måndag 24 september 2012

10 BRA saker med att vara barnledig!

Då har det varit helg och i lördags firade vi 5-årig bröllopsdag. Eller ja...firade och firade...vi gjorde ett tappert försök i alla fall! Såhär efteråt kan jag konstatera att vi är 90 år gamla, tråkiga som fan och totalt oporriga båda två. Vad hände med oss?! Innan man fick barn visste man jäklar hur man skulle fira saker! Då var det klackarna i taket, sena nätter och waka waka. Nu...är det lite annorlunda. Vi har inte varit helt barnlediga på över ett år. Nu fick vi en kväll, en natt och en morgon - 16 timmars frihet och vad gör vi? Vi åker till Ica Maxi...och köper blöjor. Såna é tydligen vi. Ja, lite annat hann vi förstås också med. Dags för en lista:

10 BRA saker med att vara barnledig:

1. Planeringen är jätterolig! Man pratar om vad man ska hitta på, minns vad man gjorde innan man fick barn och tänker att man ska kunna återuppleva en del utav de minnena. I flera veckor går man och planerar och tänker på saker som god mat utan gnäll, hög musik som inte är julmusik och sex...med ljud...och faktiska rörelser. Nu blir det ju inte riktigt så...men planeringen är jätterolig!

2. Man blir lite snygg! Ja, minst en timme i badrummet krävs ju för att förbereda den här bortglömda och trötta mammakroppen för eventuell närkontakt med det motsatta könet. I vanlig ordning hittade jag inte min rakhyvel utan använde Freddys nya...och lite duschtvål. Jag var skitsnygg...i en timme. Sen fick jag konstiga utslag på benen. Fan. Men kroppen fick sig en omgång av "verklighet", dyra produkter och luktegott och bara det är ju underbart!



3. Barnen känner sig lite stora! Man förbereder barnen mentalt för att sova hemifrån. Alice började fråga "När ska vi åka mamma?" redan vid sjutiden på morgonen. Klockan fem skulle vi vara där så det var en LÅNG väntan och en jäkla massa tjat. Alice fick själv packa sin väska och strax innan avfärd kunde jag i smyg plocka ur 4 tamponger, min 400-kronorsolja till håret, raklöddret jag letade efter i duschen och min rosa bh. Säga vad man vill om Alice-Kravallis men hon är förberedd på ALLT när hon reser bort! När det väl var dags att åka var jag redan helt slut efter allt tjat om "Är det lång tid kvar mamma?!" Men lämningen gick bra och två glada barn vinkade glatt. Redan där får man ju lite ångest...

4. Man åker till Ica Maxi - utan barn! Ni som inte har barn kan ALDRIG förstå tjusningen med att få åka till Ica Maxi - utan barn. Förr åkte man på Spa - nu går man sakta genom frysdiskavdelningen och blir nästan sexuellt upphetsad över lite billiga räkor. Glamouren flödar i mitt liv. Verkligen. När vi ändå vad där och njöt av vår barnfria tid och handlade lite gott till kvällen passade vi på att köpa blöjor, våtservetter och välling. Om 15 timmar kommer vardagen som en käftsmäll igen och då vill man inte stå utan välling. 

5. Man får sitta fram! DET är ju något som man inte uppskattade tillräckligt innan man fick barn. Att få sitta fram i bilen...båda två...samtidigt! I fyra och ett halvt år har vi haft en bilstol fram och en utav oss har tvingats åka bak...som en jävla taxikund. Sätter vi bilstolen bak så får den som sitter framför sitta med benen inne i handskfacket och det känns liksom inte heller så glamouröst. Men nu kunde vi båda sitta fram och känna oss som två nyförälskade 20-åringar igen. Eller ja...julmusiken och det faktum att jag satt i ett kilo sopor i form av gamla russin, Mariekex och Mc Donaldsrester förstörde kanske den känslan lite...men i alla fall! Nu slapp vi skrika till varandra och jag slapp bli arg på Freddy för att jag inte hörde vad han sa.


6. Man blir mästerkock! Ja, nu var vi ju inte hemma förrän klockan halv sju på kvällen efter lämning av barnen och handling och båda var jättehungriga och trötta. All denna planering - och här står man fallfärdig i köket. För ett kort ögonblick övervägde jag en Gorbys pirog - men jag fick inget medhåll alls. Konstigt... Det blev oxfilé med kantareller och god sås med kalvfond. Jag visste inte ens att jag fortfarande kunde laga mat?! Men tänk vad man kan åstadkomma med två glas vin, Sister Hazel på hög volym och INGEN som drar en i benen, torkar snor på ens byxor eller skriker på en under tiden. TACK Freddy för att du lät bli allt det där! 

