onsdag 27 mars 2013

Påskkärring, Surkärring & Meekatt News!

"Alice, du måste gå upp nu så vi hinner göra dig Påskfin!" 30 sekunder senare satt en yrvaken 5-åring med årets värsta morgonfrilla på toaletten och kissade samtidigt som hon borstade tänderna. Tänk om man hade den hastigheten själv på morgonen. "Idag kommer "Hejaheja-draken till dagis mamma!!!". Eeeh? Har min tös missuppfattat det här med Påsken totalt? Inte för att vi pratat om vad Påsken egentligen betyder med henne...men "Hejaheja-draken"?! Är det kanske dags att sätta sig ner med henne och berätta att Påsken EGENTLIGEN handlar om att minnas och hedra...chokladtillverkarna? Och hönsen som producerar alla de ägg som vi målar och moffar i oss? ;)

Hur gör ni? Pratar ni med barnen (nu menar jag barn i Alice ålder) om varför vi firar Påsk och Jul? För MIG innebär påsken att Freddy är långledig (YEYH!), man har tid att träffa människor som man tycker om, vi pysslar och gör lite "vårigt" och fint hemma, vi äter påskgodis...och Alice ritar 65 000 teckningar med kycklingar på och släpar hem en massa skitfula saker ifrån dagis som vi ler glatt åt och ställer för utställning i "finskåpet". Nu kanske mammammaffian sätter i halsen - men den religiösa biten blandar vi över huvud taget inte in i det. Med mina erfarenheter i livet är "Hejaheja-draken" mer aktuell än Gud. Men visst, religion i alla de former hör såklart till allmänbildningen - men hon känns fortfarande liten för såna funderingar...

Alice blev stylad till Påskkärring och fotades SJÄLVKLART framför Snopptavlan i vanlig ordning. Den där snoppen är med på ALLA våra familjefoton.  Suck. Vi måste verkligen hitta en ny plats att fota barnen på. Efter tre bilder trillade självklart Alice och slog sig och grät så att sminket kletades ut. Påskkärring blev surkärring i år igen. Oväntat. Verkligen.

Men hallå!? Vad hände med mina nyhetsuppdateringar? Varför dog de ut!? Är det INGEN som saknar lite viktig samhällsinformation här inne?! Det är viktigt att veta vad som händer där ute i "den riktiga" världen. Så ja, här kommer Rubrikerna - Meekattstyle:

Yohio fick ingen fråga från Kiss"  (<--länk) - Det där blev ju lite konstigt Yohio. Efter den här pinsamma historien kanske Bajs hör av sig med en förfrågan?

 På tal om Kiss & Bajs? Klicka och beställ hem blöjor!

 "De tjänade över en miljon - där DU bor" (<--länk) - Vafan?! Där JAG bor?! Freddy?! Barnen?! Ja, för det var fan inte jag! Inte konstigt att Freddy bytt ut sin fula Pussy Wagon mot ett blått vrålåk.

"Förhållandet över - Anton Hysén singel!" (<--länk) - Hela Sverige stannar upp. Tack Aftonbladet. 

"Unik katt - föds en på miljonen" (<--länk) - Tack Aftonbladet. Jag är ganska nöjd själv. //Meekatt.

"På jakt efter kalsonger" (<--länk) - Tre män i Halmstad har åkt fast...med 57 par stulna kalsonger. Håll ut byxlösa grabbar! Värmen kommer snart till nakenbadet i Mellbystrand! 

"71-åring åtalas för godissnatteri" (<--länk) - HÄR snackar vi allvarliga brott! Kalsonger och kisslögner i all ära - men man stjäler INTE godis! Skämmes ta mig fan. Jag slår vad om att han var en sån där som plockar med händerna också! Blä! 

På tal om det: Igår när jag var på ICA MAXI stod det en tant och plockade en massa lösgodis med fingrarna. Hon grävde med händerna fast det fanns minst 50 spadar! Örk!? Folk stod och tittade lite men jag stegade såklart fram (för sån é jag, haha) och sa "Var snäll och plocka med spaden istället. Det finns så mycket baciller!" Hon svarade "Det är ingen fara! JAG är inte rädd för baciller!" och log. Eeeh? Men VAD BRA DÅ!? Efter en släng av mammas onda blick och ett snäsigt "Men JAG(!!) är faktiskt det!" slutade hon plocka och gick sin väg mumlandes något surt. Ja, hon kan tjura bäst hon vill. Bara för att de som är 70+ har fått influensavaccin så ska de inte vara kaxiga! ;)

over and out.

//Meekatt...

Missa inte Rock by Sweden Campadre!!


 

30 kommentarer :

  1. Hahahahah tur du satte skopan i handen på kääääärringa!!
    Puss i påsk

    SvaraRadera
  2. Haha du är bara för rolig.

