nätter.
    Vad du än gör ändra för fanns inte på dig och din sjuka humor. Skönt att veta det finns fler som totalt flippar ur och tröstar sig med vin och choklad. ❤❤❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. We shall overcome! Gruppmöte med vin och choklad? <3

      Radera
  18. Du behöver nog tagga ner lite, kanske gå i terapi så ditt/dina barn slipper skämmas för dig. Detta skrivet i all välmening. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har antagligen rätt. Så dyrt med terapi bara. Men swishar du en slant lovar jag att ta tag i mitt liv för din skull. I all välmening!

      Radera
  19. Hahaa, du är skööön, Katten! Hälsningar från Anne.

    SvaraRadera
  20. Sexig du är! Följer sig på instagram och fb med!!

    SvaraRadera
  21. Tack för din blogg! Jag har läst den länge men aldrig kommenterat förut. Tack! Du visar verkligen hur livet är....

    SvaraRadera
  22. Jag har en IKEAstory som klår din :D
    Jag var rätt mkt yngre, knappt vuxen (24 är väl inte att vara vuxen?) och var fortfarande full sedan kvällen innan.¨Hade dock lovat polaren att följa med och shoppa vid öppning så det vara bara att bita ihop (och upptäcka vinet på IKEAs restaurang!)
    När vi satt å pillade på köttbullarna var det en liten parvel som satt i sin barnstol och skrek och jag fick en snilleblixt, alltså för snabb för att ens försöka förhindra, och sprätter iväg en såsindränkt köttbulle i ungens riktning och av misstag (jag kan inte ens göra en highfive så tro mig, det var ett misstag) träffar jag ungen mitt i plytet.



    Jag slapp iallafall shoppa mer.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!