tisdag 22 januari 2013

Arga mail, Skitbutik & Sofflyx!

Sådär, då var jag återigen på plats hos fiskarna. Det är mycket jobb det här med att passa 5 fiskar och jag tar mitt ansvar på största allvar! Jag får helt enkelt spendera dagarna här...i lyxvillan...alldeles ensam. ÅH vad jobbigt! ;)

Igår skrev jag på Facebook att jag var på Netto och ifrågasatte butikens existens. Det var ett hett ämne tydligen för arga mail haglar fortfarande in. Jag älskar ju i och för sig mitt ICA MAXI i Mellbystrand men inte till den grad att jag personligen tar illa vid mig om någon kallar den för skitaffär, haha.

"Malin, du är så jävla blåst. Handla inte i min butik om du inte klarar av att hitta utan karta och kompass. En apa klarar det! Det finns mat ifrån hela världen klagar du på men KÖP INTE den då!! Vad är problemet??" 

Tack för ditt mail. Jag såg inte en enda apa inne på Netto igår men nästa gång vet jag vem jag ska fråga efter i kassan när jag är vilse bland kattmaten och tandkrämen. Problemet för mig är inte alls att det finns mat ifrån "hela världen" (den köper jag mer än gärna) utan att det INTE finns mat ifrån Sverige. Jag behövde lite enkla basvaror - med innehållsförteckningar som inte var på tyska. Dessutom tycker jag att det känns fel när frysboxar används som kylar åt fläskfilé och Proviva. Jag tycker inte att de två produkterna ska ligga tillsammans och jag misstänker att vegetarianerna inte vill ha köttsaft på sina Proviva-paket. Men jag kanske överreagerar? Skit samma - sån é ju jag! JAG vill ha ordning i en butik när jag handlar. Jag vill inte behöva lyfta på bröd och frukt för att hitta "icke mögliga varor" och jag tycker inte att matvaror ska blandas med heminredning. Självklart är det olika i olika Netto-butiker. Jag har upplevt bättre. Helst i Danmark, men det beror nog på att det finns alkohol där, haha.

Man undrar ju hur länge förvaringen gäller?

Jag tycker att Netto har jätteroliga saker och Alice älskar att handla på Netto för att det finns jättefina kakburkar, god sylt och fina pysselgrejor. Men jag tycker att det känns ofräscht och konstigt att allt är blandat med allt. Dambindor och Uncle Bens Sweet & Sour i samma fack? Jag vet inte...Netto är nog inte min butik bara...helt enkelt.  Jag gillar inte lakrits heller...don´t hate me. ;)

Igår hade jag och Alice SPA-kväll och lekte Svenska Hollywoodfruar här i fina huset som vi passar. Det var inte alls jobbigt. Alice fick vara Maria Montazami och jag var Gunilla Persson vilket innebar att Alice mest var snygg och snäll hela tiden och speglade sig i sitt nya fina halsband medan jag var arg och skällde ut henne och fladdrade med överläppen. Alice skrattade så hon nästan kissade på sig och sa "Mamma!! Detta är FAKTISKT lika roligt som när vi var i Stockholm!" Haha, goa tös. Vi lämnar aldrig tillbaka huset. Jag byter lås idag!

Vi fyllde jacuzzin med bubbel (det gick över förväntan, haha), käkade is som galningar ifrån ismaskinen i dörren (hello love!), lufttorkade framför brasan och smygåt Geisha framför fiskarna. Alla fem fiskarna lever än - heja mig! I can do it!

Nu ska jag njuta av 1,5 timmes barnfritt. Har satt igång en brasa och ska krypa upp i soffan och jobba lite på den där boken. Den HÄR soffan ska jag ta med hem sen.



over and out.

//Meekatt...


19 kommentarer :

  1. Underbara lyxlir, hoppas dom blir borta några år till !!!!
    Monika

    SvaraRadera
  2. Haha, på dinosauriernas tid, dvs när jag var liten var det lyx att åka till Maxi i Mellbystrand. Vi brukade göra det om söndagarna. GEVA i Genevad och Maxi Mellbystrand. Men då var det inte ICA Maxi. Utan Maxi. Det var säkert genom affärens förträfflighet ICA snyltade åt sig konceptet.
    Lycka till med fiskarna!

