måndag 31 januari 2011

Badhus, Grisar & Minisnoppar!

Okej...då var måndagens äventyr avklarat - Badhuset!
Och ja, jag VET att man inte ska lova barn saker som man inte håller...men detta var nog SISTA gången vi åkte dit! Jag lovade att vi skulle ha detta som vårt "måndagsmys" - men det måste ju finnas gränser på vad man ska behöva genomlida som mamma?!

Först och främst...en trött svullen gravid kropp ska pressas ner i badkläder samtidigt som en treåring står och hoppar framför en och skriker "Skynda mamma, in med tuttarna!!" inför ett gäng åskådare i omklädningsrummet. Ja, jag är inte känd för att vara blyg...jag är ju en nakenfis av naturen men hallå! Just nu är Malin...en Valin.

Sen ska man springa igenom duschen och hoppas på att bli lite blöt. Jag skällde på Alice i duschen och vi hade en lång diskussion om att "man faktiskt är en gris om man inte tvättar håret innan man badar i bassängen!". För det är man ju, eller hur? En gång satte de upp en lapp på badhuset i Laholm där de staplade upp exakt hur många KILO hår, hudavlagringar, urin mm. som hamnar i bassängen pga. bristande hygien före badet. Undrar hur smart marknadsföring det var...jag gick inte dit på ett år!

När vi klarat av diskussionen i duschen gick vi förbi speglarna på vägen in i simhallen. VEM FAN kom på att det var en bra idé med SPEGLAR i duschrummet?! VILL man egentligen se sig själv i badkläder precis innan man ska kliva in i folksamlingen och garanterat springa på en och annan hunk...?! NEJ, det vill man inte! Idioter! Alice ställde sig framför spegeln och dansade och sjöng högt: "JAG LÄNGTAR SÅ HEM TILL MIN SPEGEL - JAG BLIR VACKRAAAAAARE FÖR VARJE DAG!!" Vafan, min "sjunga högt i bilen-sång". Kan hon den?! Hahaha - underbart!


Väl inne i simhallen satt en nyfriserad liten tant på bassängkanten och pausade mellan sina två längder. Alice stannade upp när vi skulle passera och sa högt "Mamma, hon är ju inte våt i håret. Är det en gris?". Ja, jag älskar min tös...på tisdagar!

Jag brottade ner henne i leklandet för de SMÅ barnen och hon hittade faktiskt en tjej inne i "grottan" och de lekte snällt i en halvtimme, medans jag försökte hålla styr på badbomberna och gömma mig för grisen. Sen skulle vi såklart över i mellanbassängen -  där Alice hela tiden måste gå på tå och får kallsupar var och varannan minut. Tärningen låg fint på kanten...hon såg den inte! Yeyh! Lucky me!

Själva badandet gick över förväntan idag och inte ens den tjocka mannen med iPhonen var där och störde. När det var dags att "avsluta" äventyret följde Alice SJÄLVMANT med in i duschen! Herregud...men skenet bedrog... Hon var inte plötsligt ett vanligt litet snällt barn - nej hon samlade kraft för dödsstöten! "MAMMA, titta vilken liten snopp den där pojken har!! Titta mamma!!" Där står alltså en liten grabb i 10-årsåldern vars mamma tvingat med in i DAMERNAS omklädningsrum. Stackarn kommer ha men för livet bara utav att ha sett våra naturliga kroppar! (hahaha) Och inte blir det bättre av att min dotter skriker inför allihop att han har en LITEN SNOPP!? Jag tvättade håret och ignorerade min dotter i hopp om att hon skulle hålla truten...men nejdå! "MAMMA - SER DU SNOPPEN! VAD GYYYYLLIG DEN ÄR!!" (Men allvarligt!?)
Jag sa fortfarande inget...och vad skulle jag ha sagt!? "Alla har inte lika stor som pappa"?! (Känner ni fjäsket? Vill ha semlor till TV-myset ikväll, hahaha.)



Jag lämnade grabben, hans mamma och snoppskammen i duschrummet och fick med mig Alice ut. Kläderna på i full fart - Deo, parfym och smink är ju inte att tänka på när man har barn med sig. Torka sig behöver man inte heller, det sköter kläderna! Strumporna lägger man i handväskan och BH'n får stå för dagens träningspass. Ett litet "jag vill inte ha jacka-krig" och sen kom vi ut i cafeterian - genomsvettiga och Alice belönade sig själv med en kanelbulle stor som hennes huvud.

