onsdag 3 april 2013

Prinsar, Bajskatastrofer & Svindyra resor!

Igår var jag inne i Halmstad en sväng och lunchade med Emilie och "lille prinsen". Vi har känt varandra i evigheter och har både festat ihop, jobbat ihop och delat skammen på ViktVäktarna med varandra. Vi jobbade ihop under några år på Lokaldelen i Halmstad innan vi fick barn och hon var den som "bröt sig loss" och "flyttade till San Francisco och började ett nytt liv". Eller ja, hon flyttade till Stockholm och började arbeta på Casino och kvar satt jag och skrev arga brev till kunder som inte ville betala sina fakturor. Vafan?! Men nu...är hon tillbaka i "verkligheten". Nu har vi en massa gemensamt igen - vakna nätter, bajsblöjor, skrik och gnäll. Enda skillnaden är att jag fick "ungar"...och Emilie fick "en Prins". Jag antar att det är lättare att få Prinsar om man bor i huvudstaden. SÖT är han i alla fall och inte nog med att vi åt en god lunch i stan (<--inte Mc Donalds!) - vi gick även inom Polarn O. Pyret (<--inte Gekås!) och fyndade lite på rean. Så är det att umgås med kungligheter.

Förutom att "Prinsen" är världens sötaste och kallas för "Prinsen" hela tiden så är han ganska normal. Vi skulle träffas i stan igår och när jag stod och väntade fick jag ett sms: "Vi hade en smärre bajskatastrof precis när vi skulle ut genom dörren så vi blir lite försenade." Mouhaha - "Prins" goes "vanlig unge".

 Elton tipsar: Blöjbudet funkar även på kungligheter! 

När jag var i stan passade jag på att gå inom Ticket. Jag tänkte att de där dyra resorna jag fick fram när jag sökte på nätet bara var ett skämt och att vi faktiskt skulle kunna åka iväg i jul med vår budget. Det var inget skämt. Jag blev nästan förbannad och gick till anfall inne på Ticket, haha. "Hur FAN har folk råd att åka iväg på resor som kostar 70 000 kronor?! Det är ju helt orimligt!?" Stackars tjej som fick mig i stolen framför sig. Hon visade Thailandsresor på datorn och jag sa "Men den kostade ju bara 55 000 kronor!" Hon log lite och sa "Det fattas en etta framför, den får inte plats." ETTHUNDRAFEMTIOFEMTUSEN?! Jag dör lite. Jag inser ju att jag har väldigt dålig koll på det här området men jag blir fortfarande lite upprörd. Hur kan det vara så dyrt!? Hur kan folk resa så mycket? Och varför kostar Eltons boende lika mycket som en vuxens? Han ligger i vår säng och äter en köttbulle om dagen. Det är helt galet. Jag fortsatte attackera "Det är ju helt sjukt! Vem fan har råd med det här? Reser de på kredit?!" Haha, jag är en idiot...jag vet. Men jag VILL så gärna iväg och jag hade ingen aning om att det var SÅ dyrt. 

Men ja, vi har lovat Alice att vi ska iväg och dessutom har jag bestämt att vi INTE ska fira fler stressiga jular här hemma. Så skam den som ger sig. Inatt spenderade jag fem timmar med att leta boende och flygresor och det ser inte omöjligt ut. Hoppa och fis Fritidsresor med er "boka-tidigt-rabatt"!


over and out.

//Meekatt...

20 kommentarer :

  1. då kan du tänka dig en resa för vår familj vi är 6, 2vuxna och 4 barn... säger bara DET är omöjligt :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju nästan omöjligt att resa bort över jul/nyår då. Usch vad trisst att det är så dyrt!

      Radera
  2. Kika in på solresor:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har snart varit på ALLA sidor som finns.

