fredag 9 januari 2015

Snopp, Snippa & Kränkta människor!

Så var det alltså äntligen fredag. Lite ångest inför helgen då jag vet att storstädning väntar imorgon. På söndag kommer de hem och ska göra ett "hemma hos-reportage" hos mig och jag vill ju helst inte att fotografen ska snubbla och skada sig redan i hallen, haha. Kaos har vi alltid...men liiite måtta får det kanske va. Vi har fortfarande resväskor i hela huset, tvätt som hänger i nästan alla rum och jultrams överallt. Suck. Men jag älskar ju att få en anledning att städa. Då blir det liksom gjort ordentligt.

Idag rasar de svenska kränkta människorna inne på SVT:s Facebooksida. Snoppen och snippan kom i rampljuset och DET GÅR JU INTE FÖR SIG! För snoppen och snippan...finns inte? Man ska inte prata om det, inte sjunga om det och absolut inte skratta åt det. Detta är allvarliga saker och alla våra barn som tittar på SVT kommer nu automatiskt växa upp till kränkta människor, våldtäktsmän och massmördare...

...eller så sjunger vi och dansar med våra barn, skrattar åt figurerna och svarar på deras frågor så bra vi kan på deras nivå?

Vi ÄLSKAR låten och hatten av för SVT som äntligen gett oss en trallvänlig låt i snoppen och snippans tecken! Tack Bacillakuten! Hemma hos oss dansas det loss för fullt!



 
Jag fick en del arga mail igår efter att ha delat låten. Men kom igen!? Är ni på riktigt? Menar ni på allvar att era barn tar skada av att se det här?! Hemma hos oss är nakenhet inget konstigt och är det något vi kan skratta åt så är det just den sortens humor. Såna é vi. Gör inte allt så jävla konstigt. Det är en snopp! Och en snippa! Slappna av för fan.
 
 
Mer snopp och snippa åt folket! ♥
 
Trevlig helg på er!
 
over and out.
 
//Meekatt...
 

20 kommentarer :

  1. Va skönt att höra att det finns fler där Kaos hör till ordningen!
    Snoppen & Snippan låten blev succé här hemma igår :-)
    Vet inte om Simons idé om att göra en egen dans till den och uppträda på Skolans talangjakt kommer bli poppis hos fröken.. men det återstår att se ;-)
    kram

    SvaraRadera
  2. Avdramatisera mera. Mer nakenhet åt folket!

    SvaraRadera
  3. Kan bara hålla med dig Malin. Blir förfärad över att människor går i taket över denna lilla ljuvliga sång. Är överlycklig att mina 519 kr licenspeng ÄNTLIGEN spenderades helt rätt 😃
    Sitter och funderar över vad deras barn tittar på och vilka sorters spel dom spelar om DETTA upprör. Undrar också över deras egen kroppsuppfattning och hur dom, på ett vettigt sätt, förklarar skillnaden mellan könen. Eller ens ATT det FINNS kön!!!!!
    Jag delade också självklart denna på min FB sida och visade både min 10 åring och min, över 70 åriga mamma den, båda gillade den 😃

    Lycka till med städning och hemma-hos reportage

    Kramar Tina

    SvaraRadera
  4. sååå härligt inlägg och fram med snopp o snipa i samhället!:)

    SvaraRadera
  5. Haha skitbra och låten fastnar på huvet! Bara bra med sånt här tycker jag, avdramatiserat ju. Tycker det va så synd att Bullen slutade sändas pga kränkta föräldrar på 90-talet. Dumheter.

    SvaraRadera
  6. Jag tror tyvärr att många vuxna människor ser dessa figurer som nåt sexuellt, såg några kommentarer på fb om att den skulle kunna skada barnens syn på samlag. Vad fan har den sången med samlag att göra. Suck. Små barn ser snoppen och snippan som kroppsdelar och inget annat. Och SVT är nog inne på samma bana när det gjorde videon.

