torsdag 4 april 2013

Res(ning) med Snusk Lasse eller All inclusive?

Nu börjar jag bli helt yr av alla resesajter, priser, erbjudanden och annonser. Hur jag än vrider och vänder på det så verkar det mer logiskt att åka med all inclusive trots att det är apdyrt! Nu vet jag ju att vi väljer att åka på den absolut dyraste tiden på året - men vi VILL åka då. Att åka i november tar liksom bort syftet med att "skippa den dyra julen hemma och allt som är jobbigt med den och istället unna oss en semester i lugn och ro". Så det blir över julen...och förhoppningsvis över nyår med. Alice vill gärna fylla 6 år på Kanarieöarna. ;)

Så ja, vi räknar och funderar och jämför. Boka billigt flyg för sig och hotell för sig blir lika dyrt som en del paketresor när man lägger till maten. Och de billiga "paketen" blir inte så billiga när man lägger till bagage, transfer och måltider...så då är vi tillbaka på ruta 1. Dyr resa. Tänk bara glassen: Vi är 4 personer i vår familj. Vi äter säkert (<--minst!) två glassar/dag på semestern. En glass kostar ca 20 kr. Är vi iväg i 14 dagar blir det 2 240 kronor - I BARA GLASS! Waah!? Lägg då till frukost, lunch, middag, dricka, kaffe, fika...och alkohol, haha. Vi kommer ju bli ruinerade! (Ja, vi dricker alkohol fast vi har barn. Till och med när vi är på semester. För att det är gott. Såna é vi.) 

Så ja, "Res(ning) med snusk-Lasse" kanske inte är så dumt i alla fall? Undrar om han har stor frys och mycket glass hemma? ;)

Reseledaren?

Nej, idag hämtar jag barnen efter lunch och åker till Hembygdsparken i Ängelholm. "Alla andra" har tydligen påsklov och vi kan alla behöva andas lite skåneluft.

over and out.

//Meekatt...
 
Ni vet väl om att bloggen har en Facebooksida HÄR? Kika in för geniala diskussioner, haha. Ibland är jag avstängd för "snusk" men jag återuppstår efter 24 timmar. ;)

9 kommentarer :

  1. Jenny Ljunggren4 april 2013 kl. 11:45

    Fast måste det vara till Kanarieöarna då? Vi bokade hotell och flyg till Thailand via Vings reguljärbokning. Vi är 2 vuxna och ett barn över 2 år och 14 dagar gick på 23 000 inkl. frukost. Glassen i Thailand kostar 15-20 Baht vilket motsvar 4-5 kr. Lunch kostar ca 20-50 kr per person. Transfer för 4 vuxna och 1 barn (mina föräldrar var med men betalade sin resa själv) kostade 3200 Baht enkel resa, vilket blir ca 800 kr för Minibuss med Ac i 3 timmar. Det är superbilligt att ta sig runt och att äta i Thailand. Dessutom är dom otroligt barnvänliga så sonen saknade varken Bamseklubb eller Lollo och Bernie. Han busade med hotellpersonalen istället... P.s. Det finns McDonalds i Thailand också... ;)

    SvaraRadera
  2. Jag vet att ni är ute efter resa till jul, men tänkte ändå passa på att tipsa om barnsemester.se :-) skaffa deras kort (som är gratis i år) så får man massa rabatter på olika resmål både i Sverige och utomlands, och där finns massa tävlingar man kan vinna resor i osv :-)

    SvaraRadera
  3. Jag har själv inte rest med barn och har superdålig koll på vad allt kostar men vi vill också iväg... fast vi har insett att det nog inte blir innan 2015.... I vilket fall som helst så har vi vänner som var iväg med sina barn och de tog all inclusive.... jättenöjda! Allt redan betalt och dom slapp tänka på sånt och vrida o vända på kronor när de väl var där. Har pratat med andra som gjort samma sak och alla är riktigt nöjda me de beslutet, så det kommer vi också satsa på den dagen vi kommer iväg med våra ungar! Är man inte så "van" att vara iväg o resa tror jag det underlättar att ha det på det viset när man har barnen med sig. Hoppas du hittar någon härlig resa!

