torsdag 21 september 2023

Hej Malin från förr - Del 1.

Jag tänkte vara lite produktiv nu när jag är sjukskriven och sortera bland mina gamla saker. Man behöver ju faktiskt inte ha tio lådor med gammal skit liggandes på vinden när man dör...tänker jag. Men det tar ju en jäkla tid att gå igenom allting när man fastnar och förvånas över vem man egentligen är och har varit i hela sitt liv, haha. Jag tänkte nu att jag skulle visa upp minst en utav mina gamla grejer här på bloggen varje dag. På så sätt lär ni ju känna och förstå mig lite bättre. Och så kan vi i kommentarefältet diskutera vikten i att spara grejen och vad det är som som avslöjar att den faktiskt är min? 

Vi börjar med HEMKUNSKAPSBOKEN. Bästa boken ju! Väldigt välanvänd av mig måste jag säga och att den hamnade på vinden senaste flytten är för mig en gåta. Måste varit Jesper (mästerkocken) som trodde att den var förlegad, haha. Den var ju nästan min bibel när jag flyttade hemifrån som 16-åring. FATTA hur många gånger jag plockat fram den för att baka scones, pannkakor och göra köttfärspiroger! Mums! Det är riktiga nostalgismaker i denna härligt slitna bok!

Men nu kikade jag inte bara på recepten...och hjälp. Vem var jag egentligen i högstadiet?! Hur kunde jag ens ha kompisar? Men men - jag är ju inte den som förfinar något utan jag får helt enkelt stå för detta. Så - Malin på Hemkunskap - årskurs 8. Björnekullaskolan i Åstorp. Varsågoda:

 
 
Ni SER ju hur välanvänd den är. Pärmen är borta, den doftar en blandning av kakao och gammal välling.  Hur kunde Jesper lägga den på VINDEN?! Åt helvete med Per Mobergs alla flashiga kokböcker när man kan ha HEMKUNSKAPSBOKEN!
 
 
 Alltså...
 
1. Jag gick i klass 8C.
2. Mitt skåpsnummer var 794.
3. Patrik Melander var SÅ jävla snygg!
4. Hemkunskapsläraren Kerstin var blåst. (Förlåt Kerstin. Det var inte du - det var jag!) 
5. Jag gillade chokladbollar och visste inte bättre 1993. (Korrigerade dock receptet några år senare genom att stryka över.)
6. Kärleken som gjorde ont blev bra igen! (Snygg-Patrik! haha)
7. Jag skrev jättefult. Det gör jag fortfarande. 
8. Kunde inte rita heller.
 Kommentar överflödig...
  
 
Men HALLI HALLÅ!? Redan som 13-åring markerade jag min framtida uppfostringsmetod med överstrykningspenna och ändå misslyckades jag?! Vad fan hände? Jag har alltså i TRETTIO år vetat om detta men ändå jobbat helt fel. Kollar man på uppdelningen här hemma visar den att mina barns mognad är på fosterstadiet. Kerstin - hade vi prov på detta? Och i så fall - vad blev mitt betyg?
 
 
Förutom nersölade sidor och anteckningar så ligger det även gömt en del godsaker i boken. Bland annat en massa utskrivna mailkonversationer ifrån LUNARSTORM!? Waaah! Ljög dessutom både om ålder (ganska MÅNGA år!) och om varifrån jag kom! Halmstad?! Hur visste jag att jag skulle komma att hamna där en dag?!)
 
Skämsmössan på här och den åker inte av förrän imorgon, haha. Men ja, det var ju tider ändå. När man hittade ut på nätet och fick skaffa sitt första ICQ-konto och hänga på mirc! Chatta med killar ifrån NORRLAND! Hur fräckt liksom?! Det var HÄR jag blev Meekatt! Whoop! (Hoppas inte några gamla mirc-ragg kommer ihåg mig!?)
 
Japp! Det stämmer fortfarande!
 
 
Läxa till den 1 september. "Göra en äcklig soppa med äckliga grönsaker!!" Och så pilar med "bajs". Undrar hur jag lyckades med den? Gjorde jag ens läxan eller var jag ute och åkte moppe med Patrik Melander...? Och OM jag gjorde soppan - hade jag bajs i..?
 
 
Fy fasen vad fint detta! ÄNTLIGEN kan jag ordna med en kul "ungdomsfest" för Alice och gänget! "Färsfyllda baguetter, grönsallad med tomatdressing och "ciderbål" kommer bli succé! Ni ser ju vilken jävla rolig fest!! PRECIS så såg våra fester också ut i högstadiet...hm.
 