    SvaraRadera
  3. Jag blir så irriterad (kanske onödigt och överdrivet) av de Folk som går och äter bland smågodiset...det är stöld och vilka signsler ge dessa s.k. vuxna människor till barnen...de är fy skäms, de också!!
    Hoppas er påsk blir härlig. Kram!

    SvaraRadera
  4. Det skulle vel ikke være en dansk som plukkede med fingrene! Hahaha - jeg køber aldrig løsgodis i Danmark, men i Sverige har jeg ikke haft problemer med det. Er lige så bakterie-hys som du... kiss og bajs yark!!!

    Hos os handler påsken om kyllinger, æg, chokolade,lækker lunch med sild og hvad dertil hører - og så familiemys. I år også loppis ;)

    Ha en super dejlig påsklov med masser af mys <3

    SvaraRadera
  5. "Det där blev ju lite konstigt Yohio. Efter den här pinsamma historien kanske Bajs hör av sig med en förfrågan?" - HAHAHAHA! Skrattar så jag gråter! ÄLSKAR Meekatt News och har saknat dem massor!! Snälla kör varje vecka igen!!

    Vi pratar inte om Påskens innebörd med barnen. De är för små än (3 & %) men när de börjar skolan kommer det mer naturligt. Skillnad om man är religös såklart.

    Var köper man snopptavlan!?? ÄLSKAR den!

    SvaraRadera
  6. Namnen i söder27 mars 2013 kl. 11:19

    Hur gammal är man när man fyllt procent (%)??? Promille vet jag hur man räknar, men procent....

    Bara funderar....

    SvaraRadera
  7. Haha ööee!! Vad är det för del på folk?

    SvaraRadera
  8. PÅ vilken tangent sitter % på datorn? Kanske barnet var 5?? ;)
    Bara funderar...

    SvaraRadera
  9. Hahaha, tack för många skratt!
    Påsken för oss är också långledigt, påskägg och mat, mat, mat! Har en sjuåring, så han har läst om Gud och Jesus i skolan och säger därför att han är kristen (hmmmm) eftersom han tror på att det har hänt. Nåväl, han får lov att tro vad han vill, men vi pratar inte om Gud och Jesus om inte frågorna kommer upp.

    SvaraRadera
  10. Hahaha, grymma nyheter.

    Lite nyfiken på vad det blev för pyssel hemma hos er? Kan du inte visa?

    SvaraRadera
  11. Är det någon som är en surkärring så är det väl du själv? Skam att tillrättavisa äldre i butiken. Skit i att handla om det äcklar dig. Och att kalla dina barns ömt pysslade presenter för "skitfula saker"? Jo, jag förstår att påskstämningen är på topp i ert hushåll. Suck. Stackars barn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att någon reagerar.

      Radera
    2. Skönt att ni kan stå upp för er själva och era åsikter också, Anonym1 och Anonym2! :)

      Radera
    3. Men vadå? De kanske är skitfula? Om DU inte gillar det Meekatt skriver så behöver du väl inte läsa? Och jag menar att kommentera att någon är en surkärring genom att vara en surkärring själv är ju precis vad du också gör isåfall. Och jag tror inte att Meekatts barn lider överhuvudtaget. De "skitfula" pysslet får ju faktiskt stå i "finskåpet".

      Radera
    4. Då hoppas jag att erat godis smakar gott i år.. Spelar väl ingen roll om det är en äldre människa, lika äckligt (om inte värre!!) om det skulle vara ett barn.

      Radera
  12. Vi pratar inte om varför vi firar jul och påsk... enda gången vi talat om Jesus är när Melvin undrade varför det satt en gubbe på ett kors när vi var i Kyrkan.. och ännu mer förundrad var han att gubben satt kvar gången efter... Fast då hänvisade jag Melvin till vår präst och sa att han fick förklara mer (jag vet ju knappt någonting).. :-)

    Nu när jag skriver det här så är jag själv förundrad över att jag haft med Melvin till kyrkan två gånger.. men tror det var på ett dop och en julgudstjänst när det skulle sjungas julsånger, annars går vi aldrig i kyrkan.

    SvaraRadera
  13. Hahahaha!! "Skam att tillrättavisa äldre i butiken" - eeeeh?! Som om de har rätt att bete sig hur som helst bara för att de är äldre?! Som om man får gräva i lösgodiset med händerna då?! Och ni som inte kan se ironin och humorn i det som skrivs här borde hoppa över till en annan blogg, kanske någon mer politiskt korrekt blogg om moral och ideal. Putsa upp era kvastar och gör er redo för resan imorgon, så fortsätter vi andra skratta loss och må bra åt bloggmamman som faktiskt säger precis som det är. Glad Påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ironi och humor får inte ta över det som är viktigt. Att uppskatta och älska sina barn. Och ha respekt för äldre människor. I vår familj blir et en Glad påsk med glada barn, mys, god mat och kärlek. Ingen "misär" som hos vissa andra!

      Radera
  14. Trots att jag är bekännande kristen så firar jag påsken som vilken svensson som helst. Tänker att om ett barn frågar är det moget att veta... inte innan....