Det var dagens "Mor och Dotter-mys"...


//Meekatt (Valin)




15 kommentarer :

  1. Aw, kan man inte bara älska barn! Din dotter har inga hämningar som sin mamma eller? Hahahaha!!! Märks vems dotter det är!!! OCH allt det hår måste komma från dig, för inte fan är Freddy såååå öppen!!! Hahahahaha!!!!

    OCH JA pojken är ärrad för livet, stackars liten!!!

    Kul att ni hade kul på måndagsmyset iaf! Snart bär det av på resa för mig, ska änna åka hem och hälsa på Götet, längtar som en tok!

    JAG ÄLSKAR DIN BLOGG, SITTER BARA OCH LER!!!
    Massa Kramar <3

    SvaraRadera
  2. Vill börja med att tacka för att du tipsade om din blogg åt mig idag på familjeliv! Du har en helt underbar blogg, älskar sättet du skriver på. Man blir glad av din blogg! :)

    Barn är bara för underbart ärliga! :)

    SvaraRadera
  3. Hahahahahahahahaha, jag döööör!!

    SvaraRadera
  4. Det program som jag använder är photoshop, kanske inte det enklaste programmet om man inte använt det förut. Men det är det som jag personligen gillar bäst i alla fall. :)

    SvaraRadera
  5. Hahahaha! Fy vad pinsamt. Men ja. Barn. Brutally honest om något. Hoppas karl din gav dig något gott för fjäsket. ;D

    SvaraRadera
  6. Hahahahaha...jättekul att läsa din blogg!!!!

    SvaraRadera
  7. Brim: Ja, stackars grabben med den lilla lilla snoppen! Haha, hoppas han hämtar sig...och växer till sig! hahaha Tack för alla fina ord vännen!! Kram!!

    Sandra: Ska prova mig fram lite! :) Tack för tipset!

    Gaymasen: Hehe, jag väntar fortfarande på ngt gott! ;)

    Muzna: Åh, hej snygging!! Kul att du hittat in! Krama familjen!!

    SvaraRadera
  8. Ha ha....Bevisar bara vem din dotter brås på....
    /Duden

    SvaraRadera
  9. Malin, glöm inte läsa mitt senaste inlägg!!! Kolla in filmerna, David Batra, JAG DÖR!!!! Där har både du och jag hittat vår överman, HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

    OCH förresten jag LJÖG, jag ler inte, jag DÖR AV SKRATT!!! ALLA bloggdrottningar kan dra åt skogen, för det finns en NY!!!

    Blir du inte kändis av det här vet jag inte!!!
    KRAAAAAAAMAAAAAAAAAR <3

    SvaraRadera
  10. Hahaha, du är för härlig!

    Och ja, din dotter med!

    Tack för att ni finns och förgyller min tillvaro så att jag kan somna med ett leende på läpparna!

    <3

    SvaraRadera
  11. Ja jag verkligen längtar efter att läsa din blogg. Hela livet verkar mycket roligare att "se det genom dig"... ;)

    Få se om man vågar följa med er till badet.. ;)

    Många Kramar Tessan

    SvaraRadera
  12. Duden: Ja, eller hur? haha Svårt att förneka att hon är min iaf...

    Brim: Du är allt för snäll du...får väl se om jag kan slå mig fram bland blondbloggarna! haha

    Saija: Men! Tack fina!! Vad glad jag blir!!

    Tessan: Klart att ni vågar följa med! ;) Då kan jag säga till folk som tittar konstigt på mig att "Nej, det är Tessans tös" hahaha. ;)Kram!

    SvaraRadera
  13. vad synd att vi missa detta, det händer alltid mycket på badhuset för er!! kram

    SvaraRadera
  14. snart finns d 2 av dessa små ;)

    SvaraRadera
  15. HAHAHAHHA Underbart :) Jag säger som Ole i Sällskapsresan, Livet e fullt av möjligheter...
    En annan passande replik är:
    -Ojojoj
    -Vas Mas du Frank?
    -Sorry.

    (ursäkta stavningen, lästa ingen tyska i skolan men vad gör det man får väl gissa:)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!