fredag 2 november 2012

Familjedag, Bråk & Fredagsmus!

Fredag och den sista dagen på höstlovet... Freddy tog ledigt ifrån jobbet för att vi skulle ha en mysig familjedag och vi vaknade någorlunda tidigt och nästan helt friska allihop. Yeyh? Lite feber och hosta får man ju räkna med...

Vi åt frukost och gjorde ett försök i att planera dagen tillsammans. Redan här får man ju lite huvudvärk. Alice ville till lekplatsen i Båstad men blev nedröstad direkt av den icke vattentåliga lata mamman. Regnar det ute åker jag INTE till en lekplats med barnen. Sån é jag! Freddy pratade lite om badhuset men efter att jag hade skrämt upp honom med groteska mängder "höstlovsuttråkade" barn och min kropp i bikini á la kasslervarning så vann jag även den röstningen. Ja, nu påstår han att det var antalet barn som skrämde honom mer än min blekfeta kropp men jag är fan tveksam. Jag är i alla fall glad att jag slipper se mig själv i badkläder idag!
 


Vi fortsatte diskutera och kom fram till att vi skulle åka till Stadsbondgården i Halmstad. Det brukar vara en ganska "lagom" utflykt som man klarar av på en timme - inklusive fika. Alla var överens och samtidigt som Alice klädde på sig helt själv (utan gnäll) fixade Freddy kaffe och Elton stod och skrek "MOOOOOOOH!" vid ytterdörren med gummistövlarna i famnen. Med andra ord så såg det ganska ljust ut. 

MEN. Skenet bedrog såklart...även denna gång. Eltons gummistövlar är tillverkade för barn utan kött på benen och går inte att ta på honom. Han älskar sina stövlar men tyvärr är benen liiite tjockare än en 5-krona. En IDIOT står bakom tillverkningen av de stövlarna. När jag försökte sätta på honom gympaskor istället fick han såklart ett utbrott och kastade sig på golvet. Freddy blev då arg för att Elton skrek för högt, jag blev arg på Freddy för att han blev arg och Alice blev arg på alla...för att vi var arga. Mysigt med en familjedag - verkligen.

Väl ute i bilen fortsatte vår mysiga förmiddag med bråket om bältet. VI ÄR TILLBAKS DÄR NU!? Fatta, så många gånger som jag och Alice har bråkat om det där jävla säkerhetsbältet...och lagom tills jag har kommit över de där diskussionerna...så börjar de om?! MED EN ETTÅRING?! Någon måste skämta med mig!? När fick han en vilja?! Han är ETT!! Efter lite brutala grepp så kom i alla fall bältet på och vi började vår färd mot Halmstad. Elton skrek bara halva vägen och överröstades vid Snapparp av julmusiken from hell. Mysigt med en familjedag...verkligen! 


Jag ville köpa nya stövlar till Elton så vi svängde inom skobutiken först. Här hittade jag jättefina stövlar - perfekta till dagis och till "kobajspromenader"...men då blev jag helt plötsligt snål. Jag tyckte att 350 kronor för att par stövlar som bara kommer att passa några månader var för dyrt så jag köpte inga. Istället gick jag inom fiket och köpte fika för 90 kronor. Det gäller ju att prioritera, haha. Ja, jag ångrade mig angående stövlarna redan när vi parkerade bilen på Stadsbondgården och Elton tog sikte på Sveriges största vattenpöl. Fan. 

Efter en stund fick Elton syn på getterna och sprang fram till staketet och vrålade "Mooooooh!" allt vad han kunde. Till saken hör att INGEN vrålar lika högt som Elton. Jag förstår inte var den volymknappen sitter!? Det är helt sjukt! Efter en halvtimme började Elton inse att han inte skulle få se några kossor och blev jättearg...och det gick inte över. Jag skällde på Elton, Alice skällde på mig och Freddy suckade mest över att jag hela tiden sa "Så här har jag det VARJE dag!!" Som om jag är på Stadsbondgården varje dag? Haha. Det är mysigt med en familjedag...verkligen.
Trots en massa bråk och skrik så blev det fika. Det är ju liksom därför man åker iväg på utflykter med barnen. Och smarriga bullar med mandelmassa för 90 kronor skojar man inte bort! Det gick hyfsat tills Alice fick ett "Om-jag-inte-får-kissa-NU-så-DÖR-jag-utbrott" och vi fick springa i panik in i stallet och leta efter toaletten. Där inne var en stor spindel. Panik igen. 

Men ja, alla överlevde och det var mitt mål! Heja mig! Under hemfärden tjatade jag hela vägen om att "Jag skulle ha köpt stövlarna till Elton" medan Freddy suckade, Elton var arg och Alice sjöng julmusik för glatta livet. Såna é vi!

Hela familjen Birgersson på Stadsbondgården. Ja, jag är lika trött som jag ser ut...

Ja, det är ju fredag...så nu är det väl dags att ta tag i tvångsduscharna innan vi tänder 150 IKEA-värmeljus och tvingar fram en känsla av mys. Freddy har lagt en flaska Asti på kylning och jag har gjort Björnbärspaj...så det finns hopp ikväll! 