7. Man kan äta framför TV:n! Ja, det kan man ju annars med - om man vill ha mat ÖVERALLT, tjata och gnälla hela tiden, sanera i en timme efteråt och avsluta måltiden lika hungrig som man startade den. Nu kunde vi tända ljus - i människohöjd(!), duka bordet INNAN vi satte oss och ha vinglasen framme på bordet - yeyh! Att vi gäspade oss genom hela måltiden var kanske lite tråkigt, men mätta blev vi...och ingen spillde ut något, kissade på sig eller blev arg. En lyckad måltid!

8. Man kan se vuxenfilm! Ja, nu behöver det ju nödvändigtvis inte betyda porr - utan bara en film som INTE innehåller hjärndöda figurer i plysch eller kossor som kan prata. Vi valde en actionfilm och Freddy var jätteglad över att få ha "riktigt ljud" på. Jag var irriterad över det höga ljudet. Vid detta laget var vi båda trötta efter en tidig morgon, en hel dags tjatande om "när ska vi åka?" och alldeles för mycket mat i magen. Det är liksom inte ofta man får i sig så mycket mat på en och samma gång här hemma. Det gäller liksom att passa på när det är riktig mat...och redan efter halva filmen inföll matkoman - döden för den barnfria tiden! Mätt = inget sex. Fan, vi skulle ätit en Gorbys!


9. Kaninen får kärlek! Ja, lilla Geisha...eller "Kaninhelvetet" som Freddy kallar familjens nyaste medlem fick lite extra kärlek. Det handlar nog inte ALLS om att man saknar barnen när man sitter i soffan och kelar med en 10 veckor gammal kanin på kvällen..? Hon är ju ganska mysig...eller hon VAR ganska mysig. Efter en stunds klappande tröttnade hon på mig och BET MIG!? Här önskar jag ju att det var i handen...men nej. Freddy skrattar fortfarande åt mitt "KANINJÄVEL!! BET DU MIG I PATTEN?!" Jag har nog inte använt ordet "patten" sen jag gick i mellanstadiet men nu kom det tydligen tillbaka. Patten?! Allvarligt?! Men ja, AJ SOM FAN! Kaninhelvetet heter inte längre Geisha och hädanefter får hon skala sina morötter själv! 

10. Man föreslår sex! Ja, nu är det ju inte riktigt så att man menar det, men erbjudandet kommer. Man har ju planerat det här i flera veckor. Barnfri tid, nyrakade ben, god mat, vin och LITE sömn. Man måste liksom ta upp det...fast man vet att ingen orkar. Båda är för mätta, trötta av vinet och av livet...som småbarnsföräldrar. Fan. Man behöver ju vila upp sig för att orka med en barnfri kväll!? Hur ska man annars klara av allt det där?! Handling, tvagning, matlagning, film och mys? Det är ju...skitjobbigt! Tur så här i efterhand att kaninen bet mig i bröstet. Då var det i alla fall lite action här...

over and out.

//Meekatt...

OBS: Missa inte den pågående tävlingen om 2 500 kronor att shoppa för!
 Klicka på bilden --> 
 

46 kommentarer :

  1. Var stolt - dusch, matlagning och handling på en kväll är inte fy skam! När min snälla mamma ger mig en barnfri kväll brukar jag planera att ta ett fotbad, epilera benen, städa, ringa vänner, snofsa till mig och gå ut på jakt efter drömprinsen men det brukar sluta med att jag inte orkar ta mig upp ur soffan ens för att laga middag och sen sover jag halva nästa dag tills den lille marodören kommer hem igen....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, egentligen är det ju ganska bra presterat bara det! ;)
      Man behöver nog just det där mer - slappa på soffan och SOVA!

      Radera
  2. Gissa om jag känner igen mig! Brukar alltid säga att vi behöver semester några dagar innan den barnfria kvällen.... Vi brukar också bestämma oss för att inte prata om barnen..... Det går i typ 5 minuter sen är man där och pratar bajsblöjor igen. Så jävla romantiskt!
    Redan nu planerar jag för nästa barnfria tillfälle ( som säkert är några år bort med tanke på vår minsting som helt enkelt hatar alla utom mamma) fan vad härligt med en måltid utan spill och gnäll om grönsaker. Eller en natt utan gallskrik var femte minut. Halleluja!!!!!
    /myran76

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag hade ingen aning om att det skulle ta så på krafterna, haha.

      Ja, en måltid utan tjat, gnäll och spill är fantastiskt!! Värt allt bara för att få den där stunden! Idag var det "back in business" med "Jag älskar inte lasagne mamma!!" Suck!

      Radera
  3. Satt och småfnittrade tills jag kom till kaninen å patten då brast det. Skönt att få skratta ordentligt. Det förgyller min vardag. Av nån anledning fick jag bilden av kaninen i Monty Pythons "The quest for the holy grail" framför mig och det tog därför ett tag innan jag slutat garva.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja...den där jävla kaninen! Har ju världens blåmärke nu!

