onsdag 26 september 2012

Gunilla Persson, Supermorsan & Gruppsex?

Gunilla Persson - vår mest omtalade Hollywoodfru - gjorde ikväll klart för svenska folket att läppglans och concealer INTE är smink. Fan. Jag som tycker att jag anstränger mig när jag kletar på läppglans och spacklar över en och annan skönhetsfläck. Nu ska det inte ens räknas? Man blir ju deprimerad! Hur mycket tid tror hon att man har på morgonen egentligen? Jag är glad att jag ens har byxor på mig när jag går ut! Det i sig är en bedrift ibland när en 1,5-åring står och skriker och drar en i benen så fort man försöker göra sig redo. Ska man nu behöva ta fram hela clownväskan för att bli "godkänd" vid hämtningarna på dagis? Det är liksom den enda gången jag träffar andra vuxna människor nu för tiden... Ja, där och på Ica Maxi förstås.

Synen ifrån den kommande cykelvagnen? Förlåt barn! Men jag har i alla fall läppglans!


Idag har Alice haft två dagiskompisar här på pannkakslunch. Ja, jag gjorde pannkakorna själv...hela 42 stycken! Heja mig! Inte alls tråkigt när man till och med räknar dem... Men man kan ju inte bjuda på köpta pannkakor. Till och med jag har en gräns. Men de blev godkända och imorgon ska supermorsan göra köttfärscrêpes av resterna. Jag blir nästan imponerad av mig själv här. Men det följer ju ett visst ansvar med att vara nominerad till "Årets Bloggmamma", (<-- fortfarande Yeyh!!) haha. 

Imorgon ska jag och barnen åka och hälsa på Mia som bor på landet - granne med Eltons stora kärlek här i livet. Jag fick ett mail och såg bara två ord - "FIKA" och "KOR". Hallefuckinglujah! Hela min mammahjärta slår volter i min tjocka kropp. Vi SLIPPER åka till Skottorp och skämmas över att smyga omkring där var och varannan dag. Till och med korna börjar tröttna på oss... Men det finns alltså kossor på fler ställen! Och att kombinera Eltons något överdrivna attraktion till kossor med min mycket överdrivna attraktion till sötsaker är ju rena julafton. Alice...är bara glad över att få träffa Mia - kossorna kan hon stå ut med...likaså sin pinsamma mamma.

 
På tal om kor och pinsamheter så hade vi en konstig diskussion idag: (Maffiamammor bör inte läsa vidare. Jag vill behålla vårdnaden om mina barn.)

"Mammaaa? Mammaaaa? Hur gör man kor?!" Men skjut mig. Du är fyra år gammal. Fråga var mjölkhelvetet kommer ifrån!? "Ja, gumman. Kor gör ju kor!" Haha, kanske inte mitt smartaste svar men jag hoppades att det skulle räcka. "Men HUR gör korna kor? Bajsar de ut dem?" Eeeeh...ja typ?! De tror i alla fall det när det händer! I know the feeling! "Nej, gumman. En mammako och en pappako (<--pappako??!) gör kalvar. De...parar sig. Du vet...som kaninerna vi såg igår." Alice tittar på mig med sin "mamma-du-är-en-idiot-blick" och säger "Men mamma!! Kaninerna gjorde väl inte kalvar!?" Men gode gud!? Vad är det här??

"Nej, kaninerna gjorde ju kaninungar. Men de parade sig. En pappakanin och en mammakanin...och så gör korna med." (Om inte Bondmoran är där och trollar med sin armbågslånga handske förstås, haha.) "Men mamma!? Vet du? "Lucifer" på dagis (<--passande påhittat namn som tack för diskussionen!) säger att man kan ha två pappor eller två mammor! Kan man det? Kan man para sig då?" Tack som fan "Lucifer"! PÅ Alice 5-årskalas ska du få en bajsblöja i fiskedammen!

"Ja, det stämmer. Man kan ha två pappor eller två mammor. Man tycker ju om vem man vill. Utom Elton. Det har vi ju pratat om. Honom får du inte gifta dig med." Här kommer "Skit-du-i-det-mamma-jag-kommer-i-alla-fall-gifta-mig-med-Elton-blicken" följt av "Men mamma. Om man har två mammor eller två pappor. Måste alla para sig med alla då?!" HUR HAMNADE JAG I DEN HÄR DISKUSSIONEN?! "Nej gumman...då behöver man en Bondmora." Slut på diskussionen. Jag avledde den med glass. 


