torsdag 23 februari 2012

Antiklimax, Semester & Big Brother!

Resan började jättebra i måndags. Alla fyra satt i bilen - glada och förväntansfulla och diggade till Alice bästa låt ”Calcutta”, redan klockan fem i åtta på morgonen. Vi vinkade hejdå till Freddy och gasade iväg med mitt fullpackade fula beiga Kinderägg. Vi kom tio meter…sen såg jag bensinmätaren. Fan. Vi backade tillbaks och fick bensinkortet av Freddy. Sen höjde vi volymen igen och gasade iväg. SEMESTER!! Wohoooo!! (<-- Jag, vet. Hur fan tänkte jag där?! Semester med barn…finns inte.) Vi tankade, körde ut i rondellen i Mellbystrand och alla fyra sjöng sitt högsta ”Caaalcuttaaaa, I am a Taxidriver in Caaalcuttaaaa!!” tills jag kom på ”VART FAN SKA VI?!” Allvarligt? Snacka om antiklimax. Jag packar ner halva huset, sätter mig i bilen och kör iväg…men jag har ingen aning om vart jag ska?! Jag är en idiot. En idiot på semester.

Efter fyra och ett halvt varv i rondellen och en massa glädjevrål ifrån en fnittrig och trött Kravallis i baksätet och min lillasyster Anna svarade äntligen Freddy i telefonen. ”Vart fan är jag på väg?!”  Ja, jag visste ju att jag skulle till Småland…och att det ligger ”uppåt till höger” men hur fan kör man dit?! Freddy svarade med sitt klassiska ”Men Maaalin?!” Ibland undrar jag om jag inte heter ”Men Malin?” Det är nästan ingen som säger bara Malin till mig. Mamma sa alltid ”Men Maaaalin, nu tiger du!”, haha.  Skönt att ha en blogg, här ber ingen mig vara tyst. Jag fick i alla fall en vägbeskrivning och vi kunde lämna rondellen lite smått illamående… ytterligare två varv senare. Väl framme i Ljungby mötte vi upp Magda och hennes 650 barn (<-- ok, tre barn…men det kändes som 650 barn de här dagarna) och resan fortsatte mot de mörka skogarna i Småland.
Semester. Tre dagar i Småland med alla barnen. Snö och pulkaåkning…kvällsmys vid brasan och kärlek! Åh vad mysigt……NOT! Hur fan tänkte vi här?! Hallå?!! 2 ensamma och trötta mammor i skogen…i ett kallt hus...(utan internet!!) med ett helt jävla dagis och en stackars 14-åring som väntade sig ”sportLOV”. SKJUT MIG! En febrig liten Elton gallskrek i ganska exakt 32 timmar, jag brände mig på kaminhelvetet när jag skulle agera eldvakt, köket var ett enda stort kaos, Alice förälskade sig i en 11-årig grabb och sprang runt och fnittrade hela tiden medan stackars jämnåriga Benjamin var hjärtekrossad och förtvivlad. Vi gjorde inget annat än bar runt på skrikiga ungar, plockade fram mat, städade köket, bäddade sängar, torkade blöta vinterkläder, bar ved och skällde på barn. Semester – my ass! Dessutom är det här med eldvakt inget för mig. Klockan 05,10 kändes det som rena jäkla Robinson när jag satt och kämpade med att få eld i skitspisen. Dessutom lämnade någon (<--Magda!) locket öppet till vedlådan på altanen så all ”torr fin ved” var full med snö…suck.
I tisdags blev det i alla fall en sväng till Växjö för Semlefilsjakt och den gick över förväntan. Vi hittade filen på första stoppet och till och med Alice insåg vilken viktig stund detta var. ”Ta kort mamma! Lägg ut på Facebook och visa för Tomten så han vet vad du vill ha när du fyller år!” Jag packade korgen full och hann marknadsföra denna fantastiska produkt för två kunder vid mejerihyllorna under tiden. Så här i efterhand kan jag väl känna att jag kanske hotade dem mer än lockade dem…men vafan?! Vi kör ifrån Mellbystrand för att köpa Semlefil – ni BOR här och vill inte ens prova?! Skit på er! Men ja, de köpte till slut…säkert mest för att bli av med mig. Jag borde fan få provision ifrån Emåmejeriet!


