lördag 6 april 2013

Sorg, Ny kärlek & Sanering!

Det är en stor sorg för Elton att vintern är över. Han VÄGRAR att släppa pulkan och det är ett evigt dragande på den - vart vi än ska. Jag gömde den i garaget för en vecka sedan men plötsligt har den hittat ut i trädgården igen. Strålande sol, vårjacka...och pulka. Och 15 minuters hysteriskt skrikande när han inser att pulkahelvetet inte får åka med i bilen. Jippie.



Men idag hände det. Elton hittade en ny kärlek. Lyckan är total för en liten grabb som efter 20 minuters cyklande inne på Ica Maxi i Halmstad lyckades få föräldrarna att lägga cykeln i kundvagnen. Eller ja, NU är han lycklig. Just då var han asförbannad och skrek sig igenom hela butiken och vi lämnade Maxi genomsvettiga, arga, trötta och utan smör. Men väl hemma var lyckan total och han har suttit på sin cykel fram till 21,30 ikväll. Tack Farmor Maisan för att du betalade cykeln! /Elton



Ikväll åt vi "Setti-söttasås" till middag. Det kastades mat på golvet, hälldes ketchup på hela duken, kletades köttfärssås på gardinerna, spilldes mjölk över hela bordet och golvet och vrålades. Mysigt. Lördagsmys. 
Det är så att man blundar hårt och drömmer sig bort till en barnfri dåtid...och njuter för en stund av smakerna. Sen upptäcker man att det inte finns några smaker. För köttfärssåsen är lika spännande som en Toyota Camry -88. KAN MAN FÅ LITE JÄVLA SVAMP?! Och KRYDDA!? Är det för mycket begärt när man är 33 år gammal...att ha SMAKER i maten?! Sen kommer spagettin flygandes och man känner något kallt som droppar på foten. Som med en käftsmäll är man tillbaka i verkligheten. Det tog mig 35 minuter att få rent köket och Elton. Det är fantastiskt att vara småbarnsförälder. Verkligen. 


 Efterrätt?

over and out.

//Meekatt...

19 kommentarer :

  1. tur han hittade en ny kärlek ;) Puss

    SvaraRadera
  2. Här är det både svamp och kryddor i köttfärssåsen... Den minsta AVSKYR svamp, men hon röstas ner då vi andra gillar det...

    SvaraRadera
  3. Han kanske kan sitta i badkaret och äta?? ;-)
    Direktsanering! *fniss*

    SvaraRadera
  4. Jag minns den tiden då måltiderna var en total katastrof...och jag var så trött. Mina två äldsta barn (nu 9.5 och snart 8 år) kletade ner både sig själva och köket nästan varje dag. Gröt, potatismos och köttfärsås hamnade ALLTID i håret (hur många foton har jag på det?). Nu har de acceptabelt bordsskick.

    Det yngsta barnet (typ 2.5 år) är i stort sett matvägrare. Och avskyr att vara kladdig. Minsta spill och kläder ska bytas genast, händer ska tvättas... Det var nästan enklare med total kalabalik i köket vid maten och rengöring efteråt, än att behöva lyssna på en grinig unge som vill byta kläder mitt i maten.

    Mat som smakar något är sånt man äter på restaurang.
    Jag hade tänkt skriva att det blir bättre runt matbordet...och det blir det väl. När barnen flyttat hemifrån :-)

    SvaraRadera
  5. Äh,våran 15 månaders dotter äter samma som vi utan problem, vi är vegetarianer och äter mycket indiskt, det är det mycket smak på, utan att vara "hett" som tex thaimat kan vara..

    Eller så kan du ju sätta undan till ungarna först och sedan krydda på o ha i annat till er vuxna efteråt?

    SvaraRadera
  6. "Setti-söttasås" - Men jag smäller av, vad sött :)

    När det ska ätas här och det är "kletvarning" så finns det dagar då sonen får sitta i bara blöja och så åker både unge och stol in i duschen... Går riktigt fort då ;)

    Provat att "snurra" runt bältet på stolen - så att man knäpper underifrån där inte envisa barnfingrar kommer åt?