    SvaraRadera
  7. Fattar inte riktigt vad som provocerar så mycket faktiskt..?

    Samtidigt som det där tydligen är SÅ hemskt, låter de barnen titta på biss och kajs... Jag vet vilket jag tycker är värre XD

    SvaraRadera
  8. Jag ääälskar den. En kollega kom in o va förskräckt o visade den men jag bara skrattade åt henne o sa att jag kanske inte skulle ta upp sången på förskolan för mina småbarn men hemma..inga problem :)

    SvaraRadera
  9. Det enda jag har problem med vad gäller detta.. det är just ordet snippa! Örk jag hatar det. Har alltid hetat mus.. här hemma säger vi snopp och mus..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har aldrig heller använt just ordet snippa. Vi säger snopp och höna ;)
      /Lajnda

      Radera
  10. Men låten är ju jätterolig!! Jag och min 5 åriga son gillar och dansar loss! :-)
    Barn får bara "fel" syn på saker för att vi vuxna berättar för dom/eller döljer en massa!
    Inte tolkar mina barn det som sexuellt, ha ha, dom vet ju inte vad det är!
    Snopp och snippa däremot det kan han! :-)
    "Här kommer snoppen i full galopp," :')

    SvaraRadera
  11. Oh, jag hoppades att du skulle ta upp det här!
    Arga föräldrar, bring it!

    https://chronicallyirritated.files.wordpress.com/2014/06/michael-jackson-popcorn-meme-generator-i-m-just-here-for-the-comments-c7a82d-jpg.gif?w=510

    SvaraRadera
  12. Håller med fullständigt. Mina barn såg det för första gången o dag och dom vred sig av skratt. Vad snopen och snippan sjöng? Det var omöjligt att höra. Sen gick ungarna runt och trallade på låten. / Mariahusetfullt

    SvaraRadera
  13. Förstår inte varför folk låter det bli en stor grej. Lär barnen att nakenhet inte är en sån jävla stor grej liksom. Undra om vissa morsor har badkläder på sig när de duschar med sina barn #villintevisaminsnippa ? Trams!

    SvaraRadera
  14. Malin med töserna10 januari 2015 kl. 14:25

    Det svänger katten!! Mina döttrar gillade låten och vi skrattade massor :-D Lycka till med städet!

    Malin

    SvaraRadera
  15. Å vicken gullig sång! Hos oss heter det höna.😀 Blev jättekonstigt när vi var små å lekte ute i snön. Mamma hade koll om vi satte oss-gjorde vi det -ropade hon- upp å hoppa ni blir kalla om hönan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, ja kärt barn har många namn heter det ju 😁..
      Jag säger mus, på dotterns dagis säger de snippa (innan dottern kunde säga det sa hon "niff", så det används också hemma 👍).

      Har även hört höna, snäcka, mussla och doris 😂

      Radera
  16. Härhemma skrattar sonen på 5 år och jag enormt! Det var det roligaste jag sett på länge! "till och med på en gammal tant, snippan sitter där så elegant! :-)

    SvaraRadera
  17. Jag var bara tvungen att googla låten för att se vad andra skrivit ( själv gillar jag den) så här skriver de på barnkanalens sida dom svarar på pretto mammors "oroliga" frågor. ( jag absolut ÄLSKAR svaret och dig lite av skratt)

    Är det inte tråkigt att snoppen har mustasch och snippan har ögonfransar. Det är så tydligt att ni använder rådande könsnormer och blandar ihop kön med genus.

    Jo, det kan man förstås tycka. Vi lekte med Snippan och Snoppen som karaktärer. Men kanske borde fler snippor haft mustasch. Det får bli en uppföljare.

    SvaraRadera
  18. Nu har de gått igång på feminist sidorna. ...suck. att dom orkar gnälla sönder allt. Är det någon som tänkt tanken att det är ett stånd som hoppar omkring och sjunger? Fan vad dom är tråkiga!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!