tisdag 30 januari 2018

Pimpad, Gipsad & Dålig Mamma!

Ja, vi fortsätter vabba här hemma och planen idag var att ta det lugnt, ta en kik på Alice fot (som hon skadade i söndags när lillebror skulle lära henne lite coola mooves) och förbereda oss för skolan imorgon. Det blev inte riktigt så. Men vi har haft en mysig dag i alla fall!

Vi gjorde oss klara för att åka till Viktoriakliniken och få den där stukningen bekräftad. Jag har sagt "Ta en Alvedon och vila foten högt upp så är det snart bra Alice!" i tre dagar. Under hela min uppväxt fick jag höra "Ta en Panodil och gå och lägg dig!" av min mamma, haha. Hade man ont i huvudet, halsen eller magen sa hon ALLTID det. Hade man ont i ett ben, en fot eller en arm fick man höra "Smörj med Algesalsalva och gå och lägg dig!" Sån var hon, haha. Sjuksköterska och aptrött på gnäll när hon kom hem från jobbet antagligen... ;)
 
 
Elton fixade frillan själv idag. Sjukt nöjd! Heja honom!

Vi åkte till Vårdcentralen och träffade vår läkare. Jag hittade ingen parkering nära (och tänkte fortfarande att Alice åbäkade sig lite) så hon fick tappert halta dit ifrån bibblan. En bit av vägen fick hon rida på min rygg men vi insåg båda att det kunde slutat i en olycka med 4 gipsade ben så vi gav upp. Heja supermorsan... Väl framme trodde inte läkaren heller att det skulle vara något brutet och jag kunde andas ut. Men vi skulle i alla fall åka upp till röntgen för att kolla. Man vet ju aldrig. Och man vill inte vara den som INTE kollar upp det...så mot röntgen!
 
 
Men först - SEMLA! Vi hade ju ett Semlogram att hämta ut och bästa bageriet ligger ju nära Vårdcentralen, haha. Ingen brådska. Semla kommer före röntgen...
 
 
Och ja, mitt emot Paulssons ligger ju Barnskolandet som hade super-rea och Elton fyndade ett par skitsnygga skor för 200 spänn. Heja honom. Alice ville inte prova skor...
 
Tadaaa! Fina va? Kul när barnen börjar få lite smak och inte alltid väljer dinosaurietrams och skit. ;)

Ja, sen var det alltså röntgen. Jättemysig personal som lät barnen få komma in och titta på bilderna. Spännande att få se sitt eget skelett! Elton var avundsjuk på Alice som fick göra "allt spännande" medan han fick stå ute i korridoren. Jag försökte förklara varför men han "bryr sig faktiskt inte om ifall han blir strålad i hjärtat och pungen!". Sån é han...
 
 
Fraktur!?
 
Svaret man INTE vill ha när man sagt "Ta en Alvedon och gå och lägg dig!" Fan. Stackars lilla tös. "Det känns som ett ben sticker upp när jag sätter ner foten!". Hur hög smärttröskel har tösen egentligen?!! Jag gråter bara jag blir bränd på en brännässla! Skit också... Mammahjärtat går i tusen bitar... Lilla fina tappra Alice som fått gå i tre dagar och som fick gå hela vägen till Viktoriakliniken...
 
 

Galet stolt över sitt gips i alla fall och inte ont alls i foten mer än när hon stödjer på den. Nu ska den va gipsad i tre veckor och hon ska gå på den och stödja på den så kryckorna ska hon förhoppningsvis klara sig utan snart. Snabb och jättefin hjälp inne på akuten och vi var in och ut på mindre än 1,5 timme! TACK för det! Jag var beredd på att få sitta där halva natten och Elton tröttnade redan efter tio minuter.

Men ja, jag ÄLSKAR när man går till läkare med barnen och vårdpersonalen faktiskt pratar MED barnen och inte över huvudet på dem. Det är så viktigt för barnen (och egentligen en självklarhet) men ofta tänker vuxna inte på det utan pratar med föräldrarna istället. Men både Fredrik på Viktoriakliniken och personalen på akuten var superduktiga på det så stor eloge till dem som fick Alice att känna sig trygg och viktig!

 
#meekattungarna ♥

Och detta är PRECIS varför jag ville skaffa katt. De är kloka, kärleksfulla och känner ALLTID när man behöver lite extra kärlek och mys! Vi hann bara hem i soffan innan både Whiskey och Baileys parkerade vid Alice nygipsade fot. 

Nu ska den här mamman döva sitt dåliga samvete med ett glas rött och lite Netflix.

over and out. 

//Meekatt... 