Nu är vi hemma i Mellbystrand igen och herregud vad skönt det var att komma hem igår. Jag och barnen däckade på soffan direkt och Freddy mötte en utslagen familj när han kom hem ifrån jobbet. ”Borde inte ni vara pigga, ni har ju varit på semester?” Ha. Ha. Ha. Magda och jag var tydligen ganska eniga om att detta var en idiotisk idé och messade varandra ”Home-sweet-home-mess” hela kvällen igår och kom överens om att ALDRIG MER göra om det här. Nästa gång åker papporna iväg med barnen! Att Elton var sjuk och hade över 40 graders feber hela resan underlättade ju inte situationen direkt…men hur tänkte vi? Det finns inget ”semester” när man åker med barn. Jag sov totalt 4 timmar på två dygn. Jag förvandlades till en trött och svettig Alexander Nilsson och stod mest i helvetesköket och svor hela tiden över skitig disk. Men vafan…jag gjorde ju inte annat än att plocka fram mat, plocka undan mat, diska, torka av diskbänken…för att fem minuter senare plocka fram ny mat. Och detta gjorde jag oduschad och iklädd träningsbyxor. Lite komiskt såhär i efterhand att jag hade packat en stor påse med ansiktsmasker, hårinpackningar, nagellack och annat ”mammalyx”. Resan blev mer ”aggressiv-och-ful-Trailor-Trash-mom” än  "mamma-på-semester-som-unnar-sig-lite-vardagslyx”.
På vägen hem igår sa Alice ”Mamma, detta har varit den BÄSTA semestern i hela mitt liv! Jag älskar dig! Världens bästaste och finaste mamma!” Eeee? Okej. Ja, jag ansträngde mig i och för sig så att röven nästan sprack för att hon skulle ha det mysigt och kul, men har jag verkligen SÅ bra pokerface?! Heja mig!?
Igår kväll gjorde lillasyster och jag ansiktsmask och njöt av ett tyst hus efter att ha ägnat nästan hela dagen åt att packa upp väskor och tvätta kläder. Att få sitta hemma…framför sin egen TV…med Geisha och iskall Pepsi Max…i ett tyst hus…DET är semester det! Sen förgylldes ju kvällen av Big Brother-Ludvigs kommentar när han överraskades av lite öl: ”knulla mig i röven långsamt och dra pungen i gruset – det finns alkohol!”. Då är man fan glad!? 

(Nej, jag kollade inte på Big Brother. Råkade bara zappa förbi när jag väntade på Jerry Springer!)
Over and out.
//Meekatt...back in business.

39 kommentarer :

  1. Hahaha, kan riktigt se er där i bilen i rondellen. "Vart ska vi?" Hahaha, underbart.

    Såg också på BB igår och skrattade gott åt den kommentaren.

    Skönt att du är hemma igen så vi kan njuta av dina fantastiska inlägg. Alice var ju nöjd så bra jobbat Meekatt!

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sån é jag... ;) Vadå planering? Haha

      Tack snälla! Ja, Alice var nöjd - yeyh för mej!

      Radera
  2. Semester... Ja det lät ju mysigt först... Man vill så mycket och ibland glömmer man att ...finns det barn, finns det många viljor... ;) Att åka till ett varmt land, med all in inclusive OCH Bamse klubb!!!! Det är semester.. Kostar en aning mer .., men det är semester ;) ...

    Men vad modigt och duktigt av dig! Nu vet jag vad jag inte ska göra ;) Tack! ;)

    Välkommen hem!
    Du och din blogg behövs!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du!

      Haha, ja...jag provar åt er andra så att ni kan ta smartare beslut! ;)
      Bamseklubb och all inclusive låter MYCKET bättre! Eller varför ínte en barnfri helg i Varberg!? ;)

      Kram!

      Radera
  3. Svar
    1. Hahaha, ska prova det uttrycket här och se hur det bemöts! ;)

      Radera
  4. JAG. ÄLSKAR. DIG!!!!! Vad skulle jag göra om jag inte hade din blogg att garva åt varje dag. Du är helt fucking AMAZING <3

    Men om du vill ha semester - gör som jag gjorde för ett par år sedan. Åk till ett spa en helg. ENSAM!! Sååååå underbart skönt. Det finns inget som slår det! Jag kan lugnt säga att jag inte alls ville åka hem....

    Hm, jag har nog lite att blogga om därifrån kom jag på nu, det blev några tabbar....

    Kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, och jag ÄLSKAR DIG!

      Precis en sån helg har jag inplanerad...rabblar orden "snart barnfri helg med Tessan" som ett mantra hela dagarna för att överleva just nu! Risken är just den...att jag aldrig åker hem igen! Haha

      Ja, blogga på! Me like!!

      Kram på dig!

      Radera
  5. Semester utan plan med barn.. Ha ha underbart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idioti...när den är som tydligast liksom... ;)

      Radera
  6. Du borde verkligen få provision från mejeriet! Jag bor i Växjö och köpte semlefil härom dagen, enbart för att du tjatar om den. Jag gillade den inte alls. Det gjorde däremot min syster som var på besök från Blekinge - så mycket att hon köpte med sig flera förpackningar hem innan hon lämnade Småland. Jag förutspår att hon kommer att besöka mig oftare den närmaste tiden... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men! Hur kan man inte gilla Semlefil?! ;)
      Gillar du semlor hoppas jag att du besökt Semlekungens vagn i alla fall. Gode gud vilka semlor!! Jag överväger att åka upp och haka på vagnen på dragkroken och köra hem till Mellby med hela skiten! :)

      Radera
  7. Hahaha, men det var ju jättebra att Alice tyckte det var den bästa semestern ever i alla fall ;D Men ja, nästa gång får väl papporna åka iväg med alla barnen så att ni kan få sitta ensamma hemma med geisha och TV och ansiktsmasker och unna er lite vila och avslappning ^^ det tyckte jag lät väldigt skönt!