Som sagt - MÅNGA pannkakor har det blivit!
 
 Ja, lite samma "välbalancerade" diet som idag. 
 
Ja, det var min Hemkunskapsbok det. Jag hittade receptet jag hade gjort i läxa på "äcklig soppa med äckliga grönsaker" och lagade den till lunch idag! Heja mig? "Äckliga rotfrukter, äcklig persilja, äcklig purjulök (ta bara det gröna för det vita är ännu äckligare!!!), salt och vitpeppar och grönsakstablett (buljongtärning!!)". 
 
 
 
Och tadaaa!!!
 
 
 
Ja, den var inte så dum faktiskt. Tack Malin 13 år, haha. Jag hoppade över bajset dock. Jag kikar vidare i mina gamla gömmor och återkommer med manicklar, dagböcker, blockflöjter, kärleksbrev och andra roligheter. 
 
over and out. 
 
//Meekatt...  

24 kommentarer :

  1. Fullkomligt älskar detta!! HAHAHA! Kommer bli sjukt roligt att följa detta!! Du har alltid varit MALIN - det blir ju tydligt här. Så jävla bra, hahaha. Längtar till nästa inlägg!!
    Underbart att du lagade soppan med! Hoppas den inte var så äcklig! *ASG*

    TACK för din blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, soppan var helt okej faktiskt! Var lite modig och använde både det gröna och det vita på purjolöken!
      Kul att inlägget uppskattas - får bli en följetång detta! TACK för att du läser!

      Radera
  2. HAHAHAHA! Klart boken ska behållas! Den är ju värd sin vikt i guld! Precis som du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. DET hade fanimej blivit dyrt med min vikt i guld men TACK! haha

      Radera
  3. Briliant! Detta är humor i världsklass!

    SvaraRadera
  4. Helt underbart! Självklart har kokboken en plats i köket 💕 underbart att ha dig tillbaka igen 💕 Marianne Rylander

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack fina! Kul att fler har boken kvar! 💕

      Radera
  5. Haha, underbart! Jag har själv den där hemkunskapsboken, välanvänd den också. Speciellt tonfiskgratängen med ris, den är mumma!

    SvaraRadera
  6. UNDERBAR LÄSNING!! 😂😂😂 Ja, ganska tydligt att det är din bok och att den sk sparas för att barnbarnen. Skrattade högt hela inlägget! 😂
    Älskar hur du vågar blotta ditt gamla ....bollsrecept. och kan äga det och säga förlåt.

    Mirc hade jag glömt! Herrejävlar! Där började ju ALLT! Föregångaren till både Tinder och Facebook hur!

    Du är så jävla bäst!! //Hannah K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, tack snälla! Ja, kanske kan roa framtida generationer. ;)

      mirc ja!! Underbart ju!

      Radera
  7. Jag har också kvar min likadana bok och gör ofta köttfärs-pajen! Kul att se andra ha den kvar me, hehe.

    SvaraRadera
  8. Tomat och lökpajen i hkk boken är fortfarande grundreceptet för alla mina matpajer.

    SvaraRadera
  9. Ha ha ha ha! Underbart blogginlägg! Du gjorde min dag! Jag har också kvar min exakt likadana Hemkunskapsbok och använder den faktiskt. Mest för scones och småfrallor numera iofs, men har lagat en hel del av de andra recepten också genom åren. Borde kanske kolla igenom efter kul anteckningar jag med. 😁 Men jag var ganska ordningsam (läs töntig) så kommer nog inte hitta så roliga saker som du hade i din.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag hade nog haft ett enklare liv idag om jag var mer tönt och mindre disträ i högstadiet! ;)
      Men ja, kolla om du hittar något kul!

      Radera
  10. Vilket magiskt inlägg! Så många minnen! Tillbaka till Björnekullaskolan 1993 direkt! Har fortfarande kvar boken och scones receptet håller än! Tack för härliga skratta denna regniga fredag. Hälsar Madelene Larneby som gick i 8B (B=bäst) och inte minns sitt skåpnummer...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dig minns jag ju, haha. 💕
      Ja - sconesreceptet är guld!

      Radera
  11. Har oxå boken kvar på bästa plats i köket! Hoppas soppan smakade annat än "äcklig"!

    SvaraRadera
  12. Hahaha, vilket underbart blogginlägg 😂😂😂
    Ser fram emot fler gömda skatter på vinden 😁

    SvaraRadera
  13. Älskar att kläderna och frisyren på ungdomarna på "festen" bara så totalt skriker 90-talet och Sunes Jul 😂
    Hur kunde man ens få gå klädd så?! 🤷🏼‍♀️

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!