      Radera
  4. Hahaha! Underbart! Är väl samma här.om det inte handlar om egennyttiga med karln. Det har man varje kväll.. Me med flickorna.. Då jäflar slås klackarna i taket, det dricks och shottas samt skrålas tills klockan är i varje fall ett... Då sommar man..och gud, så skönt! :)
    Grattis på bröllopsdagen :)
    //Hondjuret aka Tant Elin

    SvaraRadera
  5. Min helg: Sonen sover middag. Man tänker: Sex? Nä, han vaknar ju om 30 min ändå, vi diskar ist(wohoo liksom). 2 timmar senare: sonen sover fortfarande= hade hunnit med massa waka waka! Fail :( Btw, barnledig? Vad hette det sa du??? :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det slår aldrig fel! Tänker man "de vaknar snart" sover de i timmar. Tänker man "det är lugnt, de sover minst en timme till" vaknar de redan innan man fått av sig tröjan! Skitungar! ;)

      Radera
  6. hahahaha ... det kender vist alle forældre til. Vi skulle til Finland uden børn..det blev god mad, kærlighed og sex in out dreams...he he

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, skönt att det inte bara är vi... ;)

      Radera
  7. Asså du skriver så jävla bra, målande och ÄRLIGT att man inte kan hålla sig för skratt. MEN....alvarligt talat!! Skalar du kaninens morötter??? Ja, eller skalaDE innan pattbetts insidenten. Får jag vara nyfiken och fråga varför?? Tuggar du den till honom/henne (VÄGRAR använda HEN) oxå?? ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tack!
      Vafan - lite lyx kan man väl få när man sitter i en bur nästan hela dagen?! ;)
      Men nu är det slut på fjäskandet för kaninen!

      Radera
  8. Håller med Anna; man sitter och småfnissar genom hela inlägget, men när jag kom till kaninen så började jag asgarva. Mina barn tycker nog inte alls att jag är konstig!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja...skratta ni bara. ;) Det är jag som har blåmärke på "patten"?! (<--världens fulaste ord! På riktigt!)

      Radera
  9. Nu tittar hela tåget på mig som om jag är galen. Satt och småfnittrade men brast ut i gapskratt vid kaninens "kärleksnafs". Haha du är underbar och jag gör reklam för din blogg på tåget med kommentaren till mina medresenärer: " Jag är inte galen läser bara meekatts blogg. Den förgyller vilken tråkig regnig dag som helst".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, kärleksnafs var ju milt sagt! ;)

      Tack för reklamen - hahaha! <3

      Radera
  10. Hahah " kaninjävel! Bet du mig i patten?" Du e helt jäkla underbar.. Du är min nya familjegud ( har dock ej barn, men får jag de så vill jag ha din sköna syn på familj, barn å allt annat du skriver om)

    Går in här flera gånger om dagen för att se om de finns en nytt inlägg av dig..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack snälla du! Måste bli bättre på att uppdatera! :)

      Radera
  11. Superhärlugt inlägg som vanligt :) Får hålla mig för att inte väcka huliganerna som nyss lagt sig :) !!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, väck inte dem! Då är det kört, haha.

      Radera
  12. Åååh jag håller med till tusen - barnfritt är ASJOBBIGT !
    Vi ska va barnlediga på lördag kväll. Bör börja vila redan nu (vilket är lätt med en 1,5 årig piraya här hemma)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför varnade ingen oss?! Någon borde sagt "Gör det inte! Ni kommer aldrig orka med det!" ;)

      Ja, börja vila nu...handla innan(!) ha sex DIREKT så det blir gjort och laga mat efteråt, haha.

      Radera
  13. Hahaha jag skrattar ihjäl mig.....
    Du är ju underbar!!
    /Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej!! Haha, gör inte det! ;) Är ju rädd om mina läsare! ;)

      Kram!

      Radera
  14. Nja men liiiite sex hoppas jag ändå att ni fick;-)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. INTE ENS LITE! Skit också. Nästa gång kör vi en annan teknik. Jag anfaller Freddy redan i bilen på Ica Maxis parkering - innan handlingen!

      Radera
  15. Härligt med Ärligheten!!
    Att få till det bara för att man är barnledig är ju lika lätt som en vanlig dag/kväll!! :-/
    Som "sepererad mamma med nytt förhållande" upptäckte jag/vi morgonmys/helgmys ;-) Dottern sätts framför tv:n :-))))
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men...! Morgonmys är fan svårt med en 1,5-åring. Alice tittar gärna på TV på morgonen...Elton är mer svårmutad. Får kanske ställa en ko i trädgården som han kan glo på...?

      Kram!