    Skrattar lika gott varje gång jag läser hos dig :) Skönt att det finns människor som du med ryggrad och kan säga till människor som inte tänker sig för. Det är ÄCKLIGT med lösgodis av just den anledning OCH när folk inte stänger locken över godiset efter sig. Blähhhh

    Ha en härlig påsk med din otroligt söta påskkärring hälsar Bibbi

    SvaraRadera
  15. Åh, vad jag bara älskar din blogg! Du får mig alltid att skratta så jag nästan pinkar på mig :D (ja, jag är nyförlöst sen 11 veckor sen men det har INTE med saken att göra, hahaha). Jag skulle vilja kunna uttrycka mig som dig. Jag har oftast massa tankar som snurrar i huvudet men när de ska förklaras och skrivas ner blir det bara tomt eller så låter det bättre innan de passerar munnen:P Tack för att du finns! Glad påsk-kramar!

    SvaraRadera
  16. Respekt för äldre? Ja själv är man ju ingen ungdom direkt men jag hade minsann också påtalat för "den äldre damen" att lösgodiset inte ska plockas med fingrarna. Äckligt är bara förnamnet!
    För övrigt kan man ju undra varför det är ok att "gamlingar" tar med händerna när vi lär våra barn att inte göra det?

    SvaraRadera
  17. Vadå respekt för äldre? Är de gamla så borde de väl ha lärt sig hur man beter sig?! Jag säger till alla, gamla som unga om de beter sig illa.
    /Katarina

    SvaraRadera
  18. Jag hade nog gått steget längre och frågat vilka sorter hon varit i så jag kunde undvika dom. Sånt för så att det kliar i kroppen på mig. Min kille skäms alltid när jag säger ifrån, då blir jag mer irriterad och säger något i stil med att jag kan inte vet var hon haft dom händerna innan. Är det innan mens dessutom hade jag gett några gräsliga förslag.
    Ni är så präktiga (anonyma) så jag kan spy. Misär?? Dra så långt in i helvete ni bara kan och stäng av datorn så vi slipper må illa av era patetiska små tankar! Vedervärdiga människor. Tur att ni är så himla bra. Måste ju finnas undantag som bekräftar regeln. Regeln i fråga är att barn är barn och trotsiga och skrikiga men alldeles underbara. Slår vad om att era barn kissar på sig av skräck om de råkat spilla mjölken och förstör er fina dröm idyll! Stackars era barn!

    SvaraRadera
  19. Din blogg är helt klart den grymmaste & du sätter verkligen ord på hur man har det inen familj. Att dom där anonyma ens kan uttala sig om att dom minsann ska ha en kärleksfull påsk bla bla.

    Vi andra VET att du älskar dina barn & dom har en supercool mamma, du är bäst!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  20. helena håkansson är inte anonym...

    SvaraRadera
  21. Vad kul att du kör headlines igen!

    Vi har pyntat påskriset. Punkt. Mina tjejer är tre och ett och ett halvt år så här kommer inga frågor annat än om när tranan kommer :-) Vi firar också bara att det är en skön långhelg och pysslar så lite det går. Är roligare att t.ex. leka ute eller läsa. Antar att jag inte kan ducka för pysslet när dom blir större ;-)

    Vilka tråkmånsar somliga läsare verkar vara som helt låter ironin i texten passera...dom missar ju nått vill jag påstå.

    Glad påsk till dig och familjen!

    Malin med tjejjerna

    SvaraRadera
  22. Jag råka också ut för en surkärring på just ica maxi fast i hbg....damen ifråga ställde sej intill mejnär jag vägde o kommentera mitt sätt att väga.. o stank så otroligt av stark parfym,o jag har både astma o allergi så jag kunde inte andas.. jag sa vänligt till henne att jag ville inte vara otrevlig men om hon kunde bakca lite eftersom hon luktade väldigt stark ach mycket parfym....SÅ SUR HON BLEV!!!!!Det var ju inte bara sant..men varöf rmåstre tanter ösa på sej en hel jävla flaska när de ska ut o handla????

    SvaraRadera
  23. Namnen i söder :)28 mars 2013 kl. 11:34

    Ajajaj..... Här var det visst många sura reaktioner!!! Om man inte kan se humorn och den härliga ironin som finns i Meekatts blogg, så bör man nog hålla sig till verkligheten istället... Ja, att läsa typ "Se & hör", "Familjesidan" eller andra verklighetförankrade tidningar/bloggar/hemsidor..... För där är allt sant, rosenrött och fantastiskt vackert..

    GLAD PÅSK finaste Meekatt... du är en underbart rolig, tokig, härlig, mammig, fantastisk person som är mån om din familj och din omgivning!

    <3

    SvaraRadera
  24. Klart man inte plockar smågodis med händerna! Hur tänkte hon där egentligen? Nä just det, hon tänkte inte. En del är helt hänsynslösa!

    Kram o Glad Påsk!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!