fredag 29 mars 2024

Hej Halland - jag heter Malin & är en beroende!

Dagarna går och för varje dag känner jag mig lite mer som Malin igen. Jag börjar landa lite i mig själv. Det har varit oerhört tuffa år. Kroppen har tagit mycket stryk. En kropp som redan var skör och bråkig fick stryk både utifrån och inifrån. Men mest av allt har själen tagit stryk. Att alltid gå med ångest, rädsla för att bli påkommen och mängder med skam och skuld tar på psyket. Jag tappade mig själv. Jag tappade mina värderingar, mina egna tankar och känslor och jag tappade tron på att jag skulle överleva. Ibland även viljan att överleva. Att jag lyckats vända det här känns ibland helt overkligt. Det är så många år av inre katastrof...som ingen vetat om och som ingen sett. Så många år av isolering ifrån allt och alla och av ursäkter för att inte kunna träffa mina vänner...även om jag egentligen hade ett jättebehov av just dem. Jag gömde mig ifrån alla andra...och ifrån mig själv - tills jag tappade mig själv helt. Men nu börjar jag se Malin i spegeln igen. Och jag kan bli glad av att se mig själv. Jag kan aldrig ändra på det som varit men jag kan vara glad och tacksam över det som är idag.

Idag berättar jag min historia i Hallandsposten. Jätteläskigt. Jag bygger upp en massa katastroftankar såklart. Att folk ska döma mig. Prata om mig. Att jag bara ska bli mitt beroende och att allt annat försvinner. Samtidigt är jag ju stolt över mina dagar. Över att jag lyckats bryta och kommit till en punkt när jag vågar lita på mig själv och mitt beslut. Stolthet över att jag vågar prata om det även om det är så sjukt tabubelagt.
 


Fina Elviz! Fotograf:  Roger Larsson (Kolla in hans grymma bilder!!)


Påskhelg och dagen började med fint väder. Vaknade med lite ångest och ont i magen över att jag skulle ut i HP idag men det släppte när jag landade på Våga Va och träffade gänget där. I eftermiddag tog vi en tur till stranden och käkade och nyss var jag och Nina och tog ett (JÄVLIGT KALLT) dopp i havet på Östra Stranden, haha. Lite omstart av hjärnan och kroppen. Precis vad jag behövde!

Ha en fin fredag! Och tack för all kärlek och pepp ni ger mig!

//Malin

1 kommentar :

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!