    Yaaay att du äntligen fick tag på din semlefil... men så hur smakade den då? ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh men hallå!? Var har du varit!? Haft värsta följetången på Facebook ang semlefilen, haha. Den är alldeles underbar. Mild...lagom söt...med kardemummasmak och Semlekänsla! :)

      Kram!

      Radera
  8. Åh du är helt underbar. jag är så glad att jag hittade din blogg! Du gör mig på så fantastiskt bra humör och den egna skrivlustan fullkomligt exploderar!

    SvaraRadera
  9. Älskade Meekatt! Åh vad jag har längtat efter en uppdatering! Njuter av varje ord du skriver. Du är ett geni med orden! Blir det någon bok snart??? Snälla!?

    Var hittar du alla otroliga bilder? Skrattat så jag har kramp i magen idag åt dina inlägg. Läste graviditets-inläggen för min gravida kollega som höll på att föda av skratt! Bara älskar dig!

    ¨Kram Leanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tack snälla du! Bok?! Räcker det inte med bloggen!? Behöver vi verkligen mer Meekatt? ;)

      Bilder? Google is da shit!
      Var rädd om din gravida kollega, haha! Ge henne minst en semla/dag så blir allting bra!

      Kram!

      Radera
  10. hahha....semstern from hell.....shit att du pallade!

    Tackar just nu gud eller vem som helst för att mina vuxenbarn inte vill åka med sin mamma på tre dagars stugsemester. Fast imorgon tycker jag säkert att det är lite sorgligt.

    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad hade jag för val?! Haha, jag pallade inte...men det var liksom inte läge att lämna barnen i skogen... ;)

      Stugsemester rekommenderas endast om antalet vuxna överstiger antalet barn. Punkt.

      Kram på dig!

      Radera
  11. Ha, ha, ha, du e ju underbar! Önska dig en GPS!! Jag e lika förvirrad som du när jag ska ut o köra men nu när jag har min GPS så kan jag nästan men bara NÄSTAN koppla av när jag e ute o kör:))

    SvaraRadera
    Svar
    1. GPS is for loosers! Jag har en Freddy av 1978 års modell istället! ;)

      Radera
  12. Din blogg är ju helt underbar!!
    Skrattar så jag får ont i magen!

    Hälsningar från USA!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wiiih! Tack! Vad kul att du gillar bloggen! :)

      Kram!

      Radera
  13. Säg som det är - Du RÅKOLLAR!!! Ha ha ha

    SvaraRadera
  14. Men Maaalin!

    Hur tänkte du där? Semestra med Kravallis...ASG
    I ett ödetorp i de djupa skogarna?

    Tom med Fantomen lämnar kidsen i storstan, och flyr till sin grotta ensam.
    Ja, nästan
    Han har ju Guran.
    Meeeh...
    Börjar se lite likheter här nu... :-O

    Efter en natt med gallstens anfall...
    Så var det här ett ungefär lika plågsamt skrattanfall.

    Stalltips från en artfrände.
    Anmäl dig till Big Brother...
    Du vet att du är vår guru juh.
    (jag tar ett snack med Gry, om och plocka in dig som joker?
    Och din vecka serveras det bara semlor)
    Fatta vilket lugn...
    Underbar tristess och .....


    /Anondoderorsos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har lärt mig en sak nu. Jag kommer ALDRIG mer säga orden "semester" och "barn" i samma mening. Det var jävlight korkat av mig, haha.

      Big Brother, haha. Skjut mig. Jag hade spenderat all min tid med att jaga de andra deltagarna och tvångsduscha dem i handsprit! Usch!

      Kram!

      Radera
  15. Du har möjligen inte ett strandhus eller stuga eller något att hyra ut under påsken för att om möjligt göra min påskledighet lite jobbig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, våra hyresgäster flyttar ut från strandhuset den 1:a april så det är ledigt!
      Tänte du gömma dig från familjen och få lite egentid? ;)

      Radera
  16. lite mindre jobbig ska det stå

    SvaraRadera
  17. Hehehe, låter inte helt som en drömsemester men nåt måste du ju gjort rätt med tanke på Alice kommentar!

    Själv gör jag stor åtskillnad på att resa (med barn) och att åka på semester (utan barn), de två företeelserna har inga som helst likheter med varandra... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Alice var glad och det är ju värt ett och annat pluspoäng! ;)

      Tack - jag har också lärt mig det nu, hahaha.

      Kram!

      Radera
  18. Meekatt!! Blogga!! ;)

    SvaraRadera
  19. Hahahaha vilken semester!! NOT! Fast dottern verkade ju uppskatta den :)

    Jag har däremot semester - jag har lånat ut mina barn till mormor torsdag till söndag. Det kallar jag för semester!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det där låter ljuvligt! Hoppas du haft en skön semester! ;)

      Radera
  20. Hahahaha. Bästa jag läst på länge. Tack för ett gott skratt, som alltid. ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att mitt elände kan glädja någon! ;)
      NJUT av era semestrar så länge ni kan, haha. Du vet, sen är det kört!

      Kram!

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!