Nu ska den här brunstiga osminkade kossan tvätta av concealern och läppglanset, smörja in händerna med Helosansalva, läpparna med Idomin och krypa ner till "Pappakon" i sängen. Vem vet...har man tur är han täppt i näsan och märker inte att hela jag stinker pannkaksflott!?

over and out.

//Meekatt...

TACK för sällskapet ikväll inne på Facebooksidan. Det är alltid lite roligare med känslor i grupp...som sagt. Nästa vecka = Samma tid - samma plats! Läppglans på!

61 kommentarer :

  1. Jag tycker du ska komma ihåg Eltons förkärlek för kossan till han blir tonårig.För då blir du kanske glad när han slänger ur sig " KOSSA" mot dig!

    SvaraRadera
  2. Hej Mekatten! Jag lämnar kommentar lite då och då och skriver även på fb som så många andra (Jesse Jonsson) dj kanske inte minns men det är sak samma jag ville bara säga att du är gryn och keep it up!! Jag tror de som klagar bara är så jäkla fega och själva inte vågar skriva och stå gör hur se egentligen känner för alla.. ALLA!!!!! Är trötta på sitt/-sina barn nångång! You GO girl! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, dig känner jag ju igen! ;) Tack!

      Ja, jag tror också att ALLA är aströtta på barnen emellanåt!

      <3

      Radera
  3. Tänkte på er igår när jag tog min dagliga promenad med hund och guldklump. Vi bor nämligen granne med Delaval och väldigt många kossor ;) Hoppas på att kunna skicka vidare frågan om hur kor gör kor till dem när jag får den frågan ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, hör av dig om du får ett bra svar! ;)

      Radera
  4. Ja här hade Elton oxå kunnat få titta på kossor, eller i alla fall kalvar (o de e väl samma sak i hans ålder) men du har bara fått en ostbit, där gick det bort:)
    Gunilla Persson e galen....

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag kan ju ha med mig smygchoklad! ;)

      Radera
  5. Haha, härliga frågor! Tycker du verkar ha svarat riktigt bra på dem! När såna frågor kom här från 3-åringen för ett tag sen, om hur bebisar blir till så sa jag att han skulle fråga pappa istället! Har inte alls sådär bra svar, på en 3-årings nivå... :-)
    Ha det så bra idag, med kossor och fikat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tack. Ja, jag gjorde mitt bästa... ;)
      Nästa gång är det pappas tur!

      Ha det gott!

      Radera
  6. Haha "Då behöver man en bondmora" xD skönt att du har svar på tal och Hejja dig, håller tummarna för att du tar hem titeln som årets bloggmamma..
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack snälla du! :)

      Ja, en Bondmora kan vara bra att ha ibland! ;)

      Radera
  7. Tycker att dina svar var riktigt bra! Hoppas att det blir mycket kor att titta på idag och god fika att njuta av :-)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev ösregn istället för kossor...men god fika blev det! ;)

      Kram!

      Radera
  8. Haha! Det är inte alltid lätt att förklara för barnen det där med blommor och bin. Hoppas ni får en supermysig dag. KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag får nog öva på det där... ;)

      Kram!

      Radera
  9. Jamen så smidigt, i ett nafs har du klarat av en bit av obligatoriska "blommor&bin"-pratet också!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gött! Nu var det gjort! Hoppas hon kommer ihåg det så hon kan ta det med Elton sen... ;)

      Radera
  10. Åh vad jag älskar diskussionerna om hur barn/djur blir till! När jag väntade vårt tredje barn hade barnen och jag helt galna samtal om detta! Det sötaste var när vår yngste son undrade om det gjorde ont att svälja bebisen.... Hur hade den annars hamnat i mammas mage liksom?
    Jag gjorde allt för att inte gå in i detalj på hur bebisen hamnat i magen tills dagen äldsta sonen kom hem från dagis ( det heter Fasiken dagis) och berättade för mig om ägg och bebisar.... Hans dagiskompis hade snällt nog berättat precis hur det hade gått till! (skönt då slapp jag ljuga ihop barnvänliga historier) myran 76

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så praktiskt! Det är rätt - låt dagis göra jobbet! ;)

      Radera
  11. Hahaha, skrattade gott åt detta!! Vad hysteriskt rolig du är!!!