      Radera
    2. Ja, jo det är ju sant!! Ibland utgår man bara från sitt eget liv!

      Men prova att ställa ut en ko i trädgården....hahahaha

      Sexlivet kommer tillbaka.....Trust me!! <3

      Radera
  16. Jag bara älskar dig och din härliga blogg!!
    /madlene

    SvaraRadera
  17. Hahaha tror jag inte ett dugg på!
    Det enda som stämmer med den här historien det är kaninen.... ni höll på som kaniner hela dagen-ERKÄNN! :)

    SvaraRadera
  18. Skrattar gott:-)
    Jesus, att jag överlevt fyra barn!:-)

    Stor kram Cecce

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det finns ju hopp för oss med då trots allt. Vi har ju bara två... ;)

      Radera
  19. Som vanligt - underbart! Skrattade så jag spottade kaffe över hela tangentbordet, haha.

    Lite nyfiken är man ju efter några år som följare. Hur träffades ni och kan vi inte få se en bild ifrån bröllopet? Var gifte ni er?

    Kram Eva.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, fulbilder ifrån 2007? Ja, jag ska väl kunna bjuda på det! ;)

      Vi gifte oss i Hasslövs Kyrka och hade festen på Skottorps slott. Vi träffades genom gemensamma bekanta (<--låter mycket bättre än vad det var, haha.)Ska leta fram en bild!

      Kram!

      Radera
  20. Hahahaha - mitt på spiken. Precis som vanligt!

    SvaraRadera
  21. Här känner jag mig nästan lite rutinerad i sammanhanget och får ta och komma med ett par råd.....har inte frågat om du vill ha så håll klaffen och läs ;)
    Ändå var det.....hmmm...ett halvår sedan vi hade barnfri natt sedan sist.
    http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2011/november/live-fran-romantisk-hotellnatt.html
    Eller innan dess så hade vi ju aldrig haft det så det var vår första och hittills enda natt utan ungar.

    MEN!

    - INGEN film. Film är döden. Film somnar man av. Alltså INGEN film. Ja om det inte är porr då. Men det kan lätt förstöra den varma och kärleksfulla stämningen som man (som tjej) vill skapa ;)

    - Börja med att hinka en flaska bubbel FÖRST, på fastande mage eller max med små tilltugg under matlagning. Jag LOVAR att man blir pigg av det. Sen får ju själva matlagningen inte bli för avancerad. Det klarar man inte efter en delad spruttlis ;)

    - En klassiker är alltid att ta fram gamla album från tiden då det bevav sig. Helst när man blivit lite fnittrig och i gasen. Resten går som på räls sedan.

    Fast vi kör mest romantiska middagar här hemma med ungarna sovandes i sina sängar (förhoppningsvis).
    http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2011/october/stangt.html
    Man får ju ingen sovmorgon och sexet, ja det kan inte ens skumpan råda bot på. Men de säjer att det kommer andra tider......säjer de som vet ;)

    Hälsningar
    Yohanna, som nog tog i och blev lite långrandig här och då har jag inte ens kommit till vår skokartong till fd bil och mitt egna kaninbett i.....patten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. JAG är tacksam för ALLA tips!!

      - Nästa gång blir det porr!

      - Vi började med bubbel! Fast vi åt nog för mkt choklad till...

      - Nakenbilder?! "minns din kropp...före barnen"...mest deprimerande! ;)

      Bara skriv du, haha. Du är underbar!

      Radera
  22. Hahahaha, vår tredje bröllopsdag blev vi påminnd om av svärmor. Grattis grattis skrev hon i ett sms. Till vadå tyckte vi... helt oförståeende... tills vi tittade i kalendern. Detta var en måndag, ingen barnvakt och jobb skulle man ju till dan efter, så det blev en romantisk fiskpinnemiddag med ett glas rött och lite morgonmys dan efter... såååå romantiskt... Nästa år ska jag sätta en påminnelse på telefon några dagar innan... hahaha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fiskpinnar är minsann inte fel! ;)

      Ja, påminnelse är bra! Det hade jag på mobilen, haha.

      Radera
  23. Vi är precis som er, ändå är vi barnfria ganska ofta. Och oftast är vi i säng tidigare är vanligt och sover djupare än vanligt. När vi vaknat går vi runt och frågar varandra "-när ska vi hämta barnen???"

    Bäst äg när alla är samlade, och så kan man börja planera inför nästa gång, för det är ju trots allt planeringen och förväntningarna som är bäst!

    Börja planera redan nu! Det gör vi, till helgen är det dags igen. Bettar att vi är i säng strax efter 21!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju faktiskt så. Planeringen är bäst! Som att åka till Gekås - planeringen är roligast. Sen blir man bara trött... ;)

      Hoppas helgen blev lyckad!

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!