Hur går det för er med Fredagsmysandet?  ;)

over and out.

//Meekatt...

42 kommentarer :

  1. Sweet jeeeeesus, vilket livad dag ni fick ;)

    Vi får se var fredagsmyset landar här - särbon landar med två kids om en stund.... Bara att spänna fast bältet å hålla i sig ;)

    /Micke G

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, bälte på och ett glas vin i kroppen! Lycka till! ;)

      Radera
  2. Jobbar till 21 ikväll så därför är fredagsmyset uteslutet...kommer att komma hem till två st barn som sover och en man som ligger sovandes i soffan! Det är mitt fredagsmys, ett glas rött i min ensamhet...varför väcka den björn som sover=)

    Men nu kan jag skratta resten av arbetspasset iallafall...=) Min kväll är räddad!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter väldigt skönt det där! Byter gärna en fredag med dig!

      Radera
  3. Kan garantera dig att min minste (av fyra!!!) son slår Eltons ljudvolym med råge! Har ALDRIG hört någon gapa så! Han är 2½ nu och det verkar liksom inte gå över!!! Har fixat tre utan problem, men här har jag mött min överman, kommer nog förlora (det lilla jag har kvar) förståndet väldigt snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ska vi låta dem träffas och se vem som är värst? ;) Den som vinner får båda med sig hem! Haha

      Radera
  4. Vilken uuuunderbar dag du verkar haft...

    Vi har inget bältesproblem här... tragiskt men sant så beror det på min far... Han var med i en bilolycka o bröt nacken. Så han är förlamad... Här skriker ungarna o får mer eller mindre panik om man typ startar bilen utan bältet på sig...

    Vi sitter iaf vid köksbordet o kollar på youtube på typ x-factor från usa/England...
    Ungarna sitter nere o kollar på barnfilm...
    Snart blir det nyponsoppa o glass o beskvier... Oh happy night!

    Hahaha trevlig kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch vad hemskt! Förstår att ni slipper bältesproblemen då...

      Nyponsoppa, glass och biskvier! ÅH vad gott!!!

      Radera
  5. Här går det jättebra. För Oliver har somnat och Tuva är och sover över hos sin bästis för första gången. Ett barn hemma på två vuxna, tänk om man hade vetat hur lugnt det var med ett barn innan man hade två. Då hade man kanske tagit tillvara på det mer haha ;).

    SvaraRadera
  6. Det låter precis som hemma hos oss. Barnen skriker, sambon blir arg och jag blir arg på sambon. Haha! :)

    SvaraRadera
  7. Haha, ja herregud. :-) Min stående kommentar när sambon tycker något börjar bli besvärligt är "Välkommen till min värld". Fast om ett par månader så är det hans tur muahaha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, den som väntar på något gott...

      Radera
  8. Håller med dig om att fikat är vitsen med ALLA utflykter. Det absolut viktigaste, oavsett var man är!
    Jag är ju en gammal tant (snart 50) och mina söner är 19 och 21 och jag känner igen mig SÅ väl i allt du skriver. Man tänker att det ska bli så mysigt och kul och åka iväg (eller vad man nu ska göra) och så blir allt bara kaos. Men en tröst i det hela är att barnen blir större och det går obeskrivligt fort. Jag tycker att efter det att de började skolan sa det bara "tjoff" och så var de vuxna.
    Fredagsmyset här består av vin. Har ingen choklad hemma så det blir nog jordnötter i stället. Ha en riktigt skön fredagskväll (björnbärspaj låter supergott)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fikat är viktigast - alltid! ;)

      Ja, det är en liten tröst...att alla säger att tiden går fort.

      Vin och jordnötter är inte fel!

      Radera
  9. Åh du underbara kvinna ..

    För mig, powenap på 3 timmar 15-18 och sov bort huvudvärken, brottats med chihuahuas och andra bestar till hundar ute och nu har jag mitt fredagsmys med ett glas rosé framför din fantastiska blogg, mer fredagsmys behöver inte jag .. Vin, underbar blogg och skrattar så jag gråter ..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, fina du! Låter som en helt okej fredag! <3

      Kram!

      Radera
  10. Det är så otroligt skönt att höra om andras liv när ens egna barn är stora. Jag kan bara trösta dej med att det blir bättre :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid en tröst...det finns hopp för mig med! ;)

      Radera
  11. Jag ska kliva upp 04.45 imorgon för att sen åka till jobbet och har huvudvärk och känner mig inte tillräckligt trött för att kunna sova, och samtidigt alldeles för lat för att göra något vettigt alls. Bra kombination. Fredagsmys? Räknas ett samarbete mellan två partners att inte prata med varandra, för vi orkar inte? Det får bli lördags"mys" istället!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag säger ju det...det finns inget fredagsmys! ;) Lördagar brukar bli lite bättre...

      Radera
  12. Underbara du!! Skönt att höra att fler har lika "Goa" barn som en själv ;) min tjej o grabb är lika gamla som dina och har exakt samma humör och trots.. tack för att du delar med dig av din vardag och får en att känna sig mindre "ensam" om ens dåliga dagar vilket i dagsläget är nästan varje dag pga denna enorma trots och faser.... kram på dig!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt för mig att läsa också...att det finns fler ungar av samma kaliber! ;)

      Kram!

