torsdag 25 augusti 2011

Freddy, Fördomar & Facebook!

Ibland har jag så svårt att förstå varför inte Freddy skaffar Facebook. Nu har jag tjatat på honom så länge att det garanterat ligger någon slags prestige i att stå fast vid sitt beslut, men i alla fall!? HUR kan man leva utan Facebook?! Han tjatar om privatliv och sånt trams... Det har han ju inget i alla fall - han är ju gift med mig! JAG måste ju uppdatera världen om vad han gör om dagarna...annars...dör han ut...och blir helt bortglömd...och fatta vilken tid detta tar för mig! Inte nog med att man ska uppdatera alla om min, Alice och Eltons "status" - jag måste ju ta hans med! TUR för Freddy att han är gift med mig. Bara JAG är omtänksam nog att fota honom ifrån alla tänkbara vinklar i alla möjliga situationer, bara för att hålla världen uppmärksam på hur han mår! Jag är ganska fantastisk när jag tänker efter! Men ja - sån é jag! ;)

Här till exempel - han kom hem i lördags efter 2 dygns konferens med jobbet. Äntligen lite avlastning tänkte jag - som hade planerat att både kissa med dörren stängd OCH dricka varmt kaffe! (Inte samtidigt nödvändigtvis, men fatta lyxen att få göra båda delar utan en unge på armen och en kaxig 3-åring som skäller på en hela tiden). Så här såg det ut när han kom hem:

Kärlek!

Det där med privatliv är aningen överskattat tycker jag. Jag menar - om ingen VET att jag åker och tränar...varför ska jag göra det då?! Det är ju inte så att JAG bryr mig och berömmer mig! Och om ingen VET att jag bakar bullar - varför inte köpa färdiga då? Nej, ut med all info bara - håll inte inne med något! Bäst gillar jag alla er som uppdaterar sin status med "Jaha..." eller "Nähä..." DET är ju lite spännande ändå! Tänk. Freddy missar alla dessa spännande saker! Han vet inte vem som är i Ullared, vem som sitter och betalar räkningar eller vem som är övertrött..! Han har inte ens några vänner stackarn! Jag har sagt åt honom att göra en och annan "vänförfrågan" IRL lite då och då - mest för att försäkra sig om att det faktiskt finns någon kvar...men han gör inte det. Tänk om de svarar "ignorerar"! Hur skämmigt skulle inte det va?! Det var nära en gång...när han och Camilla (mina småsyskons mamma) frågde chans på varann IRL. En vecka senare såg jag henne...online! Svikare! Så då stod han ensam igen, utan vänner! Tur då, att han har mig!

Nej, Facebook behöver vi! Här kommer SEX BRA SAKER MED FACEBOOK:

1. Det finns ALLTID någon som gillar det du gör, oavsett hur hjärndött det är. Se bara på min blogg! Jag kan skriva vilken skit som helst och vips så *gillas* det! Underbart! Det är precis det jag saknar mest med mamma! När hon levde gillade hon alltid allt jag gjorde! (Nästan...haha) Om jag sa till mamma att jag skulle dammsuga så sa hon "Bra Malin, vad duktig du är!" och nu är det lite snålt med "Heja-Malin-rop" i mitt liv. Facebook erbjuder precis det. Skriver du att du är magsjuk - gillas det! Här är INGEN rädd för lite bakterier! Skit på bara - men håll oss uppdaterade under tiden!

2. Man missar inga födelsedagar (förutom Freddys då) och när man själv fyller år blir man grattad något så in i helvete! Man blir grattad av folk man känner, folk man en gång kände och folk man (tack gode gud) har förträngt! 200 personer skriver "hoppas du får en toppendag!" vilket känns liiite onödigt med tanke på att NI VET hur min dag ser ut - i detalj! Jag har två barn - oftast är det inte "toppen". När min lillasyster fyller år blir hon grattad av FLERA TUSEN vänner - hur coolt är inte det!? ;)

3. Man behöver inte fundera över om man kommer att ha samma klänning som en kompis på kvällens fest - hon har redan fotat sig själv snett uppifrån med putande läppar - i badrummet - och lagt ut en bild, döpt till "Taggar fest". Vad fan nu det betyder..? Taggar? Jaja...hälften av orden på Facebook förstår jag inte men jag brukar koppla helheten. Ibland får jag be min lillebror tolka mellan "vuxenspråket" och deras "läten" så det löser sig oftast! Tack Anton! Och tack föresten för lånet av datorn! <3 Det funkr skitbr tt skriv utn A-tngent! (hahaha) 

4. Om man är ovanligt ful kan man ha sina barn eller sitt husdjur som profilbild - det är jättepopulärt! Vem har sagt att en profilbild måste vara på själva "profilen"? Jag ska skicka in en fin bild på Bamse när mitt körkort ska förnyas! Så om din stora kärlek (eller ett gammalt ligg) ifrån 2008 letar efter dig på Facebook...hittar han/hon istället en bild på ditt fula marsvin och kan då ta ställning till huruvida han vill bli din "vän" igen eller inte. MYCKET praktiskt för pälsdjursallergiker/barnhatare osv. Själv är jag ju ovanligt ful och kör ibland med den här profilbilden:


5. Du behöver inte längre lägga en massa dyra pengar på katt-/hundvakt när du åker på semester. Bara "checka in" på Playa Del Ingles och skriv "Njuter av en hel vecka hemifrån" och du har med stor sannolikhet någon som vill gå ut både med din hund...och din TV. Hur bra är inte det?!