    SvaraRadera
  4. All inclusive blir mkt billigare i längden när man är fler än två typ. Dessutom sååå mkt enklare när alla kan ta sig det de vill ha närsom

    SvaraRadera
  5. All inclusive är guld när man är iväg med barnen!!! Har varit två gånger på Teneriffa, Sunwing resort Fanabe, en gång i januari och en i februari. Ett kanon hotell, sååååå smidigt med barn!! Läkare på hotellet, easy travel (checka in bagaget på hotellet när man reser hem, slipper alla köer på flygplatsen) jättego buffé, fanns massa mat till barnen med. Barnen åt gratis vid betalande vuxen så all inclusive blev inte så dyrt.
    Var på vulkanen Teide, jättehäftigt, var på Lor parque och kollade djuren, superfint! Mysig marknad, fin strandpromenad. Kan verkligen rekommendera detta!På dessa resor hade vi "bara " tre barn.
    Sen var vi i Thailand för ett år sen (då med fyra barn) i mars. Jösses, DET kan jag rekommendera!!! Heeeeel underbart!! Bodde på Sunwing resort då med, men nästa gång det blir thailand åker vi reguljärt och hyr, jätteenkelt där och mycket billigare! Flyget är inga bekymmer!!! Vi hade vår vilda nästan 2 åring i knät hela vägen och klarar man det, då klarar ALLA det! Billigt att leva där, billig mat, dricka, glass, shopping osv. Bästa resa vi någonsin gjort!!!! Varmt och skönt, havet ljummet, människorna underbara, klimat och miljö oslagbart!!!
    Har även varit i turkiet och Cypern med barnen, helt ok, men kommer inte åka dit igen. Det är väl i och för sig ändå inget alternativ under julen ;)

    SvaraRadera
  6. Tipsar också om Thailand. Visserligen dyrare (och längre) resa men väl där är allting så himla billigt. Vi var 2 vuxna, 2 barn och borta i 2 veckor, bodde på ett ställe där det tydligen INTE är billigt med Thailandsmått mätt och ändå gick det ca 10 000 kr i fickpengar och då åt vi alla måltider ute, shoppade en del, drack öl, åt glass och thailändska pannkakor och fantastiska fruktfat på stranden osv. Så man kan nog komma billigare undan i fickpengar än vad vi gjorde dessutom ;-)
    Fast rekommenderar att boka via Expedia.com (de har paketpriser med hotell och flyg) vilket var typ 10 000 kr billigare än att boka med Ving som hade hotellet. Dessutom gratis barnbuffé om vuxna betalade i restaurangen. Värt att kolla upp!!

    SvaraRadera
  7. All inclusive is the shit. Ni kan äta hur mycket glass (och annat också såklart) ni vill och då är det lätt värt de pengarna.
    Tror ändå det blir dyrare i längden att beställa in mat till kidsen som de ändå förmodligen vägrar äta (!?)
    + att man slipper leta restauranger OCH vänta på maten.
    Så har man redan betalat för det och slipper oroa sig för att man gjort slut på matbudgeten när det är flera dgara kvar ;)
    Lycka till i resedjungeln =)

    SvaraRadera
  8. Malin kan bara intyga av vad de andra sagt om All Inclusive. Det är toppen! Vi har gjort detta till både Gran Canaria och Teneriffa med våra barn som då har gått i barnklubbar och femåringen var nu sist också med i Absolute showkids som Fritidsresor har. Det skulle din Alice älska:-)! Precis som du själv spånar kring så blir ofta småutläggen till tusenlappar när man summerar. Därför är oftast inte All Inclusive dyrare, det blir bara så tydligt vad en resa faktiskt kostar när man förskottsbetalar ALLT. En stor fördel med konceptet är ju också att man kan vara spontan precis hela tiden. Typ NU är vi glassugna, ok då hämtar vi glass. En annan fördel är ju att det oftast finns lättare mat att tillgå hela tiden. Vilket underlättar om man t ex har ett barn som petade i lunchen men blir tokhungrig två timmar senare. Hoppas ni hittar något som ni gillar och att era resa blir av! Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Förstår att ni vill till värmen och då kostar det ju. Vi har två år åkt iväg över jul, men bara till Lalandia och då kunnat bada och softa, mysigt och inte så dyrt. Förstår att det inte är ett alternativ...men ville ändå berätta. Nu i årsskifter var vi på Lalandia över nyår, men sen är vi nog en Lalandiafamilj överlag ;)
    Kram och lycka till!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!