tisdag 11 september 2012

"Meekatt + Gravid"

Jag kollade igenom statistiken lite snabbt här och ser att 11 personer har googlat sig in till mig genom sökningen "Meekatt + Gravid". Dessutom fick jag ett gulligt mail igår där en läsare efterfrågade mitt "gravid-inlägg". Eeeeeh? Hallå?! Jag är inte gravid!! Jag...är bara tjock! Sån é jag! För er som (uppenbarligen) behöver påminnas om hur fantastiskt jag tyckte det var att vara gravid...kommer här en repris på "10 BRA saker med att vara gravid":

____________________________  
2011-04-09: 

"Ja, jag gnäller ju en hel del över semlebegär, bröst av onaturlig storlek och nattliga partyn i min livmoder men det är ju självklart inte BARA negativt att vara gravid! Här kommer en lista på 10 BRA saker med att vara gravid - För sån é jag:

1. Jag KAN trycka i mig semlor utan att någon tittar på mig och tänker "Hon borde verkligen tänka på sin figur!". Istället tittar alla medlidande på mig och säger "Ja, det är helt rätt, bara att passa på! Du äter ju för två nu!" Sen är det ju en liiiten detalj där...jag äter nödvändigtvis inte för två VUXNA...utan för mig...och en extra liten fis...typ! Sen är jag ganska övertygad om att alla ni runtomkring tänker att ju MER jag äter....och ju fetare jag blir...desto smalare kommer ni att se ut! Eller hur?! Jag har nog genomskådat ert bantningsknep...men bara så att ni vet - DET FUNKAR INTE!


2. Jag är ALDRIG ensam! Och blir jag lämnad ensam i en timme (Yeah right, med en 3-åring?) och får för mig att en promenad skulle va bra...så får jag sammandragningar och ont i höfterna redan när jag tar på mig skorna! Och skulle jag känna att jag vill lägga mig och vila en stund, så är bebisen EXTREMT duktig på att påminna mig om sin existens genom att starta världens "håll-igång-och-sparka-på-revbenen-och-urinblåsan-så-att-mamma-nästan-kissar-på-sig-fest". Så ensamtid, motion, sömn och för all del - onani - är uteslutet! TACK bebisen för att jag aldrig behöver känna mig ensam!

3. Jag har ALLTID något att ta på mig! Alla kläder sitter i alla fall för tight och brösten har sprängt bort varenda knappjävel ur mina skjortor så ALLT är lika (o)passande i min garderob just nu. Jag kan bara öppna dörren, sticka in handen och ta första bästa plagg...för INGET sitter fint i alla fall. Förbannat praktiskt...och tidsbesparande! Tack bebisen.
4. Jag kan omöjligt försova mig! Jag vaknar istället var tjugonde minut och måste SPRINGA till toaletten...och här handlar det om sekunder!! Har en "blogg-kollega" (haha, lät fint va?) som beskrev känslan av vara så fruktansvärt kissnödig och samtidigt så otroligt trött att man för en kort sekund överväger att faktiskt kissa i sängen. Och ja, jag kan titta på Alice om natten ibland...där hon ligger i mitten och trängs och tänka "INGEN kommer tro att det var jag i alla fall!!" Men hittils har jag släpat mitt gravida och trötta arsle till toaletten...varje gång!

5.  Jag behöver inte lägga en massa tid på att vaxa benen och "tjolahoppsan"! Fatta vad tid jag spar här! Jag kan i och för sig varken SE eller NÅ dessa delar av min kropp längre - och skulle jag överväga någon form av intim verksamhet säger min egoistiska inneboende till med en rejäl omgång stryk! Freddy hoppas dock på mirakel och rakade benen på mig igår! Tji fick han...och ont fick jag...i revbenen! TACK bebisen! (Där åkte en månads amning!!)


6. Jag behöver inte vara blyg. Ja, nu hör ju inte just detta drag till mina tydligaste kanske (haha) MEN plötsligt har hela jag OCH min kropp förvandlats till kommunens "KOM-OCH-TITTA-OCH-KÄNN-SYMBOL". Det är inte längre pinsamt att stå FÖR nära varandra, eller att TA på varandra på skumma ställen eller att RÅSTIRRA på varandras kroppar. För vi tjejer ÄLSKAR ju när någon tittar extra noga...eller vafan...klämmer och känner...på våra magar!? Helst människor som man bara träffar en gång i halvåret - eller personalen på ICA MAXI!? Allt det som tidigare kändes pinsamt eller lite obekvämt är helt plötsligt hur naturligt som helst! Är man gravid får man faktiskt se sig själv som en offentlig handling - ALLA har tillgång! Så bara kom och känn på mig, titta noga på min mage och mina bröst, kommentera min rumpa, min vikt, fråga vad "en sån som jag" äter, hur ofta jag kissar och hur många kilon jag har gått upp. När du ändå är igång - säg gärna "Hej tjockis!" när vi ses! VAR INTE BLYGA FÖR FAN!

7. Jag behöver inte lägga krut på "luktegott" på kvällarna! Varför slösa på dyra parfymer och väldoftande bodylotion varje kväll när man i alla fall smörjer in sin stora bebismage och sina galet stora bröst med illaluktande Weleda-olja för att motverka bristningar och andra "skönhetsfläckar" man drabbas av som gravid!? Jag spyr nästan av doften...och i kombination med Helosan-salvan på händerna och Idomin på läpparna skulle till och med en våldtäktsman vända i dörren! Så ja....safe sleeping?

