torsdag 26 december 2013

Felicia är DÖD, Julstämning & Kiss på scen!?

Förlåt för uselt bloggande - men jag har semester!! ;)
 
Ja, så här en vecka för sent inser jag att Elton har gått och vrålat "FELICIA ÄR DÖD!" hela semestern. Idag kom nämligen ett litet tillägg efter den så kallade julhälsningen: "Mammaaaa...Felicia é död. Sloo han sitt huve och ble död mamma?!" Haha, Feliz Navidad på dig vår lille knasboll!
 
Igår var det julgala här på hotellet. Fantastiskt mysigt, nästan som i en film! Alla anlände finklädda till våning 5 och den fint dekorerade "Pianobaren" klockan 17,30. Lite kul att se folk med kläder på för en gångs skull, haha. Annars är det ju mest bikini och sololja hela dagarna och nu kom folk i långklänning och skjorta. (Ja, jag kör ju lite naket med som vi alla vet...suck. Men jag har nu lärt mig att INTE skoja med Freddy och att alltid klä på mig när det knackar på dörren.)
 
Vi inledde med en god drink på den soliga terrassen med trumpetspelande i bakgrunden. Det fanns en glad Tomte som alla blev fotade tillsammans med vid ankomst och glad personal som minglade med oss gäster. Här är vår bild. Och, ja...jag ser ut som en tönt, Elton sover (<--TACK för det! Äntligen en lugn middag) och dessutom hittade jag inte skärpet till min klänning och fick improvisera med skärpet till min morgonrock, haha. Glamouren flödar...
 
 
Efter en stunds mingel gick vi alla vidare till restaurangen där en FANTASTISK buffé väntade. (Och Elton sov vidare - yeyh!) Hela personalstyrkan stod uppställda vid ingången till restaurangen och hälsade oss välkomna och önskade oss God Jul. Bordsplacering, fina dukar och servetter, fina viner och blommor på alla bord. Jag är så imponerad över det arbete som lagts ner här. Även om det inte är "Kalle Anka-julstämning" så är det en otroligt härlig stämning här och man känner att det läggs ner en massa kärlek för att vi ska trivas. Igår bjöds vi på allt ifrån sill & ägg, räkcocktail, snittar med lax, skaldjur, Janssons Frestelse, köttbullar, potatismos, Filét Mignon, laxlasagne, kalvkött och en MASSA annat gott. Efterrättsbuffén ska vi inte glömma bort, haha. HÄR gick jag och Alice lös lite. Oh. My. God!? Hur fet ska man hinna bli innan man åker härifrån!? Det är helt galet så mycket god mat vi äter. Här finns allt. Och lite till. Och ja, man ska ju hålla volangerna spända så här i juletid så att inte rynkorna tittar fram. Det här är en LITEN del av efterrättsbuffén:
 
 

 
 
 
 
En stor eloge till personalen på Dorado Beach Hotel som dessutom gav ALLA barn sin egen stund med Tomten på julafton! Här slog mammahjärtat dubbla slag. Det är ju lite så när man åker iväg som vi gjort...att man tjuvar barnen på lite av julen samtidigt som man ger dem något fantastiskt istället. Men just den där stunden var så viktig. Alla barn blev uppkallade - en och en - och fick en personlig julklapp med namn och allt. Så mycket tid och kärlek som lagts ner och SÅ uppskattat av oss föräldrar och självklart våra barn. Alice fick smink och Elton fick fiskar att ha i badet. Dessutom var det en jätterolig väntan på Tomten
där alla barnen stod nere vid poolen och ropade efter Tomten som sprang omkring på takterrassen och på balkonger innan han kom ner till folksamlingen. Underbart! TACK!
 
 
 På eftermiddagen igår kom det fler Tomtar på besök i viken här ute. Underbart!
 
 
Och ja, någon timme efter Tomtens besök vid poolen fick vi besök uppe på våran balkong:


Barnen rusade upp till Tomten som väntade på rummet. Lycka! Massor med paket och en blyg Elton. Alice tittade misstänksamt på Tomten men spelade med bra. När Freddy kom tillbaks efter sitt "viktiga telefonsamtal med jobbet" viskade hon "Var det du som var Tomte pappa?". Ja, snyft. Det var ju dags såklart men lite sorgligt. Jag minns besvikelsen när min storasyster visade mig Tomtens kläder i källaren hemma på Valbo. Elton däremot höll på att bajsa ner sig när Tomten förklarade att man inte skulle kalla folk för "bajskorv", haha. Här har vi skärpet igen, haha:
 

 
Julaftons kväll(!) vid poolen på vårt fina hotell:
 
http://www.tripx.se/hotell/1612/dorado-beach-aparthotel-all-inclusive/
 
 
Och ja, detta är mitt tappra försök att skapa lite julkänsla mitt i ett semesterparadis, haha. En wallsticker som jag hittade i en skum butik för 5 Euro och en glittrig girlang som inte gick att fästa på väggen....
 

