torsdag 12 januari 2012

Skam, Krissituationer & Kaffe!

"Mammaaaa!? VARFÖR har du slängt min mugg??!"
Åh! Jävla skit!! Hur kunde hon hitta den?! Jag gömmer mig i badrummet! (Moget va?)
"Maaaammaaa!!? Har du SLÄNGT min mugg som jag har målat själv???"
Skjut mig! "Men gumman, det är klart att jag inte har! Vi går och tittar!" Vi går ut i köket och Alice går med bestämda steg mot sophinken. "Titta mamma! I soporna!!!" Vad fan hade hon där att göra?! Klockan sju på morgonen?! "Nääää! Det var det värsta! Jag skulle ju lägga den i DISKMASKINEN! Jag måste ha varit trött! Så tokigt det blev lilla vän...TUR du såg det!" Det var bara att snällt stoppa ner armen i helvetesgapet och hämta upp den bacillindränkta fula muggjäveln och lägga den i diskmaskinen, för att sedan ta emot "Mamma, hur kunde du-blicken" av Alice.


Ja, jag kanske är en dålig mamma som tycker att hennes fula egendesignade mugg med fyra bruna fläckar på (och en halv deciliter färg inuti som en stor klump på botten) förstör min  perfekta ordning i köksskåpen. Och ja, jag kanske är hemsk som tröttnat på att se den ofärdiga muggen stå på vasken som den gjort de senaste tre veckorna - men sån é jag! Muggen är nu bränd i ugnen och diskad. Alice vs Mamma 1-0.

(Många har frågat hur jag får fram sökorden från Google. Jag bloggar via "Blogger" och där finns funktionen under fliken "Statistik - Trafikkällor". Hur man får fram det via wordpress har jag tyvärr ingen aning om, men funktionen är ganska kul.)

Klockan är snart nio...dags att hälla i mig sjukliga mängder kaffe och ta tag i pluggandet! Dagens uppgift - "Att leda en grupp i en krissituation". Ja, det kan väl inte va så jävla svårt? Jag är mamma - det gör jag ju varje dag! Jag får iväg familjen på morgonen precis i tid, jag lagar middag med två skrikande barn, jag får dem i säng på kvällen, tar oss alla överlevande igenom hela Ica Maxi...för att inte tala om Julafton och alla andra jävla högtider! HÄR snackar vi krissituationer!

Här t ex hämtar jag Alice på dagis...

När Alice kommer hem idag ska hon få varm Obo'y i sin mugg. Hon kommer inte dricka det. Hon vill ha sin Spiderman-mugg. Alice vs mamma 2-0.

 Kaffe!! Over and out.

//Meekatt...

22 kommentarer :

  1. Bloggar man på wordpress kan man ladda hem ett plugin som heter Jetpack, där ser man bland annat statistik.

    SvaraRadera
  2. "Nääää! Det var det värsta! Jag skulle ju lägga den i DISKMASKINEN! Jag måste ha varit trött! Så tokigt det blev lilla vän...TUR du såg det!" HAHAHAHA! Hur många gånger har man inte slängt saker och blivit påkommen? Hahaha! "TUR du såg det"! Underbart! Du är underbar!

    Kram Anjo

    SvaraRadera
  3. En klassisk ursäkt ha ha . Har kört den ett antal gånger. Inte bara om diskmaskinen utan om kläder i tvätten som jag vill slänga men inte får osv.. leksaker som "råkat" hamna i soporna eller mystiskt gått sönder. "Mamma ser oskyldig ut" Oj funkar den inte längre men det var ju synd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ett trumset (Tack Fia & Pelle) som kommer gå sönder inom en väldigt snar framtid. Tips kanske? ;)

      Radera
  4. Klassiker!! Bara att du förklarar det så mycket roligare ;-) Jag har också slängt krafs, kläder och leksaker och sedan har jag blivit påkommen och fått BLICKEN!!! Pust.