    SvaraRadera
  7. Haha just ja, när vårt golv ser ut sådär är det kanon att ha hund ;) Då behöver man bara städa upp grönsakerna... Den fyrbenta är kräsen... :)

    SvaraRadera
  8. Söta Elton!

    Gud, jag blir trött bara jag ser't! Själv hävdar jag bestämt att jag måste ha en chokladbit efter maten, annars orkar jag verkligen inte städa undan. Sen är det även helt legitimt att ofta äta salta chips. Kroppen kräver salt! Det vet ju alla!
    Hos oss kvittar det om maten inte smakar, man hinner ändå inte känna vad det smakar. Det är matning, toalettbesök, förhindring av diverse katastrofer, hämta det ena och andra, osv hela måltiderna igenom.

    SvaraRadera
  9. Jag brukar plocka ur lite köttfärs till barnen sen kryddar jag och har i vad jag vill i våran köttfärssås, för smaklös köttfärssås är minsann inte gott!

    SvaraRadera
  10. Smak fixar våra bra. framför allt den lille (2 år) Svamp och morötter och sånt brukar jag finriva så märks det inte. Funkar bra för mig med för jag älskar svampsmak, men hatar svampkonsistens :-)

    Cykeln, hade inga trampor? Är på jakt efter en liten trehjuling med trampor nämligen....

    SvaraRadera
  11. Det var ju tur att killen har hittat en ny kärlek, hoppas det sitter i länge.
    Jag är på ett dagis och jo vissa barn kladdar och vissa vill ha papper att torka sig hela tiden, vet inte egentligen vilket som är jobbigast. Det som jag tycker är jobbigast när barnen har ätet det är ris, finns ju överallt och sen fastnar det i golvet och då kan man inte sopa upp skiten.

    SvaraRadera
  12. Hahahaha.... kaos som vanligt ;)

    Ha en skøn søndag

    Kram

    SvaraRadera
  13. Varför inte skaffa en hund ?En stövare som äter allt!Har inget problem när barnbarnet slänger mat på golvet hunden fixar städningen.

    SvaraRadera
  14. Ett tips (jag har inte provat själv men jag känner hon lägger ut en stor handduk under barnstolen och sen bara ta bort de värsta eftermåltiden och sen in i tvättmaskinen... Kanske värt att prova?

    Sen måste jag fråga vad cykeln kostade? Undra om den finns på maxi i Kalmar... En likadan finns på vårt Lekland och vilda älskar den :)

    SvaraRadera
  15. Haha, lite gött att man inte är ensam :-) Min 18 månaders tjej är precis som Elton, helt galen vid matbordet! Hon älskar att äta och kladda. Jag längtar lite till sommarvärmen. Då serveras maten ute till nakenfis-barn sen får dom sanera sig själva i vattenspridaren ;-)

    Bara att hålla ut tills dess!

    Malin med tjejerna

    SvaraRadera
  16. Haha, Det är härligt att vara småbarnsförälder!!! Kan jag säga som har det bakom mig sedan många år och numera är mormor. /tiden går bara alldeles för fort. :( / Alltid lika kul att läsa din blogg. Kram Bodil

    SvaraRadera
  17. I dessa fläckarnas tidevarv så för man gardera sig till tänderna och det finns några olika vägar att gå..vissa skulle använda Vanish Oxi-Action Multi...ja du vet den otroliga fläckborttagaren..eller varför inte Bräckelen..ja rengöringsmedlet för bromsar på bilar...tar garanterat bort allt du inte trodde du fläckat ner...ja va fasen dra te med saltpetersyra om löser upp det mesta...
    Du har inte funderat över att sätta hela Elton med matstol och allt i duschen så kan han äta där...ja eller på utomhus...så slipper du städa köket?...duschen röstar jag på=)

    SvaraRadera
  18. Jösses vad han kladdar....haklapp vägrar han? Du får lägga tidningar under stolen....;-)

    SvaraRadera
  19. Ni borde skaffa hund. hahaha!! Vår lilla 4 kilo hund sanerar alltid golvet efter barnet, fab ;)
    Om er kille haklappsvägrar så har jag ett tips från min son - haklappströjorna från IKEA, asabra, som Alice skulle sagt! Skyddar hela tröjan och delar av byxorna, annars är ju nakenätning ett alternativ ;)

    Kram!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!