söndag 27 augusti 2023

Fel bok, Fel bön & Fel valuta!

Så var det söndag och vi har varit i Landskrona på Högmässa. Det hör ju verkligen inte till vardagen men idag läste de upp min svärmors namn i kyrkan och eftersom att vi valt att ha en liten minnesceremoni istället för begravning i kyrkan på tisdag kändes det fint att gå dit idag. Min bror med familj följde med och vi möttes upp utanför - lite fnissiga och rädda, haha. 

Jag puttade in Elton framför mig, vi tog våra psalmböcker och satte oss ner och började bläddra igenom programmet. Jag är ju VERKLIGEN inte i kyrkan ofta och blev sjukt förvånad över att man numera får två psalmböcker istället för en. Visste ni om det?! Det är ju mycket att hålla reda på. Ett program, två olika psalmböcker, man ska stå upp, sitta ner, stå upp, sitta ner. Under en utav psalmerna skulle man bara stå upp under sista versen och efter trosbekännelsen satte sig bara kyrkobesökarna som satt på höger sida ner. Hallå?! Det kom ingen skämshåv utan låg ett swishnummer på kyrkobänkarna. Man undrar ju om det var ett lyft eller inte för Svenska Kyrkan att gå över till sådana moderniteter med tanke på att genomsnittsåldern för besökarna såg ut att vara en bra bit över 75... Jag som för en gångs skull hade förberett med sedlar i fickan blev lite besviken när jag inte fick lämna dem.

Var fan är håven?!

Jag blir lika förvånad varje gång det ska sjungas i kyrkan. Idag hade vi i och för sig en präst med en fantastisk sångröst men INGEN kan ju sjunga med. Jesper gjorde ett tappert försök men jag och Elton valde att mima. Lite synd ändå - jag gillar ju att sjunga och här har man ju liksom chansen. Men det är omöjligt. Herrens bön misslyckades jag också med. Jag som gått både på kyrkans barntimmar, MIX, konfirmationsläsning OCH hängt med min lilla framor jättemycket i kyrkan har ju alltid kunnat den utantill men nu har man ändrat den. Jag stämde i högt med "FADER VÅR!" med alla andra sa "VÅR FADER". Redan på första meningen var jag vilse. Kan man ändra om världens typ mest kända bön? Varför gör man det? Känns ju både konstigt och onödigt att ändra något som fungerat i tusentals år... Jag var tvungen att googla när jag kom hem och detta skedde tydligen redan på 80-talet. Hallå! Jag konfirmerades 1995. Åstorp kanske ligger lite efter i den kyrkliga utvecklingen... 

Vår fader...fader vår...?!  

 

Efter gudstjänsten åkte vi hem till min bror på gofika. Druvjuice och oblat ersattes med kaffe och fem sorters kakor. Bättre! Här fick Jesper lära sig att det heter WIENER-ÅTTA och inte WIENER-RÅTTA. Fräckt att vara 50 bast och fortfarande kunna lära sig nya viktiga saker.

På tal om wienerbröd så har jag köpt hem en motionscykel och en crosstrainer som står fint uppställda i garaget. Fyndade båda för 800 kr på marketplace i tron om att jag skulle bli SJUKT motiverad varje gång jag såg dem. Nu undviker jag istället att gå in i garaget, haha. 

Men tanken är ju då att jag faktiskt ska använda dem men det är sjukt trögstartat alltså. Jag har ju mått riktigt kasst de senaste åren och det känns både i kropp och själ. Jag blir liksom anfådd bara jag ska gå till bilen... Så jag tänkte att jag skulle rycka upp mig lite och få lite fart på den här blekfeta kroppen. Men risken är stor att dessa redskap kommer agera torkvinda till nytvättade lakan mer än de kommer att rasta mig. Alice har i alla fall lovat att peppa mig och följa med ut på "invigningen" i garaget idag. Heja henne! Jag tänker att jag börjar lite försiktigt idag...med att sätta batterier i displayen och leta fram träningsskorna. Det känns som ett lagom träningspass för den här trötta mamman...

Överlever jag träningspasset (Jag har ju trots allt Gud på min sida idag) så kommer ett nytt blogginlägg med utvärdering ikväll! Wish me luck!

over and out. 

//Meekatt...

3 kommentarer :

  1. Kämpa på! ❤️

    SvaraRadera
  2. Heja heja 🦸‍♀️🚴‍♀️

    SvaraRadera
  3. Heja dig, du kommer fixa det 💪🏼👍🏼 Här köpte vi varsina elcyklar nu i sommar, herregud som vi har cyklat efter det. Det är skitroligt att kunna cykla väldigt mycket längre än vad jag har kunnat göra på de senaste 20 år (pga nerver i kläm i ryggen). Senast idag var vi ut och cyklade lite drygt 1,6 mil 👍🏼
    Kram från mig

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!