      Radera
  3. Kan tipsa om tråden THAILANDSGRUPPEN - för oss som reser m barn på FB
    Och sen boka allt själv, inte genom resebyrå!Vi var iväg nu i vinter i 7v och vår resa gick på 88 000. Men då var vi som sagt iväg ett tag :)
    Flygbiljetter gick på 17, vi räknade med 500kr/dag för mat. Boende 3000-4000 per vecka.
    Ibland kan det löna sig att boka boende genom booking.com och liknande sidor. Men det ser du när du börjar jämföra.
    Vart ska ni åka? Ett tips är att skippa Phuket och ge er ut på mindre öar istället. tex Koh Mook, Koh Ngai, Koh Bulon. Lanta är bra med barn oxå. Ååååå nu vill jag boka en resa till vintern jag oxå!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Thailand har jag hittat en del "billigare" (<--fortfarande svindyra) alternativ men det lockar inte mig alls. För lång resa tycker jag. Jag vill till Gran Canaria. :)

      Radera
  4. Destination.se är också ett tips. Hoppas du hittar något själv. Gå till en resebyrå kan man definitivt inte göra i alla fall, det kostar skjortan!


    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, där fanns en del bra priser, ska kolla mer där!

      Radera
  5. Kolla om någon kanske hyr ut boende på blocket osv. Det kan bli grymt bra pris och att ni bara köper biljetter till flygresan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det bästa hade såklart varit att hyra något privat...men då försvinner min tanke med Bamseklubb och all inclusive ;)

      Radera
  6. Som andra skriver, kolla upp det själv med folk som hyr ut privat. Måste det va Thailand? Jag själv älskar USA för att man just kan få allt. Snö, sol, bad.. Finns många som hyr ut hela hus till resande, genom blocket och olika "agenter". Man kan komma riktigt billigt undan då dollarn är super låg. Hyra bil är oxå billigt och bensinen ligger på ca 6kr litern. Men som sagt ett tips ifall Thailand blir för dyrt. I tex Orlando har ni Disneyworld och även Universal Studio som oxå är häftigt. :)
    www.Boiusa.se
    www.vacationhouseinorlando.com
    www.floridasarasotahomes.com
    Och tack för en rolig blogg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, absolut inte Thailand. Det var bara jag som jämförde när jag tyckte att Gran Canaria var äckligt dyrt. Jag vill ju dit...inte Thailand.

      Tack för tipsen! Ska absolut kolla in dem! :)

      Radera
    2. Sitter själv och planerar en överraskningsresa till min sambo och gud vad mycket man hittar. Det tar på krafterna att leta efter det billigaste och även det bästa på samma gång. Men det är så roligt :)

      Radera
    3. Men det är dyrt att flyga dit över julen, och boendet också över jul. Men annat är billigt där, har varit i Florida 3 gånger och vi har hittat superbra boende efter att ha jämfört många ställen..

      Radera
  7. Norweigan har bra flyg till billigt pris! Kollade lite snabbt på Gran Canaria och kan ni åka tidigt (10 Dec) och komma hem tidigt (26 dec) så kan man få tur och retur för ca 6000:- för två barn och två vuxna...

    Sen kanske man kan hyra in sig på all inclusive hotell ändå? :)

    Hur som helst, lycka till!

    SvaraRadera
  8. Du är för härlig! Nej, jag vet inte heller hur folk reser för 70 000:-. Tror dock att många tar krediter eller lån och betalar av dem resten av året. Men det är nog samma människor som alltid har det dyraste och nyaste och flashigaste av allt och vill skryta om sina resor och hur "mycket" pengar de har. Nä, jag dömer ingen :-) Vi dödliga får väl helt enkelt spara och spara i några år! Synd att det kostar så mycket för barnen bara :(
    Thailand lockar inte heller mig alls. Har själv bott på Teneriffa i många år. Åker ni till någon av Kanarieöarna kommer ni få det super!!

    SvaraRadera
  9. Boka inte hos tex resia eller en "riktig" resebyrå, det blir så otroligt mycket dyrare (om dock lite enklare än att leta själv i internetdjungeln.) destination.se som sagt =)

    SvaraRadera
  10. Det finns massor med resor att VINNA :) ...bara ett tips, du som är så duktig på att skriva också. Själv har jag vunnit alla våra semestrar de sista två åren. :) Googla tävlingar och lycka till.

    SvaraRadera
  11. Mitt tips är att inte boka med en resebyrå, då blir det dyrare! Ni kanske inte kan hitta all-inclusive och Bamseklubben, men bestäm ett resemål, kolla på flygresor.se så kan ni få fram billiga flyg. Och sen kan ni titta på hotels.com eller hostelworld.com efter bra och billiga boenden!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!