lördag 7 september 2013

Supermorsan strikes again!

Idag var det alltså ÄNTLIGEN dags för terminens första Funky Kidz. Ni vet den där svindyra danskursen som vi går bara för att vi mammor ska få närkontakt med Danny på avslutningsshowen (<--som vi dessutom måste köpa dyra biljetter till.) Blir det inget hångel i år blir det inga fler terminer! 

Här hemma var vi uppe och färdigklädda flera timmar i förväg. Jag börjar undra om min bror och jag är släkt på riktigt... Mina barn sover till nio på helgerna. Sen tar vi det lugnt och har TV-frulle. Min brors barn STÅR UPP i spjälsängen och sjunger Imse vimse spindel klockan 05,15!? Klockan halv sju är de jättehungriga. Hallå!? Vad är det här?! Sa jag NIO dagar? 

Jaja, klockan kvart i sju hade Alice dukat fram frukost och fixat i köket. Goa tös. Sen var det en lååång väntan till Funky som började först klockan 9,30. Tessan och Hanna hämtade oss och vi var nästan först på plats. Sen var det upprop... Här började jag känna att något inte stämde. Alice såg ut som en jätte i dansrummet, haha. Barnen som presenterade sig kändes PYTTESMÅ. Kompisarna ifrån förra terminen som hade sagt att de skulle fortsätta var inte med. Eeeeh? Det här var ju tråkigt!? Plötsligt slog det mig. Jag är en idiot. På riktigt.

Grupperna heter "Funky Kidz 4-5" år och "Funky Kidz 6-8 år". Jaaaaa...men Alice är ju 5 år...heeeeela året. Så SJÄLVKLART anmälde jag henne till den första gruppen. En liten detalj bara - Alice blir SEX år i år!! Men det blir hon ju först på Nyårsafton och då tänker idioten (<--jag) att "hon är ju fem år heeeela året". Grattis supermorsan. 

Nästa lördag ska vi gå klockan 11,30 istället. Med kompisarna. Förlåt Alice.


Den här tösen älskar jag så mycket att det gör ont.

Alice blev inte ledsen över att jag gjort fel och vi ska få byta grupp. "Lycko mig som fick prova den andra gruppen med!" sa hon nöjt. Skönt att vara 5 år. Eller förlåt - snart SEX år!

Igår var det en lyckodag för Alice. TVÅ paket i brevlådan! Först kom Monster High-tidningen. Alice lyckades bli vinnaren av en hel årsprenumeration inne hos "Mammasvardag" och den var en stolt tös som tog emot sin första egna tidning igår! Tack igen för vinsten!


Sen kom ett "Stackars-dig-för-att-du-har-gips-paket" ifrån världens bästa Gudmor Ingis. Och det var inget dåligt paket. Alice svimmade nästan, haha. 


Jag ska fan också skaffa gips! Kolla in!? Jag tror nog att Geishat var menat till mamma...eller? ;)

Nu är Freddy och barnen på kalas i Malmö. Jag är kvar hemma med kusinerna. Amelia sover, Estelle sitter och "äter" och Jack och jag trycker i oss lördagsgodis. För det är vi värda. 

over and out.

//Meekatt...

Missa inte - Converse till kanonpris på Campadre! Klicka HÄR!

33 kommentarer :

  1. Du glömde hur gammal din dotter var!?! Och satte henne ensam i fel danskurs? Det är ju helt oförsvarbart! Stackars Alice! Kommer du ens ihåg att gratta henne på födelsedaegn eller skrattas det bara bort? Du borde skämmas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas att du inte är allvarlig nu!? Ska du inte ta o ringa soc oxå?? Vilken usel mamma som går med sitt barn på danskurs! Det är du som borde skämmas för att du tar det så allvarligt när Malin är sig själv, står för det o bjuder oss på det! Nä du.. alla kan vi göra misstag o jag är tacksam för att Malin låter mig ta del av hennes! O kan inte du ta det så ge f** i o läsa då!

      Radera
    2. Hur gammal är du själv? Inte tillräckligt gammal för att förstå ironi antar jag. Du har nog inte åldern inne för den här bloggen... ;)

      Radera
    3. Öh..... Hade inte min svärmor påpekat för mig att min son skulle börja förskoleklass i år vet jag inte hur det hade gått... Han fyller 6 efter jul och jag tänkte att han skulle börja året därpå.... :-/
      Sitter just och funderar på om jag grattade honom på hans födelsedag.

