söndag 10 februari 2013

Kuklampa, Pulkaåkning & Stayups?

Fantastisk morgon. Freddy gjorde mannagrynsgröt till hela familjen och vi satt alla ner (samtidigt!) vid bordet i köket. På bordet stod fyra tallrikar med gröt, en korg med bröd, smör, skinka, sylt, ost, fyra glas juice och två koppar kaffe. Då reser idioten (<--jag) mig upp och hämtar en ask med blåbär för att lyxa till gröten lite. När jag kommer tillbaka till bordet och ska sträcka mig över till Alice tallrik slår jag huvudet i lampan och plötsligt förvandlas vår mysiga frukost till efterfesten from hell. Lamphelvetet trillar ner och det blir glassplitter i HELA köket. Skjut mig. Samtidigt som jag lär barnen lite nya könsord (helvetesjävlakuklampa) letar jag efter dammsugaren och Freddy skäller på barnen för att de ska sitta stilla och inte hoppa ner i glashavet på golvet. En riktigt mysig söndagsfrukost. Verkligen. 

Lamphelvetet. 

Efter saneringen och ett par tråkiga mackor utan pålägg packade vi in oss i mitt fula beiga Kinderägg och åkte till Laholm. Freddy behöver verkligen öva på att åka pulka... Själv är jag grym efter övningen i Åstorp, haha. Dock glömde jag mina skidbyxor hos Magda och fick pressa ner min nyförlösta (MINST fem år va?! haha) kropp i Freddys byxor som är 62 storlekar för små. AJ!? Bara påklädningen förbrände minst 100 gram Geisha! För att inte tala om påklädningen av barnen. Suck. Alice fick ett utbrott för att strumporna blev blöta, Elton vägrade overall, Alice vantar var försvunna och dessutom har hon tydligen "asafulaskor". Det är fantastiskt att vara förälder. Man tänker att "Åh, vad mysigt! Vi åker pulka idag! DET är ju kul". DET STÄMMER INTE!! Det är ett jävla kaos varje gång och alla är ovänner och svettiga innan man ens kommit ut genom dörren. Det är ett under att mina byxor inte sprack när jag satte mig i bilen och att vi alla överlevde bilfärden trots hatet som låg i luften, haha.

Freddy åker...arsle? Den röda pulkan ser ingen röken av...

Freddy leker...

Jag leker?


Alla är glada på samma bild?! Heja supergungan!

Jag lämnade Alice på kalas i eftermiddags och fick två timmars egentid. Självklart spenderade jag dessa på MAXI Centrum i Mellbystrand, haha. Egentid när den är som bäst! Nu har jag förberett lite inför tisdagens avfärd mot huvudstaden och Finest Awards! Nytt smink, en fin väska, nagellack, två halsband och stayups. Jag tänker INTE ha både obekväma "håll-in-fläsket-trosor" och strumpbyxor igen! Sist jag hade det märkte jag att kombinationen var usel, haha. Strumpbyxorna gled nämligen ner och jag misstänker att detta inte är en sån fest där man ska gå med strumpbyxorna runt anklarna? 

NU ska vi åka in till Halmstad och käka. Alice fick bestämma kvällsmat idag. Håll i hatten mammamaffian: Det blir MAX! Jag vet, jag är en usel mamma och soc borde hämta mina barn omedelbart. Ni behöver inte säga det. Men sån é jag! ;)

over and out.

//Meekatt...



13 kommentarer :

  1. Haha! Tips: ha strumpbyxorna underst och sen hållinmagentrosorna! Funkar fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Jag är en idiot. Tack för tipset!

      Radera
  2. Nääää, jag som precis skulle tipsa om att ha trosorna utanpå strumbyxorna och så har något redan hunnit före. Jag läste det på FL tidigare idag, och allt som står på FL är ju sant. Den enda sanningen dessutom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, står det på FL är det bevisat! ;)

      Radera
  3. Låter onekligen som en stillsam söndagsmorgon, ja ;)

    SvaraRadera
  4. MAX är att föredra före McD i alla fall:-)) Jag gillar MAX, de har en lowcarbburger för såna som mig.

    Vilken underbar bild på hela familjen! (Själv är jag glad att barnen är stora så jag slipper gå ut när det är vinter....)

    Hoppas du vinner Finest Award-priset, för det är du värd!

    SvaraRadera
  5. Lämnade oxå min tjej på kalas i em. Själv åkte jag till Ica. Handlingen blev både dyrare o tog längre tid nu när man var själv o njöt av lugnet :-)

    SvaraRadera
  6. LYCKA TILL nu när du ska till huvudstaden!!!!! Vinner du bjuder jag på fika på p.o.c.... Vinner du inte bjuder jag på tröstätning på p.f.c... Hur var det? Var sin sked vid kyldisken???

    Massor av lyckosparkar på lilla gumpen!!!!! :P

    Kraaaaammm <3

    SvaraRadera
  7. Vi åt MAX till eftermiddagsmellis och ungen åt glass och burgare samtidigt, ännu värre va ;)!

    SvaraRadera
  8. Nejdå du är en helt grym mamma! Kör så det ryker i pulkabacken ;-)

    SvaraRadera
  9. VAD leker Freddy med? Det ser ut som ett djur utan päls, men det anar jag att det inte är...

    SvaraRadera
  10. Hej finaste! Superfin bild på er alla fyra! Hoppas du får det underbart i storstaden och självklart så hoppas jag att du VINNER!!!! KRAM

    SvaraRadera
  11. Haha, ja det blir inte alltid som man tänkt sig. Jag har också ofta föreställningen om att vi ska ha mysiga helgfrukostar, jag undrar fortfarande om det någonsin hänt ;-)

    Tur att ni fick en ganska mysig dag ändå!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!