måndag 12 november 2012

Mus, Bajs & Fulla godisskåp!

Då var det måndag igen och vi är nog så gott som friska här hemma. Alice kom in till mig klockan sju i morse och sa "Mammaaaa? Idaaaaag? Då stannar vi hemma och bara muser va?!" Eeeh...slippa gå upp och göra gröt, slåss med en trotsig Elton och stressa till dagis? JA TACK! Vi tog en sovmorgon och pratade om viktiga saker istället - långa bröst, finnar och taggiga ben. INGEN kan få mig att känna mig så snygg som Alice. God morgon världen! Jag är inte bara tjock - jag har en finne på hakan med...och taggiga ben. 


Elton vaknade vid nio och två minuter senare hade hela huset förvandlats till årets stinkbomb. HUR kan det första man tänker när man slår upp ögonen vara "NU SKA JAG BAJSA!"?! Hur kan man vakna bajsnödig..?! Är han uppe på nätterna och smygäter?! Jag förstår inte...och jag hatar att börja morgonen med bajsfighten! Jag har försökt alla tips jag fått snart...för att få till det där blöjbytet utan kaos. Här har ni morgonens försök:

Det kommer en svag doft av död blöjhink in i sovrummet. Alice gömmer sig under täcket och skriker "DU FÅR TA DET MAMMA!!!" Fan...henne har man ju ingen nytta av! Jag smyger upp och sträcker mig efter min onepiece. Då vrålar Alice sitt allra högsta "HAHAHAHA!! MAMMAAAA!!! Du har gropar i rumpan!!!" Men skjut mig?! Kan jag få ta min tjocka kropp, mina taggiga ben och min finne och gå upp utan att du anmärker på att jag har celluliter också?! Skit på dig Alice! Vänta du... (Och ja, för er Maffiamammor som läser här inne: Ja, jag sover naken. Och ja, ibland har jag sex med min man...UTAN att vilja bli gravid. Jag är en slampa, jag vet.)

Jag kom in till Elton som stod nöjd i spjälsängen. "Baaaash mamma!!" Eeeh, no shit?! Hela Mellbystrand känner att du har bajsat nu Elton! Jag log mitt mentalt ostabila morgonleende och lyfte upp honom. "Kom ska vi gå in i badrummet Elton! Mamma har köpt Bamsetvål!" (Hallefuckinglujah?) Elton visste vad som var på gång och började skrika hysteriskt och försökte kasta sig bakåt. Jag kände att jag blev våt på armen och insåg att bajset räckte ända upp på ryggen. Jippie. En sån blöja. 

 

Väl inne i badrummet ställde jag honom i duschen och försökte klä av honom. Han kastade sig såklart ner på golvet och skrek som en galning och jag försökte snabbt slänga ner lite handdukar under huvudet på honom så att han inte skulle spräcka skallen mot klinkersen. Ja, det här med att ta bajsblöjan i duschen är ju verkligen en TOPPENIDÈ?! Jag lyckades slita av honom kläderna utan att bli arg (haha). Självklart var det en Up&Go-blöja och innan jag hade lyckats krångla av den med en hand hade jag bajs på hela min onepiece. Elton låg på golvet och skrek...nerbajsad och jag försökte krångla av mig onepiecen och samtidigt hitta rätt temperatur på duschen för att påbörja saneringen from hell. Under hela duschningen skrek Elton och kastade med huvudet. Jag har fortfarande shampoo i håret och hann inte tvåla in kroppen. Det är fantastiskt med barn...verkligen. Nästa gång ska vi prova tipset "högtryckstvätt...utomhus."

På tal om något helt annat... Alice är världens finaste och klokaste person. Vi har pratat en del om flickan som var försvunnen förra veckan och om hur man ska agera om en bil stannar och vill att man ska följa med. Svår diskussion det där...men vi försöker ta den på hennes nivå utan att hon blir rädd...men ändå förstår allvaret. Jag fick ett meddelande i morse om att det cirkulerar en skum vit bil här i kommunen idag som tydligen gjort försök med att lura med sig barn. Vi pratade lite om det och då säger Alice: "Men mamma. Om någon vill lura med mig och säger att de har godis...då säger jag att INGEN har så mycket godis som min mamma har hemma i godisskåpet i alla fall!" Hahaha, vafan?! SÅ illa är det inte? Hon fortsatte - "Och om de säger att de vill visa mig en hund eller något...då säger jag att pappa är allergisk och att jag redan har två djur hemma!" Svar på tal. Var har hon fått det ifrån tro? ;)

Nej, om vi skulle åka till kyrkis. Kan behövas efter alla svordomar i helgen!

over and out.