      Radera
    4. Tack, men det behövs ingen "matning". Det gör Meekatt så bra själv genom att upprepande skriva om hur illa hin sköter sin föräldraroll. Man VET när barnen fyller år. Man VET hur gamla de är. Man låter inte en tös sitta och skämmas på en dansgrupp för att mamman inte har tid att slita sig ifrån sin dator. Eller det hon kallar "jobb". Barnen går först!

      Radera
    5. Varför ödsla tid på att läsa en blogg som man inte gillar? DET är ett fall för soc, kan man tycka...

      Kram till Malin och Alice - de bästa <3

      Radera
    6. Stackars stackars anonym. Har du hemorojder? Det verkar va nåt som skaver i ditt liv som du kanske borde reda ut?

      Radera
  2. Hahaha, men hon är ju fem år hela året så du har ju rätt!

    Lycka med så fina paket! Och en hel årsprenumeration. Min Lova blir avundsjuk!

    KRAM Anneli

    SvaraRadera
  3. Och hon FÅR gå i den andra gruppen innan hon fyllt 6? Jag skulle anmäla min dotter till barnrytmik 2-4 år, men fick inte göra det utan hon hörde hemma i Babyrytmikgruppen 0-1 år eftersom hon inte fyllt 2.... Det lustiga var att man gick ett helt år. Hur roligt är det när man är nästan 2 och kan prata rent och har slutat med blöjor att vara i en grupp med nyfödda?!

    SvaraRadera
  4. Haha vad är det för pucko som lagt första kommentaren? Jag garvar mer åt den åt ditt fantastiska inlägg! Haha! Det är fan inte lätt med de där åldrarna :)

    SvaraRadera
  5. Alice är ett lyckans troll! Varför? Jo, hon har nog fått den bästa mamman som finns! Vill än en gång tacka för dina goa rader, de får mig att både le med munnen och med hjärtat ♥

    SvaraRadera
  6. Hoppas att du skämtar Anonym!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  7. HAHAHAHA! Ja hon är ju fem år hela året så du tänker ju rätt även om det blev fel. Men Alice är nog lika glad för det.

    Kul med vinsten av tidningen, grattis Alice. Och den där gudmodern, vill hon ha ett 46-årigt gudbarn till?? ;D

    Kram Anki i Laholm

    SvaraRadera
  8. Tycker också det låter ovanligt korkat att inte kunna välja rätt danskurs!

    SvaraRadera
    Svar
    1. lägg ner när du inte vågar stå för vem du är.
      alla kan glömma bort. min far kommer inte håg oss syskon förrän vi fyller jämna år. Och bara om vi programmerat in hans mobil att någon fyller år det datumet. så visst kan man glömma. ALLA är mänskliga utom du
      Nej Meekatt... we love you. och DU! meekatt är en BRA mamma

      Radera
  9. Jag hade nog tänkt precis som Malin... Alice är 5 år i nästan ett halvår till....

    SvaraRadera
  10. Ni präktiga jävla mammor som lägger så mycket energi på att gnälla och klaga här inne: Tar ni ens era barn på danskurs?? Ni kan inte hinna det om ni hänger här inne och letar skit hela dagarna!

    Hatten av för katten säger jag! Underbart befriande att läsa att vi alla gör fel ibland. Detta var ju inte ens ett problem. Ingen skada skedd! Skärpning!!

    SvaraRadera
  11. Stackars barnen till dessa prestige morsor som inte gör nåt annat än gnäller här inne, & stackars barn som inte får gå på nån danskurs alls för föräldrarna e för upptagna me att sitta vid datorn & gnälla på vad du gör Malin!

    All ära till dig Malin som står för vem du är & delar med dig av den vardag Om det faktiskt är utan rosa moln & fluff fluff som vissa målar upp!

    & än 1 gång, vågar NI inte stå för era åsikter utan väljer att vara anonyma så kan ni ju lika gärna hålla käft!