    Men till er andra som bloggar som vill hitta sökord och mycket mer. Google Analytics är helt kanon. Du kan se hur många som besökt bloggen, vid vilken tidpunkt, vilket land eller vilken ort de är ifrån, hur länge de varit där, hur de har kommit in på din blogg, om de sökt på google och vilka sökord. Och mycket mer!!!!

    Skitkul!!!

    Kram på er
    /Bondmoran
    www.bondmoran.nu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wiiih! Tack för superbra tips!! :)
      Och ja, "blicken"...är den värsta! Haha

      Radera
  5. Haha, kan riktigt se dig ladda inför hämtningarna i din pansarvagn! Respekt på skolgården! Inte en enda ungjävel vågar mucka! *lol*

    På återvinningsstationen i lördags: "Pappa, blev du inte glad för din julklapp?" Jo, det är klart jag blev Emil! "Varför slängde du den då? Skit också, den hade "råkat" trilla ner i pappersåtervinningen tillsammans med 200 andra konstverk! Bara att plocka upp och se förvånad ut! ;D

    Daniel

    SvaraRadera
  6. Hej mekatt !!!

    Åh tack för din gulliga kommentar och besök.. blev jätteglad =) och du är så välkommen tillbaka igen och igen ;)

    Ha de bäst !!

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för inspirationen! Tror bestämt jag ska ta tag i det där garaget snart och leta fram lite fina grejor! :)
      Ha det gott! Kram!

      Radera
  7. Har inte så mycket annat att säga än :-D.
    Och tacka för att jag får le lite, när jag besöker din sida. ;-)

    /Tette.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för att du tittar in!
      Känns gott att jag kan locka fram ett och annat leende! :)

      Radera
  8. Skrattar än åt bilden när du hämtar på dagis..hysteriskt!! Jag har en undangömd present från en vuxen vän som jag inte vågar kasta. Svinful! Vad gör man?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hämtningarna funkar mycket bättre nu! ;)
      Angående den fula presenten...slå sönder den och skyll på barnen...eller någon annans barn! Hur ofta kommer de inte undan med saker!? Inte mer än rätt!

      Radera
  9. ~ ♥ Lovely Kidz ♥ ~12 januari 2012 kl. 18:32

    Jo, lika bra att vara förberedd vid dagishämtning ;))

    Hoppas det är ok, att jag tipsar om din blogg hos mig, vill bara dela med mig av mänsklighetens tänk och garv, och en helskön blogg som förgyller mina dagar??

    Kramiz och göm längre ner i soporna ;))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naaw, vad gullig du är! Tack för fina ord!

      Längre ner i soporna - check! ;)

      Kram på dig!

      Radera
  10. Haha, vad glad jag är att jag hittade hit. *Nickar frenetiskt igenkännande*.
    Har inte haft oturen att bli påkommen bara :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen hit!
      Måste bli bättre på slängandet, helt klart! ;)

      Radera
  11. Kollar hit från en6barnsmamma..och gillar det faktum att du hämtar din unge i stridsvagn=)..man måste ju tänk på säkerheten i alla lägen..att sen eventuell miljöpåverkan är mer eller mindre..oväsentligt...bara dom små åker säkert..
    Dessa vackra teckningar som dessa småttingar envisas med att måla...sparar man på sånt i pärmar för eftervärlden, det kan ju bli värd en piccaso..nångång..men det är klart minnen är ju just minnen och stunden kommer aldrig igen så du får nog behålla den där muggen...tyvärr
    Må gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för titten och ja - säkerheten framför allt! ;)
      Muggen sparas till eftervärlden! Kanske blir rik på den en dag!

      Ha det gott!

      Radera
  12. Man måste vara lite taktisk. Sopbilen kommer på onsdagar. Alltså gör man en runda på tisdag före midnatt och "trollar bort" saker som vuxenvärlden (jag) anser vara överflödiga och förpassar dom direkt i soptunnan...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aaah! Här har vi ju en rutinerad förälder! Kollar genast upp tömningsdag och lägger upp en ny strategi! Kan man även inkludera makens mindre snygga kläder och datortidningar i detta förbipassande? ;)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!