6. Du behöver inte ens uppdatera din status själv! Alla dina "vänner" gör det åt dig! Så jävla bra!! Så om du mot förmodan MISSAT att "checka in" (gud förbjude!) på Mc Donalds en dag - så visst fan ploppar det upp ett "du har blivit taggad"-mess i mobilen samt en smygtagen bild på din wall...på dig...iklädd mjukisbrallor och med fett hår...moffandes på årets största hamburgare! DET är vänskap det! Och allt det här fina...missar Freddy!

Freddys status idag:

06:30 - Vaknar (Igen?!?! Skjut mig!)
07:00 - Äter gröt (Ovanligt...Fiberhavregryn med kanel, tjohooo)
08:00 - Sen till jobbet (Malin sov och struntade i att vi har två barn - Tack för den!)
12:00 - Hem på lunch. Ingen mat lagad, värmer matlåda.
13:00 - Tillbaks till jobbet i min obesiktigade Toyota Camry - Jippie.
15:00 - Inser att jag måste jobba över, mailar Malin. Vågar inte ringa.
16:00 - Hungrig. Vilken snål matlåda! Var den till Alice?

Och en profilbild:
(Freddy på Halloween 2009 som "Göran" i Svenska Kändisresor)

Nej, dags att ta tag i maten. Alice har önskat "Prinsess-köttfärssås" idag...så jag får väl åka till huvudstaden med stora slaktarkniven...

over and out.

//Meekatt (snart ensamstående med två barn)

20 kommentarer :

  1. Klockren analys som förväntat. Bilden på Freddy är fantastisk! Göran! Haha - lysande!

    SvaraRadera
  2. "Man behöver inte fundera över om man kommer att ha samma klänning som en kompis på kvällens fest - hon har redan fotat sig själv snett uppifrån med putande läppar - i badrummet - och lagt ut en bild, döpt till "Taggar fest"" *ASG* SÅ sant Malin, så sant! Du är underbar! Och Tiffany är ju nästan som jag ser dig fast mycket snyggare! ;D

    SvaraRadera
  3. Klockrent! Skrattat så jag nästan kissat på mig och läst högt för sambon!

    Du gjorde verkligen min annars grå torsdag!

    SvaraRadera
  4. Tack gumman! Du piggade upp mig! Så mycket har jag aldrig skrattat åt din blogg, denna var bäst hittills! Från ledsen till glad lika snabbt som en Ferrari går från 0 till 100. Du är underbar och bäst och JAG GILLAR allt DU gör! Precis som mamma! Älskar dig!! Kram storasyster

    SvaraRadera
  5. Hej jag heter Joanna är är 23 år.
    När jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppet hjärtat om mitt liv med diagnosen och allt vad det innebär för att folk ska få mer förståelse och insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder.
    Så besök gärna min blogg:)
    kram

    SvaraRadera
  6. Bästa bloggen!!

    SvaraRadera
  7. Så sjukt klockrent, tårarna sprutar! Hade lite svårt att andas ett tag, min latmans-pose i soffan med laptop (givetvis Facebook och Twitter, blogg och allt det där) höll på att kväva mig.

    SvaraRadera
  8. Hahahahahahahahaahahahahahaha!!!

    SvaraRadera
  9. Hahahahahaha! Jag har också ett inlägg om facebook någonstans i bloggen, dock inte lika underhållande som ditt!

    SvaraRadera
  10. HAHAHAHA! Hittade precis till din blogg och läste det här inlägget - nu kan jag inte sluta skratta! SÅ SANT =D Facebook är en drog ;)

    SvaraRadera
  11. ÅÅÅ så underbart bra du skriver om allt:)

    SvaraRadera
  12. Hahahahahaha!!!!!!!

    Men den här stackars Freddy, vet han ens om bloggen? *LOL*

    Vilken underhållning! Lägger till denna på bloglovin direkt! Blir en påse Karamellkungen och sträckläsning av din blogg som fredagsmys! *blink*

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  13. ~ ♥ Lovely Kidz ♥ ~26 augusti 2011 kl. 11:51

    Hahaha, underbart ;)) Du gjorde min dag, igen ;))
    Trevlig helg/kramiz

    SvaraRadera
  14. Haha - du är så grym! ALLT stämmer!

    Sv: Sopgubben hahahaha - Elton, fint namn 7 veckor yngre än Benyamin då =)

    SvaraRadera
  15. Haha, nästan så jag måste tänka om och skaffa facebook :P

    SvaraRadera
  16. Åh andra sidan - om ens fru lägger ut bilder på en i bara kalingar, kan man lika bra ha Facebook ;)

    SvaraRadera
  17. oj jag blev nästan rädd att du hade gått in i mitt huvud och skrivit ner mina tankar. helt sjukt. min sambo vägrar också facebook men är inne och tjuvkikar på min vad hans kompisar gör som jag har på min vänlista. Angående blåbärsdesserten så va jag så sugen så jag kollade inte ens vad det var innan och förpackningen åkte i soporna. Men det var nån sorts sockerkaka i botten (blöt och sunkig, förstörde lite) och nått krämigt (supergott) och sen toppat med blåbär. vad roligt att du kika förbi min blogg.

    SvaraRadera
  18. Underbart skrivet om Facebook!

    SvaraRadera
  19. "Våga vägra facebook"

    Freddan, youre the man....

    Anondoderorsos...

    SvaraRadera
  20. Ja stå på dig...vägra facebook ...

    In på Google+ istället...

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!