    Kram Jenny www.jennysthl.blogg.se

    SvaraRadera
  12. Haha, FY MALIN, HUR KUNDE DU?! Alice kommer aldrig växa upp till en normal kvinna efter det du gjort!! ;P Alltså Gud jag dör, har folk inget liv eller?! Det roligaste är att alla negativa kommentarer är anonyma. Hur kommer det sig? Har ni inga namn eller?! Om ni tycker Malin är en dålig mamma för att ha anmält flickebarnet till fel kurs så skulle ni bli mörkrädda om ni kände mig. Jag anmälde både till fel kurs OCH glömde att åka dit till första danslektionen. Och då har vi dansat balett och disco tre terminer innan!
    Kram till dig Malin

    SvaraRadera
  13. Jag tycker det är svårt att ibland veta vilken grupp man ska anmäla till när det gäller dans, gymnastik m.m. Så du är inte ensam......

    Något som jag däremot tycker är lätt, det är att strunta i att läsa sånt jag inte gillar/håller med!! Lika lätt är det att slå över på tv:n, när man tycker det är ett kasst program!!

    SvaraRadera
  14. Haha! Hade lätt gjort samma som du Malin! Blev helt överrumplad i våras när min stora skulle iväg på teater med förskolan, trots att jag fått hem lapp om att alla 4-åringar skulle gå. Hon fyller ju inte förren till hösten så jag tänkte inte på att hon räknades till den gruppen. Haha! Bäst att tillägga att hon hann åka med på teatern, annars är det väl någon som får spel för det ;-)

    SvaraRadera
  15. Gillar Alice inställning till att hon först fick testa på andra gruppen. :) Bra att ni fick byta! Imorn är det dags för dottern på 2 år att börja på funky kidz, Danny skiter vi i när det blir dags, hutlöst dyrt. Som att inte kursen är dyr nog ;) ps. du är en toppen mamma!

    SvaraRadera
  16. Dom anonyma som klagar skojar, det tar jag förgivet. Dom vill bara ha lite uppmärksamhet. Eller så har dom inga barn, för det är innan man får egna barn som man är expert... (Och hade dom egna barn hade dom väl inte tid att sitta vid datorn och leta fel som inte finns?!!) Eller så har dom inga riktiga bekymmer! Skulle det på riktigt vara synd om Alice (som verkar helt nöjd efter den lilla missen) så hade det varit synd om alla barn!
    Kram till hela härliga familjen!
    Nina

    SvaraRadera
  17. Grattis du anonym med första inlägget du har vunnit veckans pris i "humorvadärdet"
    Det är ganska förvirrat med olika åldersgrupper när dom kallar det 4-5 år varför inte sätta ut dansgrupp för barn födda år??-år??

    Heja katten o hennes källingar ;)

    Ha en bra Söndag
    // Helen

    SvaraRadera
  18. Den där första anonyma tokstollen har nog inga egna barn, för hade hon haft det så hade hon ju vetat att även skolor och förskolor resonerar på samma sätt. Man delar in barnen efter deras faktiska ålder och inte efter vilket år de är födda!

    Det är dags för vissa att skaffa sig ett eget liv!

    Kramar till en av de mest fantastiska mammor jag vet! ♥

    SvaraRadera
  19. hon den där i Norge8 september 2013 kl. 12:02

    Tja, jag glömmer bort mina barns ålder med jämna mellanrum... Kallade den ena för obstinat 13-åring häromdagen, det funkade utomordentligt dåligt med den 14-åriga dottern hahaha

    SvaraRadera
  20. Hihi så det kan bli ;) jaja Alice hade ju en kul dag :) o det värmer vilket mammahjärta som helst <3

    SvaraRadera
  21. Jisses med barn du har i huset! Nu får du allt känna på;-)

    SvaraRadera
  22. Herregud, jag vet ju knappt hur gammal jag är själv?!

    SvaraRadera
  23. Hahahaha.... her fik vi (pappa) lämnat Mathias, nej Mille på fel spring-gymnastik hold i torsdags - vi prøver lykken igen på torsdag ;)
    Her bliver der tilligemed rodet rundt i alle 5's navne... og hundens - tja, jeg har ingen anelse om skostørrelse, højde, vægt og alderen regner jeg på - hvis jeg kan huske hvilket årstal de er født! Men vi husker lektierne - næææsten altid ;)

    Endnu en gang tak for en god blogg Meekatt - er så glad for jeg ikke er alene tokigmamma ;)
    Kram

    SvaraRadera
  24. Så oerhört pinsamt och patetiskt att sitta och skriva elaka kommentarer och vara anonym. Varför vågar ni inte stå för vem ni är och vad ni tycker?? Är man inte en väldigt falsk människa då?

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!