onsdag 21 mars 2018

Meekatt goes bakblogg!

Meekatt goes bakblogg! Eller nej, jag tror inte det blir någon större succé faktiskt...såvida ni inte vill ha tips på vilka av Findus eller Coop som säljer bäst "färdiga kanelbullar" i frysdisken eller hur man bäst pimpar en Frödinge Kladdkaka, haha. MEN! Halli Hallå! Jag och Elton bakade en sjukt god chokladtårta till Micke som fyllde år igår och jag måste faktiskt skryta lite här. Jag googlade runt och till slut blev det en mix av lite olika recept...och lite improvisation, haha. Men här har vi den:

#helamalinbakar
 
Ugn 175 grader. Smörj & bröa en rund form med avtagbar botten.
 
1. Smält 250 gram smör, ta bort från plattan. 
2. Lägg i 250 gram mörk choklad (Marabou Premium 70%) och låt smälta ned. (Ät upp resterande 50 gram!) Blanda till jämn smet.
3. Vispa 6 ägg & 2 dl socker. Tillsätt 1 tsk vaniljpulver. Häll ner chokladsmeten. Blanda ihop allting. Smaka av med sked 12 gånger.
4. Tillsätt 2,5 dl vetemjöl. Blanda ihop och häll i formen. Slicka skålar, vispar och skedar. In i botten av ugnen i 25 min. Titta in i ugnen var tionde sekund och säg "Åååååh!"
 
Glasyr:
 
1. Smält 200 gram smör, ta bort från plattan och bryt i 250 gram mörk choklad. (Ät resterande 50 gram igen!) Blanda till jämn smet.
2. Tillsätt 1 tsk vaniljpulver & 1 dl flytande honung och 1/2 tsk havssalt. Blanda ihop. Smaka av med sked 14 gånger. Stor sked!
3. In i kylen i minst en timme. Öppna kylen var femte minut och svär över att glasyren inte stelnar. Smaka av varje gång. Vänta ännu längre...
4. Bred sen ut glasyren över kakan. Slicka skeden och skålen. Låt kakan stå till sig i kylen i en timme innan servering. Öppna med jämna mellanrum och peta lite på kakan och smaka av glasyren.
 
Hallon & Grädde är apgott till. Och kaffe. Eller bubbel. Eller båda delar! Och ja, självklart river man Geisha över kakan. Det gör man över allt...typ.
 
over and out.
 
//Meekatt...

9 kommentarer :

  1. Hahaha, älskar ditt recept! Den ser gudomlig ut! Bra jobbat!

    Saknat dina inlägg, men förstått att du haft fullt upp. Följer ju dig på instagram och facebbok så jag är uppdaterad i alla fall.

    Kram Monica

    SvaraRadera
  2. *asg* underbara du! Lycko Micke som fick denna. Det måste va kärlek om självaste Meekatten ställer sig och bakar! ;D

    SvaraRadera
  3. HAHAHA!! Underbart recept!!!

    SvaraRadera
  4. Ser jättefin ut. Tror nog att Meekatten har lite dolda talanger! ;D

    SvaraRadera
  5. Mailat dig angående ett samarbete på bloggen. Vet inte om det kommit fram. Vilken mail ska jag använda?

    SvaraRadera
  6. Det där kallar jag bra bra recept, ska nog ta och prova till påsk 😊

    SvaraRadera
  7. Haha, du är för go. Måste ha varit en rejäl sats glasyr. Ser ju ut att ha räckt till tårtan också. 😂😂

    SvaraRadera
  8. Haha, skönaste receptet jag sett!! 😂
    Helt i Meekatt-stil 😉
    /Lajnda

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!