    SvaraRadera
  3. Intressant att apor klarar hitta bra.
    Jag ska verkligen se om jag hittar en nästa gång jag går in på Netto. Kanske apan vill ställa upp som personal shopper och guida mig fram till ev livsmedelsattiraljer bland doftljus och trosor.

    SvaraRadera
  4. Kontakta hälsovårdsmyndigheten i din kommun.. det gjorde en kompis till mig här i vår... Oj så många punkter det blev på den AJA-BAJA listan!! Att det finns olika sorters mat o saker är väl ok..Men det ska vara var sak på sin plats och rent o snyggt...

    Ha det bäst...

    SvaraRadera
  5. Ha, ha. Jag förstår precis hur du känner dig inne på Netto. Bra att veta att det är aporna man ska fråga efter när man har gått vilse. :-)

    SvaraRadera
  6. Så underbart. Lyxa på så länge du kan.

    SvaraRadera
  7. Netto är faktiskt en affär som, när man kliver in i den, känner sig väldigt skeptisk i. Främst för att dom inte har lök. Vilken mataffär HAR INTE LÖK? (Netto, är svaret, för de som undrar)

    SvaraRadera
  8. Eeeh?! Vadå "min" butik? Är det ägaren som tagit illa vid sej och hystat iväg ett mail eller har Netto helt plötsligt blivit ett kundkooperativ? För i så fall skulle man ju faktiskt kunna förvänta sej lite bättre ordning där inne... Varför städar dom inte "sin" butik så att alla får den trevliga upplevelse Netto utlovar på sin hemsida? ;)

    SvaraRadera
  9. Ha..ha..!!! Förvaring av 27 liter barn!! den var bra. Härligt att kunna ha lite glitter & glamour i vardagen. Netto besöker jag sällan av samma anledning som dig. Ska nog inta samma ställning som katten på bilden :) Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  10. Nej säj att det inte är sant att någon blivit arg på att du skrev detta om Netto.
    Vad är detta?
    Har du arga klubben som fanklubb hos dig?
    Det finns tametusan något att bli arg på överallt.

    Netto är skum. Fast inte så skum här. För netto finns faktiskt på Gran Canaria också. Måste nog åka och göra ett studiebesök där för den tillhör inte vår normala handla-i-veckan-butik.

    Återkommer om det ;)

    Hälsningar
    Yohanna

    SvaraRadera
  11. Måste vara ett toppenhus I'm det faktiskt är lika kul där som i Stockholm! Vad go hon är Alice!

    SvaraRadera
  12. Tack för en underbar blogg, längtar var enda dag efter att få läsa ett nytt inlägg! Håller fullständigt med om Netto! Sunkigare butik får man leta efter! Tacka vet jag ICA flygstaden i Halmstad, fräscht, organiserat och fullt med bra varor med hög kvalité!

    SvaraRadera
  13. Billigt i all ära, men hur bra är det att importera allt skräp från alla andra länder? :/

    SvaraRadera
  14. Hahahah men va fan, ngt att reagera över.. Och den som klagade, vad fan gjorde den i din facebookgrupp? Läs inte då för fan.. eller`?

    SvaraRadera
  15. Haha jag undrar alltid vad det är för slags människor som skickar arga mail till dig. Det verkar som de letar med ljus och lykta för att hitta "fel" hos dig. Även för de mest barnsliga saker. Äh vilket trams! Du är bäst, så är det bara! :D

    SvaraRadera
  16. Kan bara hålla med om netto,sedan har de som du skriver massa roliga saker också. Vilken lyx ni verkar ha haft. Låter ljuvligt. Ha en bra dag.Med vänlig hälsning, Louise fruwallen

    SvaraRadera
  17. Håller med Fnulan..... Varför läser dom dina alster när dom bara blir förbannade? Att dom orkar bry sig och orka reagera..

    Fortsätt som du gör, för det är ju du... och det är ju den du vi gillar!! Du vwet att vi är många som tycker det... <3 Sen vet jag att du skiter i vad folk tycker & det är väl det... Men lite kul är det när dom reagerar... ;) om inte anant dina svar som du så grannt levererar.

    Kramis

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!