8. Jag behöver aldrig hamna i "pinsam-tystnad-situationer"... För varje gång det blir tyst och det finns en tjej till i sällskapet som själv fött barn, känner någon som fött barn...eller för all del - själv blivit född...så får jag alltid höra en underbar "Värsta-förlossningen-ever-historia". Detta är nästan höjdpunkten när man är gravid! Jag har ingen skräck inför förlossningen - tror inte det kan bli mycket värre än det jag gick igenom sist...så kom igen bara! Men alla "Åh, jag sprack ända upp i nacken", eller "Min bedövning tog inte så jag blev snittad obedövad" eller varför inte "Jag hann inte in till sjukhuset utan födde på Handikapptoaletten på Eurostop!" kan jag klara mig utan. Inte för att ni skrämmer mig...men allvarligt. Om någon säger "Min mamma har fått en konstig knuta i magen" säger inte jag "Jaha, hon är död om ett år!" Men sån é jag!


9. Jag behöver inte ta på mina strumpor själv längre! Jag kan bara hämta ett par i skåpet, jaga ifatt Freddy innan han kör till jobbet på morgonen och sträcka fram foten så fixar han det. Om jag sen skulle vilja duscha får jag göra det med strumporna på och sen torka dem med hårfönen...för byta dem kan jag fan inte!

10. Jag får höra vaggvisa varje kväll! Jag somnar till Freddy's ljuva stämma och hans "sjunga-in-i-naveln-så-att-bebisen-säkert-hör-sång" - varje kväll! "Tiiiitta - kom och tiiiiitta...kom säääätt dig häääääromkring". (Jag ska SKJUTA den där jävla John Blund om jag ser honom!)

Ja...se! Det FINNS en massa positivt med att vara gravid! Det är inte bara svullna fötter och gnäll! Det är nog tur att man är gift...i det här tillståndet är man fan inte så charmig...men naturlig! Men JAG njuter i alla fall...för sån é jag" ;)


//Meekatt...bara tjock - inte gravid!

22 kommentarer :

  1. Då har jag lite att se fram emot den dagen jag själv väljer att skaffa barn :D

    SvaraRadera
  2. Hahahaha! Garvar så jag nästan kissar på mig, är inte gravid så försöker hålla mig ; )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, det är okej ändå! Bara ingen märker det, haha.

      Radera
  3. Hahahahahaha!!! Skrattat så jag nästan kräks! Känner igen allt efter mina fyra graviditeter!! Du sätter då ord på allt jag tänker, hahaha!!

    Kram Sofie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, usch då! Kan inte vara bra att skratta så mycket! ;)

      Kram!

      Radera
  4. Alltså den där muffen... Vill inte ens veta om min ens skulle kunna bli så bushy! Oh My God!

    SvaraRadera
  5. Lite roligt för jag kan faktiskt vara en av de där 11, men jag hittade till din blogg för några veckor sen då det var nån som hänvisat till den i gekåsbloggens kommentarsfält. Sen den dagen har jag varit totalt fast, du verkar vara en fantastiskt rolig människa o då jag e gravid med mitt andra barn som väntas komma om 2,5 vecka var jag väldigt nyfiken på att se om du tidigare lagt ut nåt roligt inlägg om att vara gravid :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, välkommen in!! Jag har uppföljaren "10 bra saker med en bebis" också som du kan läsa om några veckor. ;)

      2,5 vecka kvar - håll ut! <3

      Radera
  6. Underbart! Men 4, 7 o 9 stack ut lite... Kan se de där med Helosan o Idominsalvan framför mej.. likaså när du fönar fötterna... :) Har ju klarat av den biten o kom nog lindrigt undan.. men helt underbar läsning!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tur att vi alla har olika erfarenheter av det där. Jorden hade snabbt blivit underbefolkad om alla kände som jag! ;)

      Radera
  7. Du,,, jag saknar faktiskt dig!

    SvaraRadera
  8. Hahaha, och jag har varit det SEXgånger :P (gravid alltså) :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är helt galet, haha. Hur kan man utsätta sig för det sex gånger?! ;)

      Radera
  9. Ha, ha, ha. Du är ju för underbar, Malin. Jag har fått uppleva dessa härliga stunder 2 gånger och känner igen mig på nästan alla punkter. Jag har skrattat så högt här på jobbet att jag får väldigt många konstiga blickar. Bäst att börja jobba igen... :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, kul att se dig här inne kusin! <3

      Kram!

      Radera
  10. Haha sitter här i skrattar och ler igenkännande. Men nummer 4 var fasen bäst, INGEN skulle fatta att det var du, kom bara ihåg att flytta dig lite så inte kissfläcken är under dig, det kan verka misstänksamt eller så kanske någon tror det är dags snart för vattnet gått!

    SvaraRadera
  11. Herregud , människa! Det var länge sedan jag var gravid, närmare 18 år sedan, men jäklar vad jag känner igen mig. Min dotter, 21 år sitter här bredvid mig och tycker att jag ska lugna mig men jag skrattar så tårarna rinner. Är det en komplimang om jag säger att du är "helt sjuk i huvudet"? Sluta aldrig blogga!! Jag behöver skratta varje dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag tar det som en komplimang. Jag har hört det förr! ;)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!