onsdag 1 februari 2012

Det finns inget Fredagsmys!

Det finns inget Fredagsmys. Nej. Det är bara en myt som cirkulerar på Facebook och den är skapad av tjocka människor på OLW i maskopi med öppna förskolans "mamma-maffia". Så är det. Och syftet med detta påhittade fenomen är att få oss vanliga föräldrar att känna oss ännu sämre...än vad vi faktiskt är.
Skriver man inte "Fredagsmys!" på sin Facebookstatus innan klockan 19.00 en fredag...är man en dålig förälder. Och skriver man "Fredagsmys" men GLÖMMER att komplettera med ett bildbevis (på en ful unge i onepeace som dippar grönsaker i femprocentig ekologisk créme fraiche...i skenet av 260 IKEA-värmeljus) är man inte heller godkänd. Perfekta familjer hittar man i nyinköpta fotoramar...och på Facebook på fredagar.


Innan Facebook kom...ni vet då när man hade riktiga vänner...som man kunde prata med...och träffa...då fanns det jävlar inget "Fredagsmys"! Då var det "somna-nu-för-fan-ungar-så-vi-kan-avsluta-veckan-med-lite-waka waka!" som gällde. Men nu...nu ska det MYSAS! Allihop - tillsammans! Och ALLA ska vara glada och snygga, äta nyttiga saker och ta kort på varandras Ellos-leenden. Sen ska dessa bilder spridas världen över som ett bevis på hur perfekt allting är. Men jag har genomskådat er för längesedan! Jag VET att det inte finns något jävla Fredagsmys! Jag kan nog läsa mellan raderna på era falska statusuppdateringar...

"Fredagsmys med Tacos framför TV:n! Äntligen helg!" = "FY FAN vad vi behöver städa efter detta jävla matkaos! Lök och majs flyger ÖVERALLT, läsken rinner längs golvlisterna, ungarna är snoriga och jag hatar mitt liv. TVÅ hela dagar utan dagis - snälla låt det bli måndag snabbt!"

"Fredagsmys!! Skål vänner!!" = "Innan jag fick barn hade jag vänner. De finns där ute någonstans... Snälla låt mig åtminstone få bli lite full ikväll!"

"Familjen samlad för mys!" - "Åh jävlar vad många vi är! Vad hände?!"

"Fredagsmys! Mysmiddag och en flaska rött!" = "Mc Donalds & ett åtta veckor gammalt dunkvin...framför Postkodsmiljonären på TV4. Jippie."

"Wohooo! ÄNTLIGEN FREDAG!!!" = "Tack gode gud att denna jävla vecka är slut. Imorgon är det MIN TUR att sova till åtta älskling! Godnatt!"

"Fredagsmys med finaste familjen Johansson!" = "Fan. Åka bort en fredag!? Vem tyckte att detta var en bra idé!? Obekväma jeans, smink, ouppfostrade ungar som man ska behöva skämmas över och en jävla massa små kletiga händer i chipsskålen. Jippie. Ta mig härifrån!"

"Äntligen Fredagsmys med familjen!" - Tack GODE GUD att jag har iPhone så jag slipper umgås med dem!! En statusuppdatering nu så alla tror att vi älskar varandra sen blir det wordfeud tills jag däckar här på soffan. Gött!"

"Fredagsmys med älsklingen!" = "BARNVAKT!!!!!! Ring inte för fan! Vi ska ha sex!"

Så är det. Det är sanningen bakom fredagsmysandet.


Freddy, Elton & Jag. Alice är perfekt och somnade halv åtta.

Fredag i Birgersson casa: "Köp med dig Mc Donalds hem. Jag har ingen lust att laga mat." Freddy kommer hem och jag blir sur för att klantarslena på Mc Driven återigen missat min dipsås. Freddy äter sallad istället för pommes...för sån é han. Alice äter en enda Mc Nugget sen bråkar vi om leksaken som "man inte får öppna om man inte äter upp morötterna!!" Sen hotar jag med "inget godis!" En kvart senare är mitt godisbegär så stark att jag glömt bort mitt hot. Godiset åker fram. Freddy hämtar frukt i garaget...för sån é han. Elton somnar vid halv nio efter en jäkla massa gnäll och "springa-fram-och-tillbaka-med-honom-i-famnen-för-vi-har-för-svagt-psyke-för-5-minutersmetoden-och-tycker-att-Fia-ska-göra-det-åt-oss". Vid nio slocknar Alice i ren utmattning efter tandborstsbråket. Jag bär in henne i sängen och ligger kvar och myser hos henne en stund för att lätta mitt dåliga samvete för att hon fick somna ledsen.