      Radera
  13. Kostade bullarna 90 spänn???? Tur du inte sa det i bilen hem. Då hade jag skrikit högre än Elton! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :-D
      Men bullarna var säkert Goa...

      Radera
    2. Bullarna var fantastiska, haha. <3

      Radera
  14. Namnen i söder.... :)2 november 2012 kl. 22:01

    Tanken med utflykt var ju i alla fall god.... ;)
    Hoppas Astin smakade och att ni fått lite mys ikväll.... :)

    SvaraRadera
  15. Störtskönt skrivet!
    Och tack, nu känner jag mej som vilken mamma som helst. Ska bara försöka komma ihåg det när vardagen med barnen sätter igång och man räknar till 10 =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, man räknar...och räknar... Men hjälper det? ;)

      Radera
  16. Jag jobbade till 21 idag, och när jag kom hem stod det en stor påse lösgodis och väntade på mig. Det är kärlek det!!
    Du, den där bondgården blev jag nyfiken på! (bor i Fbg) Låter som något för mina barn, var i Hstad ligger den??

    Kram Yramamman

    SvaraRadera
  17. Du skriver lika underbart roligt som vanligt!
    Här består fredagsmyset av att jag sitter i soffan med datorn i knäet, L sover med huvudet i mitt knä, liiite ivägen för att jag ska kunna skriva ordentligt och maken ligger och snarkar en bit bort. Den lille terroristen sover, men vaknar säkert snart, men då kommer jag att skicka upp maken!
    Ska du till mässan i helgen?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, låter som en helt vanlig fredag! ;)

      Det blev mässa för mig...lite sen med att svara! ;)

      Kram!

      Radera
  18. Herre gud!
    Det låter precis som våran familje-Halloween igår.
    http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/har-ar-gardagens-halloween.html
    Där får man för att man försöker att fixa lite familemys, en spark i magen ;)
    Lita ALDRIG på nån karl som säjer att han vet vägen. Det blev familjekris i bilen.

    Och det där:
    SÅ HÄR HAR JAG DET varje DAG!
    Det kör jag med och flabbade så mycket när jag läste det att jag fick översätta för ÄLSKLINGEN, som klagar 10 minuter efter att han kommit hem från jobbet om att det är jobbiga ungar.
    Ha ha så här har jag det VARJE dag. Jag har rätt att klaga, du kan hålla klaffen.

    Hälsningar
    Yohanna som fixade BÅDE makaroner och pizza idag så jag är poppis mamma.....idag ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, visst är det så!? De har ingen aning om hur vi har det! ;)

      Heja dig! Glada barn - glad mamma!

      Radera
  19. Haha! Lovely det där! Barn är fantastiska och allt det där!
    Vi hade bortamys igår ... och talibanen uppför sig -oftast- bättre där. Så även igår. Tills vi skulle hem och utbrottet från Hell kom. Vill inte heeem!
    Sedan fick ungen som (jämt) somnar åtta någon flip. Nejmenfanhärskallintesova... vi driver morsan till vansinne. Till slut tänkte jag att jag skulle flytta. Pip-katten får vara barnvakt. De kan se efter varandra. I don´t do it no more.
    22.00 sov hon ... och 06.30 var vi igång igen.
    Detta kommer bli en jäääfligt lång dag! ;)
    Lördagsmys? Ja, kanske...om vi inte slått ihjäl varandra! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, skönt att vi är fler i misären! Flytta överväger jag med emellanåt! Har till och med packat och kört iväg en gång men jag vände i Skummeslöv. Freddy var dock hemma, haha. ;)

      Hoppas ni fick till lite mys i lördags!

      Radera
  20. Underbart! ;) Dottern har varit sjuk ett tag men nu frisknat till bortsett en otäck hosta - och ju friskare hon blivit desto otrevligare har hon blivit... Hon får inte springa naken, inte krama och pussa lillebror etc etc Lilla Piraya!

    Det var storgräl över det mesta.... Helt fantastiskt ... Äta upp maten = 2 ½ jävla timma (!) tog dte för henne att äta upp en ynklig pajbit som hon gnällde över att den smakade kaviar - vilket var väldigt udda då det var en ost och skinkpaj... Hysteri över att hon skulle städa rummet... Som om det är konstigt att INTE se golvet liksom...

    Jaja... Tur att tiden går fort ibland... Förresten, vart har ni köpt mössan? Älskar den :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har så svårt att fatta det där. Alice kan också slösa bort flera timmar av sitt liv åt att äta upp EN SKED mat! Hur kan man?!

      Mössan är ifrån Lindex, men det är förra årets kollektion. Hittade den i en Fyndlåda för 20 kronor! ;)

      Radera
  21. Så underbart, jag undra när han fick en sådan egen vilja, haha
    Men de ser ju ut som om ni fick lite trevlig stund...
    Vilket fint självporträt hehe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den kom bara över en natt!

      Ja, visst är jag snygg?! Haha

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!