//Meekatt...

33 kommentarer :

  1. Alltså jag bara längtar tills nästa inlägg varje gång jag läser det sista:)
    Så jävla skönt att någon kan skriva sanninen om mammalivet! Jag är nog som dig;)
    I hate maffia mammorna och på allvar så finns ju verkligen dom! Helt galet...
    Jag har ju som sagt följt din blogg, och tyckt fy fan va jobbigt att Elton Str på stolen när han ska äta, Gissa vad min son på 17 månader gjorde igår:( SANT!! Va F...N
    Jag har en trotsig liten sket unge och väntar barn nu i feb, Ibland funderar jag verkligen på vad jag gett mig in på.. Hjälp Mig, eller skjut mig;)
    Tack för en helt helt underbar blogg!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, you can do it! ;) Vi klarar det - det måste vi ju!

      Tack snälla för fina ord! Vad kul att du gillar bloggen!

      Radera
  2. Halle-fuckin-monday ;)!
    Det där med blöjbytet, det ÄR ju mystiskt. Ni får klä in badrummet i skumgummi ;) God råd haglar här ser jag ;)
    Samma med Irma och tandborstningen. Idag klöste hon mig i HELA ansiktet och skrek som en galning.
    Vad ÄR detta!
    Det går ju på tre röda OM hon samarbetar. #0 minuter om hon INTE samarbetar. Ja jag borstar lite extra när jag väl har henne i greppet liksom. ;)

    Måndag det är det, det känns. Och vi har fått ta på strumpor här.
    Känns konstigt.
    Och huvudvärken från lördagens vin-glas sitter fortfarande i.

    Måndag.....ja.

    Hälsningar
    Yohanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måndag ja...haha. Skönt att vi har samma misär, haha.

      Radera
  3. Du är för underbar! "(Och ja, för er Maffiamammor som läser här inne: Ja, jag sover naken. Och ja, ibland har jag sex med min man...UTAN att vilja bli gravid. Jag är en slampa, jag vet.)"

    Min son är snart 6 veckor och har mitt eget lilla helvete med panik över att han skriker och jag inte fattar vad han vill. Ser med spänning (!?) fram emot när han blir äldre. Eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, lille plutten. Han vet inte själv vad han vill ens, haha. hur ska du veta? <3 Det lägger sig...första veckorna var skit...men sen kom en mysig period...för mig. Håll ut!

      Radera
  4. Hej! Tack för alla skratt!! Tänkte ge dig ett blöjtips om du inte tröttnat på det?? Häng upp ko gosse djur eller bilder som han bara kan se när han ligger/står och byter blöja eller en liten leksakskossa att leka med. Mina barn ( se upp mammamaffian) fick min iphone med youtubeklipp med det dom gillade typ traktor som gasar. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är tacksam för alla tips, haha.

      Kossor och Mamma Mu klistermärken hänger i taket och på väggen...leksaker finns. Får han min telefon kastar han den i golvet...igen. Suck.

      Radera
  5. Haha, sista förslaget var bra! Har du en som råmar, häng upp den i svansen. Grabben kommer bli helnöjd! Det där med kossor och bajs. Min käre far och min morbror hade alltid en massa fuffens för sig när de hade druckit allt annat än vatten (det hände på 70-talet) En kväll var de ute i kohagen. Först kom kossorna, sedan kom min far och morbror och plockade upp dyngan i svarta säckar som de sedan gödslade med i mors rabatter. Det växte så att det knakade. Du får tolka det hur du vill. Lycka till med flera nyanser av brunt i blöjorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, ja...alla tips mottaghet tacksamt som sagt! ;)

      Radera
  6. Har halkat in här på din blogg! Vilka härliga inlägg du gör, man får sig en hel del goa skratt :)! Och vilka härliga ungar!!

    Kram på dig!
    //Bellan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Vad kul att du halkade in här!

      Kram!