Sen funderar vi lite på om vi ska ha sex. Men jag har ätit för mycket godis så jag orkar inte röra på mig. Dessutom har jag inte rakat benen på ett bra tag...och Elton håller på och smågnäller i sovrummet och lär vakna snart. Så det blir en film och ca 20 minuter in i filmen vaknar Elton. Jävla tur vi valde bort sex! Fredagsmys...yeyh! Så är det.

Freddy:
over and out.

//Meekatt...
 

62 kommentarer :

  1. Ha ha ja Rowan som kvinna är hysteriskt kul...
    För övrigt kan man verkligen läsa mellanraderna på "vännernas" uppdateringar på Facebook. Herregud vad det ska rapporteras om hur duktiga de är, varit och tänker vara. Ibland kan jag inte låta bli att kommentera med ironi och sarkasm och det gillar ICKE!

    För mätt och orakad för en fxxk? ;) Been there - done that.

    En sak till.. (på en ful unge i onepeace som dippar grönsaker i femprocentig ekologisk créme fraiche...i skenet av 260 IKEA-värmeljus) UNDERBART!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, ironi uppskattas sällan i dessa situationer, haha. ;)

      Ja, onepeace och dippa...det är så det ser ut!

      Radera
  2. Kan ligga något i det ;)
    Jag tänker bara på kyckling när jag hör ordet fredagsmys, har inte reflekterat så mycket över statusarna :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, kyckling äts det! Kycklingtaccos! ;)

      Radera
  3. Meh meh meh jag har fredags mys,.... i min lilla hjärna över mina 2 kullar som sitter på varsin sida av huvudet!!! haha. =) Super förbaskad nöjd, och vi hade fredagsmys i går hahaha.
    I alla fall... härlig du är... nästan så man vill fråga om vän på fejjan för att skriva "fredagsmys" på fredag =).
    Ha en jätte bra dag, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, Fredagsmys på en tisdag - det förklarar allt! ;)

      Fråga på bara! Skulle vara uppiggande med en vän på fejjan som fredagsmyser mitt i veckan! ;)

      Ha det gott! Kram!

      Radera
  4. Visst är det härligt med fredagsmys ;) grattis säger jag till mig själv om jag har någon energi kvar efter att ha nattat en sockerspeedad 2åring som INTE vill sova en fredagskväll ;)

    SvaraRadera
  5. HAHAHAHAHAHAHA!!! Tack Katten!! ÅH vad jag hatar alla dessa statusuppdateringar på fredagar! Själv har vi kaos med tre bråkiga barn som inte vill se samma program på TV, inte äter utav maten, vägrar somna i tid och kvar sitter tillslut vi trötta och deprimerade! Mysigt?

    Du kan verkligen sätta ord på alla mina tankar. "Ellos-leenden" = priceless! HAHAHAHAHA!

    Kram Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch, vilken dålig familj ni verkar vara, haha! ;)

      Kram!

      Radera
  6. Vi gör så här Malin.... Du tar hand om Rasmus och Alva i en vecka så ska jag lära Elton att somna... Ok? Sätt bara på Transformers eller Cars 2 så är dem nöjda och glada...:-) Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner inte riktigt att den dealen är till min fördel...hm. Ingår semlor?
      Kram på dig supermorsan! ;)

      Radera
  7. Jooo det finns fredagsmys!! När man nattat trollen och kan sjunka ner i soffan i pyjamas och morgonrock och häva i sig en bytta B&J.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, troll!! Det är det man skulle haft! Hört att troll somnar tidigare än Kravallisar, haha. När Elton somnat...brukar klockan va runt tolv. Då är jag mer sugen på Stilnoct än B&J! ;)

      Radera
    2. Här har vi en taliban aka terrorist ...Somnar thank god vid 8... men är uppe innan sju.
      Gråter av frustration mer eller mindre varje morgon... Speciellt eftersom vi inte fått någon j*vla dagisplats efter flytten heller... så vi är väl uppe 6 veckor hemma nu. Och så har vi ingen jävla tv heller... eller ja, inga kanaler.
      Och surfar via mobilens bredband på datorn. Yay!
      Nämnde jag att vi bor ensamma i skogen utan körkort med? 3 fucking mil från Stan!

      Fredagsmys var det här...och lördag .. och söndag. Det är så jääääfla mysigt såååå! :))

      Radera
  8. haha! Så sant så sant! Vår bästa fb-status är en barnfamilj där vi pratat med sonen på förmiddagen och han berättade att hela familjen varit utslagen med kräksjuka hela helgen, men på facebook hade de gått långpromenader, ätit på resturang - "barnen upförde sig perfekt", haft middag för goda vänner och haft det så myyyyyyyyyyysigt! Jo tjena! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaha! Inte alls skumt! ;)
      Långpromenader mellan dass och TV-soffan kanske...

