#helamalinbakar
Ugn 175 grader. Smörj & bröa en rund form med avtagbar botten.
1. Smält 250 gram smör, ta bort från plattan.
2. Lägg i 250 gram mörk choklad (Marabou Premium 70%) och låt smälta ned. (Ät upp resterande 50 gram!) Blanda till jämn smet.
3. Vispa 6 ägg & 2 dl socker. Tillsätt 1 tsk vaniljpulver. Häll ner chokladsmeten. Blanda ihop allting. Smaka av med sked 12 gånger.
4. Tillsätt 2,5 dl vetemjöl. Blanda ihop och häll i formen. Slicka skålar, vispar och skedar. In i botten av ugnen i 25 min. Titta in i ugnen var tionde sekund och säg "Åååååh!"
Glasyr:
1. Smält 200 gram smör, ta bort från plattan och bryt i 250 gram mörk choklad. (Ät resterande 50 gram igen!) Blanda till jämn smet.
2. Tillsätt 1 tsk vaniljpulver & 1 dl flytande honung och 1/2 tsk havssalt. Blanda ihop. Smaka av med sked 14 gånger. Stor sked!
3. In i kylen i minst en timme. Öppna kylen var femte minut och svär över att glasyren inte stelnar. Smaka av varje gång. Vänta ännu längre...
4. Bred sen ut glasyren över kakan. Slicka skeden och skålen. Låt kakan stå till sig i kylen i en timme innan servering. Öppna med jämna mellanrum och peta lite på kakan och smaka av glasyren.
Hallon & Grädde är apgott till. Och kaffe. Eller bubbel. Eller båda delar! Och ja, självklart river man Geisha över kakan. Det gör man över allt...typ.
over and out.
//Meekatt...
Hahaha, älskar ditt recept! Den ser gudomlig ut! Bra jobbat!
SvaraRaderaSaknat dina inlägg, men förstått att du haft fullt upp. Följer ju dig på instagram och facebbok så jag är uppdaterad i alla fall.
Kram Monica
*asg* underbara du! Lycko Micke som fick denna. Det måste va kärlek om självaste Meekatten ställer sig och bakar! ;D
SvaraRadera😂😂😂
SvaraRaderaHAHAHA!! Underbart recept!!!
SvaraRaderaSer jättefin ut. Tror nog att Meekatten har lite dolda talanger! ;D
SvaraRaderaMailat dig angående ett samarbete på bloggen. Vet inte om det kommit fram. Vilken mail ska jag använda?
SvaraRaderaDet där kallar jag bra bra recept, ska nog ta och prova till påsk 😊
SvaraRaderaHaha, du är för go. Måste ha varit en rejäl sats glasyr. Ser ju ut att ha räckt till tårtan också. 😂😂
SvaraRaderaHaha, skönaste receptet jag sett!! 😂
SvaraRaderaHelt i Meekatt-stil 😉
/Lajnda