    SvaraRadera
  12. Hold da kæft et godt grin jeg fik her. Du og dine børn; I er simpelthen for herlige :)

    Hundene glor på mig som om jeg er dybt åndssvag!!!!

    SvaraRadera
  13. HAHAHAHAHAHA! Du är underbar!!!

    SvaraRadera
  14. Ja, det skulle man lugnt kunna säga. (syftar på det du kommenterade i min blogg, huhu). Snacka om att verkligen bringa känslor till DEN låten. Otroligt vackert.

    SvaraRadera
  15. Kanon! Jag skickar över ungarna till dig när frågan kommer upp här hemma!!!
    Slipper jag ju!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag borde kanske hålla kurser i ämnet..? ;)

      Kram!

      Radera
  16. Åh herregud! Det var inga dåliga frågor! Tufft för dig, UNDERBART för oss andra! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gode gud!? Jag var inte beredd på gruppsex-frågorna redan nu! ;)

      Radera
  17. Jag totalt dör! Mammako och pappako!
    MIN nästäppa har iaf släppt nu, efter att ha skrattat mig till tårar! ;D
    Du är underbar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja, jag får kanske plugga på begreppen lite. ;)

      Radera
  18. "Men mamma. Om man har två mammor eller två pappor. Måste alla para sig med alla då?!" HUR HAMNADE JAG I DEN HÄR DISKUSSIONEN?! "Nej gumman...då behöver man en Bondmora."

    Hörrudu, blanda inte in mig i detta! Jag nöjer mig med att trolla kossor dräktiga, när det kommer till folk så får de sköta det sjäva.

    Eller... hm. Jag kanske kan bli stormrik på att åka runt och plocka upp "krut" från stiliga och intelligenta karlar och spruta in det i fruntimmer som inte är intresserade av att ha en karl att släpa på genom livet.

    Fast i såfall är de inte så smarta om de skaffar barn heller för dem lär de få släpa på ännu värre. Jag antar att det lär bli en hel del reklamationer när leveransen väl kommit om man säger så.

    Så jag skippar nog det...

    Kram darling <3
    /Bondmoran
    www.bondmoran.nu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, VEM ska jag blanda in i den här diskussionen om inte dig?! ;) Du ÄR ju kossornas brunstdrottning haha.

      Ja, där har du ju en affärsidé...matchmaking på en helt ny nivå! Möter jag dig i långa handskar kommer jag springa mitt allra snabbaste, haha. (Det är ju inte speciellt snabbt och jag lär få håll efter fem meter...men i alla fall!)

      Kram på dig snygging!

      Radera
  19. Hahahaha jag skrattar så jag dör! Du är ju underbar!

    SvaraRadera
  20. jag var as-fåfäng förut.
    gick inte ut med soporna utan att putsa upp mina martens och hänga på jeans med hängslen.

    senast idag köpte jag kaffebönor och skitpapper på norrköpings i särklass "finaste" saluhall enbart iklädd olikfärgade strumpor, lädersandaler, ett par umbro-shorts och en AS-SLITEN arbetsjacka med skyddsombudsmärke.

    jag skyller förfallet på barnen!

    idag är det en sorgens dag för pappa dans blogg.
    min fru har tvingat mig att ta farväl av mina älskade.

    läs och gråt!

    http://dan-syndrom.se/?p=5548

    puss / dan-syndrom

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, allt är barnens fel - alltid! Det är helt rätt!

      Ligger efter inne hos dig - ska poppa popcorn och ta en långkörare ikväll! Haha

      Puss och kram!

      Radera
  21. Barn och deras underbara tankar och funderingar! Du klarade dig bra tycker jag :) Hysteriskt roligt som vanligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag får helt enkelt vara nöjd att diskussionen tog slut... ;)

      Radera
  22. Här är vi grodor! Pappagrodan fyllde år igår. Minsta bebisgrodan målade en teckning till honom. Mellanbror bebisgrodan Viktor var med. Jag och storebror Jesper fick inte vara med för vi var tydligen inga grodor! Frågade hur han och Viktor då kunde finnas om inte jag och pappagrodan, ja ni vet... Fick nog samma idiot-blick som du av din dotter, och så fnyser han, så som bara en treåring kan, och så säger han att det borde väl jag veta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, pappagrodan! Ja, alla sätt som fungerar är ju bra! ;)