      Radera
  9. Ordet Fredagsmys ger mig klåda. Hatar det och jag vägrar skiten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gött! Våga vägra fredagsmys! Wohooo! ;)

      Radera
  10. Ha ha, verkligen en (h)ärligare blogg!! Du skriver underbart=)

    SvaraRadera
  11. Haha!

    Jag älskar fredagsmys. Nej. Låt mig tillrättavisa mig själv. Jag älskar alla-dagar-mys. Så ska det vara. Varje dag är en fest. ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, ja tro fasen det! Ni har ju inga små ligister som tar död på myskänslan!! Än... ;)

      Radera
  12. Håller fullständigt med.
    Vi har uteslutit fredagsmys. För vad är det som är mysigt med: Jobbat hela dagen, direkt till affären i 2 timmar. Skynda sig med maten. Sedan ska det plockas undan, diskas å allt det där.
    Så vi har helt sonika flyttat vårat fredagsmys till lördagsmys, då man kan äta lite tidigare och sedan i lugn och ro verkligen ha mys framför en film med allt som hör till!
    Det är vår variant!

    /LillAnn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi gör också tappra försök på lördagar och det funkar oftast bättre. ;)
      Fredagen...är ingen mysdag!

      Radera
  13. Hahahahahaha! Unferbar tolkning av våra uppdateringar! (ligger en hel del i det!) ;D
    Men man vill ju passa in i maffian! Haha

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, ni är en sån familj!? ;) Välkommen till verkligheten inne hos mig, hahaha. Här passar alla in! :)

      Radera
  14. Haha, jag älskar sista bilden och springmaskfamiljen. Moahaha.

    Rent allmänt glamouriserar vi bilden av oss själva rätt rejält på både fejjan och bloggar och överfuckingallt.

    Men inte du! :-D

    SvaraRadera
  15. Presis därför jag tog bort in facebook igår :P HA-HA!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wohooo! Hur ska du nu överleva?! Nu vet du ju...ingenting längre?! ;)
      Låter...jätteskönt! Heja dig!

      Radera
  16. Haha.. ja fredagsmys vad fan är det...
    Livet var bra lättare innan facebook!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man är ju mer ensam ju mer social man blir... ;)
      Fredagsmys...finns inte!

      Kram!

      Radera
  17. Så klockren bara bäst sagt kan bara hålla med...:)))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sjukt rolig läsning..

      Vi som har tre skogstokiga grabbar hemma, 1 - 3 - 5 känner igen oss mycket i det du så målande beskriver..

      Fredagsmys hos oss är att dom större sitter i soffan å tjafsar om sina skålar med saker medan den minsta försöker sno allt han kommer åt och så lite "AAAAJ han sloog mig" och "Han tooooog.. den va miiiiiiin" och "neeeeej inte gå in bakom tjock-tv'n och banka" och man har kommit in i den "rätta" fredagsmysfeelingen, d.v.s att se fram emot att dom trötta dagisbarnen ska lägga sig :)

      Radera
    2. Haha, skönt att ni vågar erkänna sanningen! ;)
      Trötta dagisbarn...finns såna?! ;)

      Radera
  18. Jag läste detta inlägg och har nu börjat läsa ikapp hela din blogg. Du har gjort mig beroende!
    Har aldrig följt en blogg förut och läser inte spec mycket- det e ju så jobbigt ;)

    Jag gillar ditt sätt att skriva så UNDERBART!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, då har du att göra! ;)
      Vad kul att du hittat hit och gillar bloggen! Välkommen in!

      Tack snälla för fina ord! *suger åt mig som en svamp* ;)

      Radera
  19. Citerad i en föreläsning på SVTs Kunskapskanalen för 5 minuter sen angående fredagsmys.

    SvaraRadera
  20. Hahahaha... Lovely! Tror du prickat innan alla kategorierna där :)

    SvaraRadera
  21. Såå roligt!! Skrattade högt! Mina barn är 11 och 14 och det tog lite tid att lägga av rollen som man fick. Mys, kel, alltid städat hus, gullig fru osv. Glad att jag fann verkligheten och slipper låtsas vara så perfekt som många jag känner fortfarande gör. Tack för din historia!! Caroline

    SvaraRadera
  22. Underbart att läsa din blogg! Jag skrattade så jag grät. Speciellt "Ullared". Och jag känner igen tiden från när våra var små. Jag säger bara tack och lov att mina barn är vuxna (har precis flyttat hemifrån). Och de överlevde vår uppfostran med livet i behåll. Älskar dem båda!