Freddys stora skräck i livet.. Att bli upptvingad på scen. Igår hände det och så här i efterhand är det skönt att han nästan hade en hel flaska vin i kroppen, haha. Han fick stå på scen...inför alla hotellets gäster...och kissa i en potta?! Jag älskar dig Freddy!
 
 
Idag har vi solat i 25-gradig värme, ätit gott (och alldeles för mycket igen), spelat Bingo till Alice stora förtjusning och hunnit med lite shopping. Man kan aldrig få för många väskor...eller klänningar. Vi köpte också årets dyraste blöjor. Alla ni som skriver "Ta inte med en massa - ALLT finns på plats!" Vafan! 20 blöjor för 95 kronor. Skit på er, haha. Här ska hushållas - vi vänder dem ut och in om det bara är kiss! ;)
 
NU ska jag krypa ner till en varm och gosig 2-åring. Imorgon ska vi in till Playa del Inglés och göra av med de sista "semesterpengarna" så att de slipper ligga och reta mig och Alice i plånboken, haha. Såna é vi! Vi har sparat sen i April - nu jäklar ska det shoppas! Dessutom ska vi tydligen gå i den där jävla öknen som Freddy tjatar om. Det ser jag verkligen fram emot. Vykortet som jag köpte på skiten idag räckte inte....
 
over and out.
 
//Meekatt...

17 kommentarer :

  1. Vilken hälig jul ni ger barnen! De kommer minnas den alltid! Så fint av hotellet med allt fixande, förstår att du är nöjd. När vi var på Gran Canaria förra julen kändes de som att de glömt bort att vi skandinaver ha lite juligt för barnen. Ditt hotell ska vi kolla upp och överväga för nästa jul! För till väårmen ska vi i alla fall igen på julen! Wallstickersen är jättefin och klänningen med trots skärpet, hehe. Mysiga familj! Tack för att vi får dela er upplevelse.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! <3 Ja, de gör verkligen allt för att vi ska trivas. Juldans, Tomte, bakat julkakor med barnen, skrivit önskelistor til Tomten och lämnat flaskpost i havet och en MASSA julgodis! Underbart! Saknar bara Janssons Frestelse, haha. Och hunden!! ;)

      Radera
  2. Vilken kalasjul ni verkar ha, faktiskt bättre än vår ;)
    I dag regnade det i Las Palmas. Helt otroligt att bara en halvtimme från oss ligger ni och solar och badar.
    Hade det inte varit för att det är så jäkla körit här i jul så hade jag allvarligt funderat på att komma ner till er istället ;)
    Nu har vi lokaliserat er i alla fall via google-map. Kortet från stranden kände vi inte igen alls för stranden i Arguineguin ser inte ut så. Men när vi fick se hotellet från framsidan så var vi med på vart ni är.

    På söndag kanske vi hinner ner en sväng.
    Ligger ni vid poolen då?
    Eller regnar det när VI kommer ?
    Skickar mail.

    Hälsningar
    Yohanna i Las Palmas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi har ju en egen "VIP-strand" här på hotellet. ;)

      Och ja, här är det alltid sol! Inte en droppe regn sen vi kom hit!

      Kram! <3

      Radera
  3. Det låter verkligen som ni gjorde rätt i att ta den här resan! Och jag tycker att med tanke på all fin reklam du ger hotellet att ni är värda en bonusresa :D Jag som egentligen inte alls har lust att åka iväg någonstans, börjar allvarligt fundera på om vi kanske skulle iaf..
    Väldigt fint familjekort, och skärpet passade fint till klänningen - du är jättevacker!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag tackar inte nej till en bonusresa! ;) Ja, ni blir inte besvikna om ni åker hit, jag älskar stället!

      Haha, tack! Skulle tagit morgonrocken kanske!?

      Kram!

      Radera
  4. Åååå men både du & klänningen e finfin...

    SvaraRadera
  5. Åh vad mysigt (trots att Felicia är död) :-)

    SvaraRadera
  6. Malin och töserna27 december 2013 kl. 13:10

    Vilken fantastisk jul ni ger era barn och er själva! Kram på er och god fortsättning eller vad man säger :-D

    Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram och God Fortsättning/Gott Slut/Ha det så jävla bra!? haha

      Radera
  7. Så fint ni har det. Resan som ni längtat så efter.skönt att läsa hur ni njuter
    Massa kramar till dig fina Malin!!

    SvaraRadera
  8. Ser FANTASTISKT ut! Vi är så sugna på att fira nästa jul där. Får man fråga vad ni betalade på ett ungefär?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi betalade 31 200 kr (ganska exakt tror jag?) transfer och All Inclusive för oss alla 4 i 14 dagar. :)

      Radera
  9. Fast jag tror faktiskt att det på riktigt finns en låt där de sjunger "Felicia är död". Eller förresten, det kanske var "Felicia försvann"?

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!