      Radera
  23. Jag fick frågan om hur man gör barn. Här kommer det tänkte jag och gav mig in i en ganska teknisk men sann beskrivning. Fy, vad äckligt! sa 5-årige sonen. Herregud! tänkte jag, han kommer att få hämningar och sex-fobier när han blir stor. Bäst att förebygga detta. Neeeej, det är skönt, sa jag. Efter en lång tystnad frågade han med rynkad näsa: Ok, men tycker verkligen pappa det också? Som om jag skulle ha tvingar pappa?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahahahahaha! Ja, tycker pappa verkligen om det där?! ;)

      Radera
  24. En man bärs in på akuten med benbrott,blåslagen å en golfklubba vriden om halsen.
    -Vad har hänt?? Frågade läkaren.
    -Jag spelade med min fru, när hon slogut bollen i en kohage.
    vi gick dit och letade. Då såg jag någott vitt där bak på ena kossan.
    Jag lyfte på svansen å där satt mycket riktigt en golfboll med min frus initsialer på.
    Jag höll upp svansen å ropade till min fru.
    "Den här ser ut som din" Sen minns jag inget mer...


    Letade efter en annan men den här var väl rätt med tanke på ko-temat ;-)

    SvaraRadera
  25. Tack själv för rolig stund på FB och TACK så JÄDRA mycket för att jag blev fast i detta träsk. Nu måste jag ju se ifatt alla andra avsnitt så att jag är med i vad som händer. Hur ska det nu gå med tvätten och matlagningen här hemma?
    Ja inte för att det hinns med så mycket annars när man sitter här och svammlar men jag har faktiskt ett kalas att planera tills på lördag ;)

    Abropå fruarna så tror jag banne mig att jag drömde om dem här-om-dagen. Hur hjärntvättad får man bli?

    Hade en snarlik konversation och bebisar och hur det går till med min Guldklimp. Det är inte så lätt ibland:
    http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2011/august/hur-kommer-bebisarna-ut.html

    Hälsningar
    Yohanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är skönt att ha dig med! Nu förbereder jag mig mentalt för att få gästa dig när du ska vara med i Svenska Las Palmasfruar! Jag borde ju få en biroll i alla fall? Kan ju komma med chokladleverans! ;)

      Tvätt och matlagning rymmer inte... ;) Alla behöver en timmes förfärande, chokladätande och skitsnack. Man får helt enkelt prioritera om! ;)

      Radera
    2. Japp, jag har anteknat dig som BFF:en ;)
      Kommer att bli skitbra det här. Vi kommer att överglänsa de där Hollywollisarna med bravur....aaaaah OM vi vill det, det är ju inte så säkert ;)

      Hälsningar
      Yohanna

      Radera
  26. Hade nog varit lättare att förklara hur de gör kalavar nu förtiden på gårdarna ;) Rensar ut lite bajs, in med en spruta och vänta några månader och vips så har man en kalv ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte ska sprutan in där bajset kommer ut?!!! Hahahaha

      Radera
  27. Sköna familjen Birgersson!
    Peppar peppar, än så länge har jag sluppit just dom där frågorna.. Jag tycker du klarade det utmärkt :)
    Kram Nina!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, bara att anlita mig när det är dags. Jag ska göra små dockor av "mammako" och "pappako" som jag kan använda när jag förklarar! ;)

      Kram!

      Radera
  28. Jag har alltid varit lite skeptisk när jag sett att folk skrivit till dig (eller i andra sammanhang) att de skrattat högt då de läst texten. Jag har alltid tänkt att det kan inte vara mycket sanning i det där, eftersom jag ALDRIG skrattat högt då jag läst någons blogg.

    Men idag Katten!! "Lucifer" fick mig att skratta högt!! Gud så roligt!!! Du är fantastisk

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja folk har helt enkelt konstig humor. ;)

      Tack, kul att du hittat hit, haha.

      Radera
  29. Fasiken skrattar inte bara gott åt ditt inlägg... Utan åt alla goa kommentarer också! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag älskar alla dessa kommentarer! Underbara läsare!

      Radera
  30. Min brorsdotter hade som liten en alldeles egen förklaring på var kossor kom från! Du vet de där stora vita runda sakerna som ligger och skräpar på åkrarna? Det är någon slags ko-mat i?
    Det var helt enkelt ko-ägg! Såklart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag har också provat ko-äggsvarianten här hemma...men det håller inte längre. ;)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!