    På ytan är de flesta MÖNSTERmorsor, men de finns egentligen inte! Kommer att fortsätta läsa din blogg! Ha en bra dag. Kram

    SvaraRadera
  23. Underbar läsning.. Har nog aldrig skrattat så igenkännande. Särskilt den första med läsken rinnande och den med att sova till åtta.. Fy fy.. Man ska minsann gå upp 05.30 på helgen och få något gjort! Haha

    SvaraRadera
  24. du måste va en riktigt bitter person. tex skitmysigt att käka tacos mee familjen, klart som fan att du måste städa efter dig men de e de värt. o hur fan kan du säga att man som förälder kan hata sitt liv?!? bara för att du gör de?! när de e helg hemma hos oss blire stökigt, busigt osv men så ser en vanlig småbarnsförälders liv ut. jag kan helt ärligt säga att jag bara njuter av att ha mina barn hemma även om de är stökiga ibland. jag hatar tanken på att de ska behöva va på dagis så mkt... o om du nu hatar fredagsmys så mkt vrf bryr du dig ens?1 vrf ens yttra dig om en sån onödig sak? de behöver inte alltid betyda att de ljuger när de skriver fredagsmys. låt dem kalla de va de vill. har du de aldrig mysigt med dina barn el? äre eå fel att skriva de på fb eller vade nu gör. visst kan ja hålla med dig att man boree använda data telefon fb o allt vad de heter mkt mindre än vad vi gör. MEN låt folk göra vad de vill. du har ju inte een aning om vad som är sant eller inte. känsligt ämne är detta för dig iaf.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd att kommentaren från anonym är just anonym, men inte förvånande när man inte följer sitt eget råd....hahaha snälla, gör dig själv o oss alla andra en tjnäst o tryck på krysset uppe i högra hörnet.... Hälsningar Sussie

      Radera
  25. Äsch! Funkar kanske att gå en kvällskurs i svenska på fredagskvällen? Kanske passar dig anonym?

    SvaraRadera
  26. Till Anonym ovanför:
    SKIT PÅ REJ!!!

    SvaraRadera
  27. Vilka sköna citat förverklingar. Sjukt bra.
    Sen så fins det vissa som tar det mer personligt, ser det ut som, haha.

    SvaraRadera
  28. Haha, ånyo ett underbart blogginlägg. Är tacksam att jag redan läst ikapp alla blogginlägg så jag slipper ligga och fnissa och hålla familjen vaken om nätterna.
    Himla tur att du tar bladet från munnen så jag som "misslyckad" trött förälder har något att le igenkännande till. :-)

    SvaraRadera
  29. Anonym är uppenbarligen inte född på 70-talet. Det baserar jag på bristen att fördtå ironi, och stavningen. Jobbigt att ta hela världen så allvarligt.

    Underbart underhållande blogginlägg meekatt!
    Som vanligt :-)

    SvaraRadera
  30. Hahaha! Anonym; Det tragiska i det hela är att du inte förstår ironin!

    SvaraRadera
  31. Men herre min fucking je... Vad är det med folk? Jag kan slå vad om att den där kärringen är en sån som rullar helt perfeta, runda köttbullar och sen lägger ut en bild på dom på Instagram med en lyckligt unge med ketchupmustach bakom. Kör på Malin, du är helt fanstastisk!
    /Lisa (ännu en fredagsmys-"hatare".)

    Ps. Jag googlade på den där hemska Olw-låten för att ha med den i ett ironiskt inlägg om just fredagsmys och hittade till din blogg. Det är väl det enda bra som den jävla låten har fört med sig, att jag hittade din underbara humor.)

    SvaraRadera
  32. Ja verkligen anonym Skit på dig! Ironi vet du tydligen inte vad det är!

    SvaraRadera
  33. Haha... Stackars Anonym som inte lärt sig läsa "mellan" raderna! Älskar läsa dina blogg och alla inlägg med all ironi och tycker den är fantastisk!
    Kram fina du!

    SvaraRadera
  34. Men...

    Denna "Anonym" måste väl skämta va?? Eller är det så illa ställt med hjärnkapaciteten, så att "Anonym" inte förstår ironi?

    För "Anomyms" skull, hoppas jag innerligt på det förstnämnda alternativet, även om det var ett ganska klumpigt utfört skämt...

    SvaraRadera
  35. Hahahaha HÖG igenkänningsfaktor! Tack för att du ger det SANNA fredagsmyset ett ansikte! ;)

    SvaraRadera
  36. Du är bäst!! Älskar ditt sätt att skriva och hur rätt du har, man känner verkligen igen sig i det du skriver.. Haha
    Har precis börjat läsa din blogg och LOVE IT!!
    Bäst e du kram / Mikaela

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!