Lämna gärna en kommentar! ♥ 

25 kommentarer :

  1. Så snygg bloggen är!! Ny fin design!!

    Du är en FANTASTISK mamma. Hur cool som helst, full med kärlek och skratt. Dina barn kan inte ha det bättre! Och alla barn "åbäkar" sig och spelar över ibland så hur ska man veta? Jag jobbar själv på akuten och har mer respekt för de föräldrar som ger saker lite tid och avvaktar istället för att komma springande för minsta lilla snuva.

    Bra jobbat idag! Unna dig ett stort glas vin!

    Kram Eva i Göteborg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva! Trixade om lite i väntan på en ny design. :)

      Vad gullig du är! Tack! Och skål! ;)

      Kram Meekatt

      Radera
  2. Coola Elton, haha. Och snygga skor med! Den grabben har stil! ;D

    Krya på Alice! Och skål på dig snygging! ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han har stil den grabben! ;)

      Skål på dig Johan!

      Radera
  3. 😍 du är bäst ändå!! Jag lät min dotter gå i 2 dagar med brutet nyckelben 🤤😱 Så går det när man har en som ropar varg lite för ofta 😆😆😆 haha...
    Är det bara jag som ser ett ansikte i Eltons hår? Som btw är svincoolt!
    Kram på dig katten

    SvaraRadera
    Svar
    1. =) Du menar ansiktet med "mumieögon och mumiemun"? Som liksom sneglar lite snett. Nope, det är inte bara du..

      Radera
    2. Haha, skönt att inte vara ensam!

      Ett ansikte? Hur mycket vin har ni druckit egentligen? Haha

      Kram! ♥

      Radera
    3. *hick* En liten liiiiten schlurk bara 🤪
      😉

      Radera
  4. Du är en bra mamma ändå, glöm inte det❤
    Jag hade gjort precis samma sak

    /Malin

    SvaraRadera
  5. Coola Alice och coola Elton, man kan inte säga annat. Jösses så kattungarna har vuxit!
    Bästa hälsningar från Anne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de växer alldeles för fort! ♥

      Kram!

      Radera
  6. Påminner om mitt eget handlande när min dotter hade en fraktur i smalbenet...
    Landade snett på foten en fredag på gympan i skolan. Uppmana henne att stötta lätt på foten och att det kommer göra ont när man har stukat en fot. Dagen efter åkte vi till helgmottagningen med hopp om att hon kunde få låna ett par kryckor vilket hon fick men man konstaterade fraktur och hon fick gå med gips i 3-4 veckor.
    Ett litet tips, skydda gipset väl så det inte blir blött. Vi misslyckades med detta kvällen innan gipset skulle av och fick åka in till akuten. Alldeles för mycket folk och en mindre trevlig händelse vilket gjorde att vi åkte hem och försökte få av gipset själva, gick lätt i början sen var det nästintill omöjligt. Vi fick av det efter mycket bökande och lite smärta men dom var imponerade dagen efter när vi åkte in för att kolla att allt var okej.
    Hoppas allt blir bra med Alice så får ni andra passa upp henne rejält under tiden :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det får plastas in imorgon när hon ska va ute. Blött och tråkigt ute så helt fel årstid för gips.

      Vi tar hand om henne! Och hon är bra på att utnyttja det redan. ;)

      Radera
  7. Lille tösen, tapper hon är. Coolt med gips dessutom, alla kommer vilja hjälpa henne i skolan!

    SvaraRadera
  8. Åh men katten! Inget dåligt samvete nu. Vi har ALLA gjort det där. Trott att barnen överdriver vilket de ofta också ju gör, haha. Du är en jättebra mamma! ♥

    Ha en fin dag och ta hand om varandra!

    Kram Sophie

    SvaraRadera
  9. Såg er på stan igår. Ni är en sån fin liten familj och såg ut att ha så roligt tillsammans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naaw, tack! Ja, vi har kul ihop oftast! :)

      Radera
  10. Tack för kramen och samtalet utanför Netto på förmiddagen idag. Kul att få se dig i verkligheten och du är ju precis lika rolig och härlig som du är i bloggen!! Sluta aldrig skriva! Och gå på Hallandsposten nu så att vi får läsa mer av dig varje vecka. Helst varje dag ju! ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för pratstund och go kram! ♥

      Radera
  11. När jag var sjuk låg min katt hos mig dygnet runt och hunden kunde inte brytt sig mindre. ;)Katter är verkligen medecin för själen!

    SvaraRadera
  12. Inga frakturer eller gips.
    - MEN har skickat iväg en unge till skolan som mådde sådär med orden "blir det värre får fröken ringa" hon kämpa sig igenom dagen och kommer hem och spyr ner hela sig själv.
    Lite dåligt samvete där ja, men .. när de allt som oftast försöker köra med att de mår dåligt för slippa skola .. ja 😐

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!