torsdag 22 augusti 2013

Tejp, Klippande & Äckliga dofter?

Det här med tejp... Ni som inte har barn...eller har väldigt små barn - vet ni hur jävla mycket tejp en 5-åring gör av med egentligen?! Och Fredrik Reinfeldt - vet DU hur mycket tejp en 5-åring gör av med egentligen?! Det handlar om flera MIL tejp varje vecka! Vi får 1 050 kronor per månad i barnbidrag. Nu när Alice går i skolan i Veinge, har Fritids i Mellbystrand och faktiskt bor hemma hos oss fortfarande behöver hon ha TRIPPLA regnställ. Tre regnställ, tre par stövlar, extrakläder på två ställen...och en jäkla massa tejp. Det går inte riktigt ihop det där. Vi får helt enkelt göra som vi brukar - vi struntar i att gå ut när det regnar och tejpar allt vi ser!



Sen det här med klippandet och 2-åringar. Vad handlar det om?! Hur kan det vara så kul att klippa?! Och VEM ska städa upp alla tusentals små små vita pappershörn som ligger i hela huset? Mamman? Jag säger upp mig snart. Är inte det man ska ha fasttejpat i något annat så är det fan sönderklippt. Och det är inte så att den ena tar sönder allt och den andra lagar. Det är OLIKA saker varje gång.

Jaja, på tal om sax så hade vi ett sorgligt avsked i tisdags. Världens bästa Tom och Sara - barnens favoriter - åker till Norge och är borta "asalänge" som Alice säger. Sara är frisör här i Mellbystrand och nu ska de först göra "skitjobb" i Norge och sen kommer de stanna där och leta "riktiga jobb". Samtidigt som det är självklart att de ska åka och njuta av att man faktiskt kan göra vad man vill när man är 18 år så vill "ego-jag" skrämma dem och tvinga dem att stanna hemma. "Ni kommer att hata Norge. Alla är elaka där. Det finns avföring i maten..?" Vad som helst liksom...men nej. LYCKA TILL Tom och Sara! Ni kommer glänsa även bland döda får och rutten fisk, haha. Ångrar ni er och längtar hem kommer jag i mitt fula beiga Kinderägg av 2006 års modell och hämtar er! We love you!



Nu är ju då frågan. Ska jag börja klippa barnen själv igen? Sätta en potta på huvudet och freestyla med trimmern? Jag lekte ju frisör med Muzna i helgen då hennes afro hade hängt upp sig och jag gick loss med sax och hårfärg, haha. Sara hade gråtit om hon hade sett mig! 10 cm åkte av med en halvbra kökssax, sen i med svart färg och avslutningsvis i med världens bästa produkt för håret - OroFluido! Har ni slitet hår (som jag) eller barn som är hårömma (som Alice) så PROVA den! Jag är kär i den! Balsamspray i all ära men tre droppar av den här oljan i blött hår och Alice tycker det är SKÖNT att kamma håret!


Nu finns den till kampanjpris inne på BangerHead och den är värd varenda krona! Den har räddat oss ifrån bråket om hårborstandet. Nu vill jag gärna ha tips på hur man kommer förbi bråket om duschansdet! HUR FÅR MAN IN UNGEN?! Mutor med fina schampoflaskor, torktumlade handdukar, pyjamasmys och kvällsfika funkar inte, hot om loppor, löss och äckliga dofter skrämmer inte. Vad finns kvar? Pengar?!

//Meekatt...

18 kommentarer :

  1. Sister hazel-Kicki22 augusti 2013 kl. 10:27

    Tusen tack för tipset, har redan beställt en flaska! Har en dotter som också är väldigt håröm och använder inte balsam, så detta var ju ett perfekt alternativ!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, ni kommer ÄLSKA den! Ta i några droppar i nytvättat hår och tadaaaa!

      Hör av dig när ni testat!

