lördag 10 oktober 2015

Veckans vintips!

Här har vi en ny vit favorit ifrån Invinitum. Château Rioublanc - ett ekologiskt jättegott franskt vin. Lätt och torrt, citrus, fläder, krusbär. Perfekt till fisk eller till ostbrickan som får avsluta vår lördag. 


En annan ny favorit ifrån min senaste prenumerationslåda är Amaronen...såklart. "Mogna körsbär och plommon, rostade fat, tobak, kaffe, läder, kakao, russin och dadlar och kryddor." Fantastiskt gott! Och ja, jag som har noll fantasi när vi kommer till matlagning älskar de tillhörande recepten! Här blev det oxfilé med kantareller och rödvinssky. Kan va det godaste jag lagat på evigheter. Bytte ut potatiskakan mot hasselbackspotatis men i övrigt följde jag receptet slaviskt. Restauranggott - hemma! Tack Invinitum!


Sagt det förut och säger det igen - alla borde prenumerera på vin! Nya goda viner direkt hem till dörren istället för att gå till systemet och köpa säkra kort hela tiden. Och bara recepten gör det värt det! Nu kör de lite kampanjer - kika in här. Skål!

over and out. 

//Meekatt...

10 kommentarer :

  1. Å det lät ju supergott! Maken i den här familjen handlar nästan uteslutande rödvin som är nyheter, många nya sorter blir det. :)
    Fast han får å andra sidan inte med sig några recept ;)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är kul med lite variation. Här hade jag fastnat lite och valde säkra kort varje gång. Men ja, recepten är kalas!

      Kram!

      Radera
  2. Vi har faktiskt hoppat på en prenumeration vi med efter tips från dig och jag håller med om att recepten till är jättebra. Riktigt fin mat med restaurangkänsla utan att vara svåra. Jag är så impad över mig själv som kan göra bättre rödvinssås än restaurangen i byn. haha. Kul att prova nya viner med och komma ifrån boxträsket lite. ;D

    Anna & Henrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att ni är nöjda! Och ja, tänk vad man kan åstadkomma i köket med bra recept! ;)

      Radera
  3. Amarone och oxfilé! Jag dör lite. Det där är ett vin som är värt varenda krona. Som flytande porr!

    SvaraRadera
  4. Hinner man dricka all flaskorna? Känns mycket med 12 flaskor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ju ta varannan månad om man tycker det blir för mycket. Här går det åt, haha. Ibland har man ju gäster och då går det åt lite extra, vi tar med provade favoriter till bekanta istället för blommor när vi hälsar på...och unnar oss ett glas mitt i veckan. Bara för att man kan. ;)

      Radera
  5. Blir sugen på att testa jag med! Vilken av lådorna är det ni har?

    SvaraRadera
  6. Blir sugen att testa jag med! Vilken av lådorna har ni?

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!