      Radera
  7. Jag ger min unge en tummstock att pilla med under tiden på skötbordet, prova du med./ Linda

    SvaraRadera
  8. Har hittat din blogg och den är underbar. Hsr två battingar i ungefär samma ålder. Känner igen mig... mitt tips till oresonabla barn som funkar ibland... MUTOR. ... Längtar till nästa inlägg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, välkommen in hit! :)

      Mutor ja...tror jag provat ALLT snart. Utom pengar! En 20:a kanske löser det? Haha

      Radera
  9. Hahahahahahahahha .. Tack, tack ännu en gång för inlägg som gör att jag skrattar så tårarna sprutar, magmusklerna tränas .. Nästan så jag slipper dra till gymmet och träna magen , räcker med läsning hos dig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, vad praktiskt! Meekatt goes träningsblogg! ;)

      Radera
  10. Förstår att ni provat så gott som allt men om han är tillräckligt stor kanske det fungerar med belöningstavla med fina klistermärken? Fungerade i några veckor när min lille kille var två och hitrade på både det ena o det andra...fast då gäller det ju att ge lugna chanser att få belöning också förstås o inte börja mitt i skrik och vrålfasen...små likadana klistermärken vid byte av kisseblöjor o stora glittriga med kor på när det gäller bajsblöjor? Men han kanske är lite liten än? Annars får ni i desperation testa att göra något roligt ni andra o inte tillåta de som luktar bajs att vara med-lite grymt kanske men ett mirakel kanske sker så att han själv vill byta då? Eller så slutar det bara med bajsspår i hela huset....? Lider med er...här är det treårstrots för hela slanten men för tillfället varvat med bra stunder också tack o lov!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr är han för liten för det...än. Men längre fram är det kanon! Gjorde det med Alice när vi övade pottan.

      Uteslut bajsaren - haha! Den provar vi! ;)

      Ja, tur det varvas med bra stunder...och mys!

      Radera
  11. Hej du underbara människa!
    Jag har precis hittat hit till din blogg av någon konstig anledning som jag inte kommer ihåg nu, men jag fastnade hur som helst direkt! Satt och kollade lite i arkivet och läste ett inlägg du skrivit i september om när ni var barnlediga.
    Jag säger bara TACK! Jag har inte skrattat så mycket på år och dagar! Tårarna sprutade och sambon satt bredvid i soffan och trodde att jag hade blivit psykiskt instabil.
    Tack! =)

    SvaraRadera
  12. hujeda mig! det låter verkligen underbart det här med ett syskon... ehh, vi ska nog börja försöka med en gång! =/

    läskigt med bilen, usch!

    SvaraRadera
  13. Skrattar åt alla U... min yngsta kunde inte säga o och bytte till u... och varje gång jag läser här garvar jag åt hur det var och vilka konstiga ord - och associationer det gav åt en mamma med alldeles för konstig humor (ur barnsynpunkt...).. Även jag chockar mammamaffian med att sova naken :P...

    När det gäller blöjbytena kördes det stenhårt med belöningssystem med vad som tillfälligt var på tapeten... för att inte få skiten på tapeten ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det har gett många skratt det där. Men nu börjar det låta mer som y...emellanåt. Så det är snart slut på det roliga, haha.

      Radera
  14. Ha, ha vilken klok dotter du har o ibland har man verkligen nytta av att ha godis hemma då:-)

    Kram

    SvaraRadera
  15. Eftersom man törs säga vad man tycker här inne...
    - låt honom gå med bajsblöjan ett tag då!!
    Det är min första reaktion iaf, har dessvärre inga andra tips heller :-(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, här inne är ordet fritt! :)

      Ja...kanske ingen dum idé. Han måste ju tröttna och vilja bli av med den. Jag är alltid snabb med att byta...så han hinner kanske inte tycka det är jobbigt att ha den.

      Radera
  16. Jag tycker du ska riva av up&go:en på sidorna. Går snabbare och mindre klet. Känner igen det där med att vilja stå i matstolen. Hur tänker de egentligen?!? Sen att kliva upp på en stol för att sen hasa efter bordskanten och ner i stolen är ju också en grej min 16månaders håller på med. Och hur tänkte de med bältet till antilopen?? Det går ju inte att hålla kvar dem i stolen med den.

    SvaraRadera
  17. Min första reaktion var det som Sofia här ovan också skrivit: Varför river du inte sönder Up&Go i sidorna? Sömmarna i sidorna på Up&Go är till för just det, att rivas sönder. Dessutom går det betydligt snabbare för dig. ;)

    SvaraRadera
  18. Exakt det jag tänkte också. River bara av den som en vanlig blöja

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!