      Radera
    2. Sister Hazel-Kicki28 augusti 2013 kl. 11:30

      Kom på posten igår, blir nog hårtvätt imorrn! Håller dig uppdaterad ;-)

      Radera
    3. Sister Hazel-Kicki30 augusti 2013 kl. 14:13

      Åh, vilken härlig olja! 4-åringens hår blev jättelätt att reda ut, sen skulle hon tvunget ha massa flätor, så jag vet inte hur det blir när det torkat ;-) 2-åringen fick också testa på sin minikalufs och jag kunde knappt sätta upp en tofs på henne idag för håret var så mjukt och glatt! Provade lite själv också och ja, det är en riktigt bra olja även till min risbuske! TACK för tipset!

      Radera
    4. Åh vad kul att du gillade den! Den är verkligen skitbra!! :)

      Radera
  2. ÄLSKAR orofluido! Utan den är mitt hår hemskt!

    Duschtips har jag inga men vill också ha! Kan ju bli dyrt om man ska behöva betala dem när vi har sex barn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan bli dyrt. Reinfeldt?! Hur löser vi det här?! haha

      Radera
  3. Hahaha, samma här med tejpen! Hoppas Reinfeldt tar till sig av kritiken och höjer tejpbidraget!

    Robban

    SvaraRadera
  4. Jag kan knappt titta på dotterns hår utan att jag får ett "Aj mamma, jag vill HA troll i mitt hår!" Tack för tipset det ska vi prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, prova! Vi provade allt innan. Alla balsamspray och inpackningar som fanns!

      Radera
  5. Det där med duschen är ju bra märkligt. Ingen av våra barn vill duscha när man säger till dem. Men sedan älskar de att duscha/bada och vill inte komma ut igen... Varenda gång.. Så först ska man tjaffsa om att de SKA duscha och sedan om att de ska SLUTA duscha. Puh! Inte konstigt att man är trött..
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så har vi det med. Ingen vill IN i duschen och ingen vill UT ur duschen. Det tar 1 timme att få in ungarna...och när väl hårtvätt och allt är klart - DÅ vill de fortsätta tills varmvattnet är slut...

      Radera
  6. Hon har inte en baddocka som kan va med i duschen och bada/duscha med henne? På Ica maxi i mellbystrand har dom en skärmliknande ring man kan ha på huvudet så man inte får vatten/ schampo i ögonen, de kanske kan vara något? /frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har provat alla möjliga leksaker och dockor... Men ja, den där ringen kan ju vara något! Då slipper jag "DET RINNER I ÖGONEN MAMMA!!" Ska prova en sån! Tack för tipset!

      Radera
  7. Hej! Förslår inte problemet med kläderna... Kan du inte köpa en bra skal jacka typ kax eller pop? Den kan hon ju ha på sig vått och torrt :-)
    Kramen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon har en skaljacka på sig/med sig. Men det är det här med regnbyxor och extra jacka när det ösregnar. Grejen är att skolan är en halvtimme bort och de åker buss dit. Vi vuxna har ingen koll på grejorna och var de hamnar. Hon är ju trots allt bara 5 år. ;)

      Då jag vet att det slarvas bort/glöms och försvinner jackor där så vill jag inte hänga några dyringar där. Och ja, blir det blött i skolan så finns det ingen möjlighet att torka kläderna och då måste det finnas byte. Och sen ligger fritids i Mellbystrand och där behöver hon ha en uppsättning. Vill inte att hon ska konka på regnkläder i lilla ryggsäcken fram och tillbaka varje dag heller.

      Men ja, nästa termin är skolan och fritids på samma plats och bekymmerna försvinner i min hjärna, haha.

      Radera
  8. Numera vet min Skrutta (8 år) att det inte blir någon tv, lek eller annat latjo om det inte duschas först.
    Gäller att inte vika en tum även om det gör ont i en eller man är trött som en gris. Det betalar sig i slutänden. Nu är det inget snack längre. Duscha först = leka/pyssla/greja efter!
    Lycka till och supertack för en fantastisk blogg för oss som vågar erkänna att vi är jävligt bra fast vi inte är perfekta! (Vem bestämmer förresten hur man är när man är perfekt?)

    / Mariette

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!